Fem en fredag

Fem-en-fredag # 31 Aldrig säga aldrig III

Av
den
6 augusti 2021

# 31 Aldrig säga aldrig

Vad är något typiskt för sommaren du aldrig har gjort?

Jag har aldrig dykt, varken från brygga eller simmat under ytan. Det är jag rätt ledsen över, för livet under vattenytan är ju ytterst fascinerande och jag gillar vatten! Men, trumhinnorna är punkterade så många gånger i bebisåldern så jag inte fixar tryckförändringen utan att få sprängande öronvärk.

Vilken genre läser eller tittar du aldrig på? ?

Humorprogram väljer jag bort helt. Feel-good-filmer och böcker likaså. Det ska vara dramatik!

Vad skulle du bara göra om du fick 1 miljon kronor?

Jag tolkar frågan så att endast pengar kan få mig att göra något, och för en miljon kanske jag törs gå in i ett hägn med krokodiler!

Ett annat alternativ är att hoppa fallskärm, jag vet inte vilket som är värst faktiskt!

Vad är något du gjort en gång men aldrig igen?

En gång föddes jag i storstaden Helsingfors, sedan flyttade jag till storstaden Stockholm. “En gång” betyder i detta fallet att jag i över 40 år bodde i storstadsmiljö innan jag flyttade ut på landet. Jag skulle aldrig kunna bo i storstan igen…

När går du aldrig över gränsen?

Jag försöker att inte förringa människors oro, det bor rädslor i oss alla. En del är ängsligare av sig än andra och det bör man respektera.

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Trevlig helg!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  6 augusti 2021

  tänkte att för en miljon skulle man kunna göra nåt roligt man tycker om.

 2. Svara

  Minton

  6 augusti 2021

  Vilka svåra frågor. Jag vill inte ha en miljon men vill gärna bli frisk.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Bokdamen

  6 augusti 2021

  En miljon känns så…hittar inte rätt ord men säger ofantligt, abstrakt…vet inte vad jag skulle med dem till. Tror inte en blir lyckligare av pengar i överflöd. Intressant att läsa dina svar. Trevlig helg.

 4. Svara

  Anna-Lena Larsson

  6 augusti 2021

  Dök när jag var ung/barn. Men inte så djupt så att jag fick uppleva djurlivet i djupet.
  Skulle aldrig göra något som jag inte vågade för något pris alls. Om jag fick /vann en miljon skulle jag se till att stugan I Halmstad blev en ny stuga.
  Gillar både feelgoodböcker och filmer. Vill ha variation i läsning och på filmer/serier. Gapflabbsfilmer har jag inte så mycket till övers för!
  Ingrn storstad för mig heller. Däremot i ett litet hus på landet…. vårt är alldeles för stort….
  Kram !

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  6 augusti 2021

  Vilken härlig blomsterbild du lagt upp! Att dyka eller simma under vatten har jag gjort men ska man se nåt så måste man ha cyklop och det hade jag inte så undervattenslivet gick mig helt förbi, dessutom var det inga långa sträckor heller 🙂
  Krokodiler eller fallskämr?? Pest eller kolera??? Huvva så hemskt 😀 😀
  Kul att läsa dina svar som alltid 🙂 Ha det gott Paula, kram på’re

 6. Svara

  bpz3

  6 augusti 2021

  Alltså att hoppa in i ett hägn med krokodiler det skulle jag då inte ens göra för fler miljoner. Att hoppa fallskärm och får en miljon skulle jag absolut överväga, men troligen banga ur;-)
  Vad gäller böcker så är vi helt överens, men du har nog en betydligt bredare “smak” än jag.
  Är uppvuxen på landet, så jag skulle nog säga raka motsatsen;-)

 7. Svara

  Ditte

  6 augusti 2021

  Som vanligt intressant, roligt och tänkvärt att läsa sina svar.
  Att säga aldrig gör jag “aldrig” . För jag vet ju inte….
  Vad gäller pengar så är de inte direkt viktiga för mig och tyvärr kan inte pengar bota min rygg. Men om jag vann pengarna så skulle jag ju resa; Alsaka. Galapagos, delar av Sydafrika, Antarktis och delar av Sydamerika och Japan lockar.
  Detta med gränser är knepigt. Men här instämmer jag i ditt svar.
  kram!

 8. Svara

  Agneta

  6 augusti 2021

  Hoppa fallskärm är så härligt, mitt första var en 40 års present och som 70 åring gjorde jag mitt andra hopp, även det en present från mina nära o kära. Helt enligt mina önskemål?. Kommer nog att bli fler hopp om Gud vill och selen håller?
  Och man kan få mååååååånga hopp för en miljon om man nån gång skulle råka vinna en sån ?
  Testa, du kommer inte att ångra dig!

