Fem en fredag

Fem-en-fredag # 32 Aktiviteter

Av
den
11 augusti 2023

Idag kombinerar jag Elisas frågetema med Lillasysters färgsprakande fredag

# 32 Aktiviteter

Vad gör du när du känner dig aktiv?
Då är jag förmodligen ute och går, som idag då vi gick till stan tur/retur trots stor risk för regn. Det blev 9.500 steg på stegmätaren, då är jag redan nära dagsmålet.

Vad gör du när du lär dig något?
Jag lär mig något nytt när jag läser nyhetssidorna varje morgon. SR,SVT,Expressen,Falukuriren,Yle och Iltalehti. Läsningen leder ofta till fördjupning i ett ämne som jag googlar vidare på.

Vad gör du när du har tråkigt?
Då städar jag eller plockar undan, alla hushållsbestyr utom matlagning är tråkiga.

Vad gör du när du gör något för dig själv?
Jag är ju mestadels för mig själv, jag gör vad som faller mig in, ofta ganska spontant utan större planering.

Vad för aktivitet vill du prova på?

Jag har börjat leta efter en kurs i kurbitsmålning! Det vore skoj!
Nu önskar jag dig som tittar in en trevlig helg, vi firar svenska tjejernas avancemang i fotbolls-VM och håller tummarna för lite sol och värme!

18 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  11 augusti 2023

  jag har satt klockan på 6000 steg, vilket optimalt enligt forskning, idag över 8000 steg drygt 6 km. Jag gick på en liten kvällskurs med dottern och fick testa rita kroki.

 2. Svara

  Tove

  11 augusti 2023

  Du stegar iväg, finner härligt de sköna färgerna på din väg och tänker söka upp en kurs kurbits akvarell !
  Slå till och stega vidare Paula 🙂 Lycka till!
  Trevlig helg!

 3. Svara

  Minton

  11 augusti 2023

  Du får ihop många steg. Att gå ut med en lite fyrbent herre tar tid. Det skall luktas och benet lyfts antingen det behövs eller ej. Minton har fått för sej att han skall sitta och filosofera en stund då och då. Hoppas du hittar en kurs i kurbits målning för det är kul.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  11 augusti 2023

  Fina bilder med en liten föraning av höst, och den är välkommen 😀 Promenader är oftast en viktig del av aktiviteterna men alltid finns de mindre roliga aktiviteter som måste utföras också. Men de kan ge tillfredsställelse i efterhand när man nöjt kan se att det har gjort skillnad 😀 Visst är det skönt att kunna styra sitt liv precis som man vill. Alla måsten finns ju i alla fall men vi väljer själva om vi ska prokrastinera eller ta tag i dem på en gång.
  Kram

 5. Svara

  LillaSyster

  11 augusti 2023

  Så kul att du vill vara med och tusen tack för länken. Kurbitsmålining låter som en trevlig syssla för dig ?

 6. Svara

  BP

  11 augusti 2023

  Japp, det firar vi absolut – svenska damlandslagets avancemang till semin. Där satt man klistrad framför tv:n och var skitnervös under 10 minuters extratid. Ja, innan också;-)
  Kurbitsmålning ser ut att ha potential. Gissar dock att den kräver tålamod om man inte har “förinställda mönster” vill säga.
  Tack vare Daniel är du ju verkligen aktiv, mera aktiv än de flesta av oss skulle jag gissa. Sedan håller jag helt med dig vad gäller hushållssysslor. Och i mitt fall ingår matlagning också;.)

 7. Svara

  Äventyret Framtiden

  11 augusti 2023

  Kurbitsmålare Paula, så kul det skulle vara att vara tillsammans med dig och måla…
  eller skulle vi prata ihjäl varandra??
  Så bra du fick till dessa teman!
  Glad fredag!

 8. Svara

  Ingrid

  11 augusti 2023

  Visst är det lite sporrande att ha stegräknare när man går ut och promenerar. Min Fitbitklocka durrar lite glatt när jag når 10000 steg.
  Vilka fina bilder du har i inlägget.
  Tack för att du sa till om länkningen. Det var slarv av mig att inte kolla den.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 9. Svara

  Klimakteriehäxan

  11 augusti 2023

  Akvarellkurbits låter skoj! Och att promenera är bra. Lyckades klämma in 12000 steg i förrgår när det inte regnade alls, men som tur är “måste” man ju inte gå så himla mycket utan man kan känna sig duktig med mindre.

