Livets glädjeämnen!

Ett riktigt praktexemplar!

Av
den
6 augusti 2020

Idag vill jag presentera ett riktigt praktexemplar.

Min närmaste granne har “fött upp” denna helt otroligt maffiga solros!
Inte från början dock, det var en annan granne som frösådde solrosor i våras och så småningom skänkte hon en av plantorna till min närmaste granne.
Och som den började växa!
Fotot är taget den sista juli och solrosen var mer än 180 cm hög!

Knoppen är minst sagt stor och färdig att slå ut vilken dag som helst!

Nästa foto är taget den 2:a augusti, vilken ynnest att få se den ståtliga växten varje gång jag går ut genom ytterdörren!

Den 3:e har solrosen slagit ut i all sin prakt!

Den 4:e tar jag en närmare titt, stammen är grov och luden

Blomman är så tung så stjälken hukar under tyngden

Du kanske också odlar solrosor, och därför undrar jag hur stor din största och högsta solros har blivit?

En fascinerande blomma är det, den enda gången jag gett mig på att frö-så solrosor så hann de inte börja blomma innan frosten kom och tog död på dem…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  6 augusti 2020

  Jisses!! Den var ståtlig…jag satte solrosfrö i fjol men det var kortare och röda solrosor, kanske skulle testa nästa år igen då…. Kram på’re

 2. Svara

  Ditte

  6 augusti 2020

  Vilket praktexemplar! Och så roligt att du följde hela utslagningsprocessen.Har bara tomater, blåklint, en chokladblomma och pelargoner. Men kanske ska jag satsa på en solros till nästa år-
  Jättefina bilder.
  Kram

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 augusti 2020

  Oj, ja den är verkligen maffig och imponerande. Den ser väldigt välmående och fin ut så det står förhoppningsvis kvar länge än. Om du inte är glad när du vaknar blir du förmodligen det när du går ut och ser den fina blomman 😀
  Kram

 4. Svara

  bpz3

  6 augusti 2020

  Det var verkligen ett praktexemplar måste jag säga. Tänk om den hade fått vara med i Ankis tävling som den lokala ICA anordnar hos henne. Gissar att din grannes exemplar hade vunnit med bred marginal.
  Den högsta solrosen jag sett var 1,76. Det var två kollegor som tävlade med varandra om vem som skulle ha den längsta solrosen. Skitroligt!

 5. Svara

  Minton

  6 augusti 2020

  Den var rejäl och så vacker. Den solen måste glädja många.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Ninni

  6 augusti 2020

  WOW! Vilken ståtlig solros!!!
  Nej jag har aldrig sått en solros eller drivit upp nån. Jo, fick en solros i en liten kruka som de sålt på ICA. Det fanns en solros som blommade och såg ut som att det skulle bli fler. Jag tyckte den såg ut att stå så trångt så jag planterade den i en större kruka som jag ställde utanför altanen och såg fram emot fler solrosor. Men icke! Den blommande solrosen vissnade och de andra har inte gått fram och bladen blev fula också trots att jag vattnat och donat med den. Det var nog bara en “hittepå solros”.
  Kram.

 7. Svara

  Anki

  7 augusti 2020

  WOW! Vilken fantastisk solros! Det är skillnad det mot den taniga jag har! Den där skulle passa bra i Jogestorps solrostävling! Undrar vad det var för frön jag fick 🙂
  Barnbarnen fick var sin frösådd solrosplanta av mig – Charlie lyckades bryta av sin, men de andra två är lika kraftiga som din grannes och lika långa som jag 🙂 De står i en rabatt och har inte fått någon “omvårdnad”, medan min som fått “extra allt” är en speta! Suck … det känns inte rättvist 🙂
  Ha en fin fredag!
  Kram

 8. Svara

  Susjos

  7 augusti 2020

  Så pampig! Älskar solrosor, man blir verkligen glad av denna gula vackra blomma, men en sån där stor har jag då aldrig sett!
  Kram

 9. Svara

  Karin Eklund

  7 augusti 2020

  Jag älskar solrosor, blir glad av dem och odlar alltid några för fåglarnas skull. De tar hand om fröna när det är så dags och hjälper till att så flera plantor så småningom igen. Fina fotografier Paula! Ska mäta hur höga mina solrosor är. Tror inte att de klarar den där höjden som din granne har på sin solros dock.
  Ha en fin fredag!

 10. Svara

  Eva

  7 augusti 2020

  Imponerande solros och bilder!

 11. Svara

  Ama de casa

  7 augusti 2020

  Verkligen ett riktigt praktexemplar!

  Jag har aldrig odlat solrosor, men jag har varit med och pallat såna. Ett exempel på det finns här:

  https://www.youtube.com/watch?v=UvNdRbZfkw0

  Haha! Väldigt intelligent uttalande av mig där. Ett stooort solrosfält och jag säger “den till vänster ser fin ut”. Utöver att det fanns väldigt många solrosor så har jag dessutom väldigt svårt för höger och vänster 😀

  Ha en härlig fredag!

 12. Svara

  byblixtra

  7 augusti 2020

  En sån fantastisk solros!
  Jag haft solrosor i kruka men det har varit en variant som inte blir så hög.

 13. Svara

  Tove Olberg

  7 augusti 2020

  WOW och WOW!

 14. Svara

  LillaSyster

  7 augusti 2020

  Ståtlig! Jag har några i dahlilandet som fåglarna satt åt mig, skulle gissa att de är runt 165 Trevlig helg! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 451
 • 559
 • 1 651 883
 • 5 116
 • 65 975
Sök här