 9. Svara

  Agneta

  6 augusti 2021

  Hoppa fallskärm är så härligt, mitt första var en 40 års present och som 70 åring gjorde jag mitt andra hopp, även det en present från mina nära o kära. Helt enligt mina önskemål?. Kommer nog att bli fler hopp om Gud vill och selen håller?
  Och man kan få mååååååånga hopp för en miljon om man nån gång skulle råka vinna en sån ?
  Testa, du kommer inte att ångra dig!

  • Svara

   Susjos

   6 augusti 2021

   Älskar dina bilder till dina svar!
   Humorprogram som Tiffany, det har jag aldrig sett, håller med dig där…har lite svårt för fel-good böcker också, men en romantisk komedi film kan jag stå ut med!
   För en miljon kan man göra olika saker, absolut, men kanske inte träffa krokodiler?! Möjligen hoppa fallskärm!
   Att bo i en storstad, jo, det gillar jag! Efter att som tonåring bott i det lilla brukssamhället Hofors, där alla känner alla och inskränktheten var tydlig, så var det en fröjd att flytta till Stockholm ( fast jag längtade hem det första halvåret)
   Fint svar på sista frågan, för visst är det så, man ska inte förinnga folks oro, som ju kan vara så olika!
   Ha det gott!
   Kram

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  6 augusti 2021

  bra svar! jag hade lite svårt att tolka frågorna. just Tiffany “Parsson” råkar jag gilla. hon är helt absurd. vacker blomster bild!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 augusti 2021

  En miljon kronor är inte tillräckligt mycket för att jag skulle göra något jag absolut inte skulle göra annars. Men kanske skulle även jag kunna smyga in till krokodilerna en kort stund. Jag skulle snabbt slinka ut genom dörren igen 😀 Fina och roliga bilder som vanligt här hos dig 😀
  Kram

 12. Svara

  Kicki

  7 augusti 2021

  Mariga frågor, men du är ju aldrig svarslös.
  Den här gången var det inte några svar som stämde med vad jag skulle kunnat svara.
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  7 augusti 2021

  Hmm… Om krokodilerna hade tejpade käftar skulle jag helt klart kunna interagera med dom, åtminstone om dom inte var så stora:

  https://amacasa.files.wordpress.com/2020/02/13-5.jpg

  😉

  Vad tråkigt att dina öron hindrar dig från att göra det du vill i vattnet.

  Braiga bilder och svar 😀

 14. Svara

  LillaSyster

  7 augusti 2021

  Den där sista skylten innan det underbara vallmohavet…..tja den var bra! Hmmm jag vill varken hoppa fallskärm eller gå in till krokodilerna. Ha en bra lördagskväll =) kram

 15. Svara

  Kraka

  7 augusti 2021

  Ojojoj, krokodilerna är mycket värre än fallskärmen. Skulle aldrig gå in till dessa snabba, glupska djur.

  Ha en fortsatt fin lördagskväll!

 16. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  7 augusti 2021

  Jag är född i Stockholm och bodde där i alla år, men är så lycklig över att vi flyttade från stan för 20 år sen och vill absolut inte flytta tillbaka!
  KRAM/Susie

 17. Svara

  Mona (Joelinda)

  7 augusti 2021

  Hej Paula! Jag ser nu att du tolkat den där miljonfrågan annorlunda än vad jag själv gjorde, och jag tror att DU har förstått hur Elisa Matilda menade. Något man endast kan tänka sig att göra om man får en miljon kronor eftersom det är en så stor uppoffring att göra vad-det-nu-är-man-ska-göra. Jag fattade inte att det var SÅ hon menade.

  Får mig att tänka på den där filmen – som jag inte sett, men sett trailern till – där en kvinna blir erbjudan en miljon dollar för att ligga med en karl. Han är givetvis inte vem som helst, utan någon stenrik människa med en lyxyacht. Hon själv har däremot redan en man – men inga pengar.

  Det ÄR en intressant fråga: vad kan man göra för pengar? Sälja en njure? Ligga med en främmande man? Döda någon? Jag har såklart inget svar. Himla tur att jag aldrig någonsin blivit erbjuden en miljon 🙂

 18. Svara

  ElisabetR

  7 augusti 2021

  Oj, jag skulle aldrig ens för tio miljoner närma mej krokodiler. Jag gillar de flesta djur men absolut inte krokodiler.
  Skadliga skylten var häftig, nästa dag är det nog jättenyttigt.
  Hoppa fallskärm tycker jag absolut att du ska göra. Jag fick det i 40 års present. Tandemhopp på Malmslätt i Linköping. Det var det häftigaste jag gjort, skulle inte tveka om jag fick det igen. Det kan jag göra för en mille ;-).
  Ha en fin söndag.

 19. Svara

  Kristina Ponting

  11 augusti 2021

  Krodil, nej tack:( Jag står hellre på land:)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 119
 • 596
 • 1 636 063
 • 5 093
 • 65 655
Sök här