 10. Svara

  Ditte

  11 augusti 2023

  Fint att läsa ditt inlägg med frågor och svar. Likaså fint och se dina färgglada bilder. Känner igen mig i en del av dina svar men att måla, vare sig kurbits eller annat är inget för mig. Men att ta upp seglandet igen vore något…
  Och detta med att vara i farten är ju något jag också gärna är.
  Varm kram

 11. Svara

  BP

  11 augusti 2023

  Svar: Jag sitter i en väldigt bekväm (urgammal) skinnsoffa och trampar medan jag tittar på tv. Just nu mest på fotboll förstås. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så rekommenderade sjukgymnasten att jag skulle köpa en motionscykel alternativt åka till gymmet och “trampa på”. Då jag känner mig själv mycket väl, visste jag att det inte var två realistiska alternativ.

  Men du går ju minst fem kilometer/dag, så du behöver nog ingen “Usain”.

  • Svara

   Paula

   11 augusti 2023

   Ja men så bra, då har vi bägge tillryggalagt antal kilometer per dag, på vårt eget vis! Mitt problem är nog att jag behöver träna smidighet och styrka, och där hjälper inga promenader. Har sparat massor av youtube-videor, men sen ska det också bli av, att ta den tiden och sätta igång. Sofia på SVT har jättebra jympa, innan flytten försökte jag verkligen göra hennes övningar minst 3gg/vecka, nu har jag kommit av mig helt. Men vänta bara! Det är aldrig för sent. Istället för Usain så väljer jag alltså Sofia! Natti

 12. Svara

  Anna i Portugal

  11 augusti 2023

  Vad kul det låter med att måla i akvarell. Jag anser mig vara ganska kreativ men måla kan jag inte, jag har verkligen försökt så många gånger. Färglägga gör jag gärna dock 🙂

 13. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  12 augusti 2023

  Kul att du/ni går så långt! Såg på TV härom dagen att man bara behövde gå lite över 2300 steg för att uppnå det som förr skulle vara 10.000. Låter bra för mig som än så länge bara kommer ett par hundratal…
  Du frågade om jag åt surtrömming. Har aldrig gjort det, men vet ändå hur hemskt det smakar. När jag som ung jobbade på jourapotek så hade några tjejer från norr en kväll haft fest och det blev både bröd, smör och ost över som vi som inte var med fick äta – om vi ville -till lunch dagen efter. Fattig som man var så kastade vi oss över det, men fy 17 vad det smakade illa. Både smör och ost hade tagit upp smak från strömmingen, så efter det kunde jag aldrig testa…
  KRAM-Susie

 14. Svara

  Kina

  12 augusti 2023

  Önskar jag var så aktiva som du när det gäller promenixandet. Det är nog hunden som fattas här! Men jag går i alla fall och gymmar 2ggr/vecka, än så länge. Har provat med stegräknare, men jag blev så oerhört stressad, så jag lämnade tillbaks den till ägaren.
  Fina bilder har du tagit som vanligt. Tar du dom med mobilen?
  Nää, det är inte speciellt kul med hushållssysslor. Enda anledningen till att utföra dom är att jag känner mig så nöjd efteråt!
  Kram till er i Pörtet!

 15. Svara

  Birgit

  13 augusti 2023

  Så avundsjuk jag blir på att du kan ta långa promenader… (jag har en envis hälsporre som inte ger med sig och jag saknar promenader mer än joggingturer…) Så härligt att du kan promenera!
  Jag är ingen talang på målning, oavsett vad eller hur, men ibland blir det färgläggning. Det är avkopplande.

 16. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  15 augusti 2023

  kurbitsmålning är nog inget för mig, tror jag. fina bilder du tar. till och med gullriset ser fint ut. annars avskyr jag det. undrar om det inte är invasivt. de stackars lupinerna fick inte finnas men det fula gullriset får bre ut sig mur mycket som helst.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 555
 • 590
 • 1 641 836
 • 5 101
 • 65 753
Sök här