Fem en fredag

Fem-en-fredag # 32 Fritt val

Av
den
7 augusti 2020

Fritt val

Vilken tid skulle du helst vilja vakna varje morgon?

Jag skulle gärna vilja vakna tidigt, mellan 6-7 under våren och sommaren särskilt för ljusets skull. Övriga året vid åtta, vilket är den tiden jag normalt vaknar oavsett årstid.
Mycket av förmiddagen går förlorad, å andra sidan så sitter jag uppe och kuckilurar halva nätterna så det jämnar ut sig..

Vad skulle du äta för frukost varje dag om det gick?

Jag äter min egen variant av lyxfrukost varje dag, ägg, macka, fil och bär.
Men det vore förstås skoj att få sätta sig vid dukat bord ibland, nu får man fixa allt själv…

Om du enbart fick utföra en träningsform vilken skulle det vara?

Enkelt! Simning! Både vanlig simning och vattenjympa som är skonsam mot onda leder. Jag har sällan mått så bra som när jag fick åka på vattengympa i extra uppvärmd bassäng..

Vilken bok skulle du äga om du bara fick äga en?

Efter lite funderande skulle jag välja min barndoms favoritbok Tusen och en natt. Då tar ju sagorna aldrig slut…

Om det bara fanns en högtid om året att fira, vilken skulle du välja?

Midsommar! När naturen är som vackrast och det är som ljusast…fotot taget på förra årets midsommarfirande vid hembygdsgården i Säfsen.

Flera svar på kluriga frågor hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  7 augusti 2020

  Frukostbordet ser magiskt ut! Jag skulle också välja midsommar! Man märker om kvällarna nu att det är mörkare…. Men den här kvällen kommer att bli ljummen och skön! Trevlig helg!

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 augusti 2020

  fin frukost ska man unna sig, dansa är kul.

 3. Svara

  tanthuset

  7 augusti 2020

  Oj, vilket frukostbord! Hade jag nån som gjorde i ordning det, så skulle jag inte tacka nej, på den tiden man jobbade så kunde man ju stjäla till sig av frukosten, sen stod man sig ganska bra en stund 🙂
  Efter en äckligt varm dag idag, så ska jag sätta mig på altanen nu och njuta av den svalare kvällen, ha det så gott Paula och stor kram till dig!

 4. Svara

  Ditte

  7 augusti 2020

  En riktigt bra hotellfrukost tycker jag så mycket om. LiIknande den på din bild. Och i lugn miljö. Men det blir inte så ofta.
  Här är det maken som numer står för frukosten och viss variation blir det.
  Kul att läsa dina svar och extra roligt med bilderna till.
  Kram

 5. Svara

  Minton

  7 augusti 2020

  Frukosten är viktig och jag äter ungefär som du. Vill upp på morgonen nu när det är ljust men sover gärna en stund under den mörka årstiden.
  Den rosa kannan och väckarklockan är så fina.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Helen

  7 augusti 2020

  Frukosten låter verkligen god och jag skulle gärna sitta ner och ta det lugnt på morgonen men jag sover hellre några minuter längre ?

 7. Svara

  bpz3

  7 augusti 2020

  Här är vi rätt lika. Vi är ju båda två nattugglor, så det faller sig naturligt att svara som vi gjorde, fast jag går upp en timme senare än du;-)
  Simning var otippat, trodde du skulle säga promenader.
  Å det verkar bara vara du och jag som inte valde jul som högtid;-)

 8. Svara

  Karoleen

  7 augusti 2020

  Simning är fantastiskt, simmade många längder som ung och saknar det mycket. Borde börja simma igen för det ger lugn och bra träning!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  7 augusti 2020

  jag är också gärna uppe om nätterna. och jag valde också midsommar. men simma gillar jag inte särskilt. jättefin väckarklocka och blomkanna

 10. Svara

  Anki

  8 augusti 2020

  God morgon! Jag är ju morgonmänniska och sover jag efter 6 en morgon, känns det som halva dagen är förstörd. Önskar jag kunde sova längre, men det går inte!
  Härlig frukost. Här blir det ett par muggar svart kaffe först och sen frampå förmiddagen blir det gröt på vintern, fil eller yoghurt på sommaren.
  Absolut midsommar om jag skulle välja!
  Ha en fin dag!
  Kram

 11. Svara

  E

  8 augusti 2020

  Wow vilken frukost! Trevlig helg!

 12. Svara

  Kicki

  8 augusti 2020

  Jag fattar inte var du hittar alla fyndiga bilder till dina texter, alltid så på pricken.
  Den frukostbilden gick inte av för hackor.
  Vår frukost, som är lika alla dagar är fil (det måste vara Bollnäsfil) med blåbär och müssli efter det, en kopp te på sprängticka och två katrinplommon.
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  8 augusti 2020

  Jag älskar julen – hysteriskt julblink är min grej. Fast midsommaren är ju inte dum den heller 🙂
  Promenader är nog den enda träning jag pysslar med.

  Kul att se dina svar!

 14. Svara

  Bokdamen

  8 augusti 2020

  Som vanligt bra bilder till svaren. Simning är nog bra för mycket. Frukosten ser god ut. Är kvällsmänniska men orkar sällan vara uppe sent på natten numera.

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 augusti 2020

  Frukost är gott och mina frukostvanor har varierat men just nu är det vaniljsoygurt med müsli som gäller. Men visst vore det trevigt att bli serverad en riktigt lyxig frukost någon gång. Julen är min absoluta favorithögtid och numera har vi ett väldigt avskalat firande jämfört med tidigare. Men det är lika mysigt fortfarande. Vattengympa i 34-gradigt vatten har jag också fått vara med på och det var skönt. Men jag blev inte bättre av det. Men skönt för stunden är inte heller så dumt 🙂
  Kram

 16. Svara

  Åsa

  8 augusti 2020

  Tusen och en natt har jag inte läst. Vattengympa är ju toppenbra, har faktiskt en vattenledarutbildning… även om den är rätt “antik” (plugga friskvård på 90-talet).

 17. Svara

  Herr Nilssons Fru

  9 augusti 2020

  Nä men, sover du bort hela förmiddagen 🙂 Jag hade faktiskt lite sovmorgon idag men var uppe långt efter att denna dagen blivit till. Vattengympa skulle jag med kunna tänka mig om de fanns i närheten, men de finns de inte. Har dock lärt mig en del övningar som jag kan göra i poolen, de är bra.
  Kramiz

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 499
 • 1 641 035
 • 5 101
 • 65 745
Sök här