Fem en fredag

Fem en fredag # 32

Av
den
9 augusti 2019

Trötthet

Vilket knep tar du till för att bli pigg?

Bälgar i mig kaffe! Går ut och får frisk luft!

Skulle du behöva semester efter semestern?

Jag är på ständig semester numera, så den frågan är inte relevant.
Men, på den tiden jag jobbade så tyckte jag att jag kopplade av bra under mina semestrar, särskilt om jag fick vara ute i naturen på camping mest hela tiden!

När senast kunde du inte sova?

I förrgår när strömmen gick sent på kvällen. Jag satt och såg en spännande deckare när det inträffade så jag satt ju kvar som ett fån för att invänta att strömmen skulle komma tillbaka.
Det gjorde den, efter sju timmar, men då hade jag faktiskt gått och lagt mig. Men, i den totala tystnaden som rådde var det omöjligt att somna!

Vad är du trött på att höra?

Efter mina utmattningssyndrom har jag blivit allergisk för ljud, speciellt reagerar jag på skval-radio och jag tycker inte om högljudda röster, oavsett om det är gnälliga barn eller gapande vuxna..

Vad kan behöva en uppfräschning i ditt liv?

Uppfräschning? Hela tanten behöver en total-make-over!

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  BP

  9 augusti 2019

  Hahaha! Idag har vi det mesta gemensamt faktiskt. Ja, så är vi ju båda två panschisar också;-)

  Det där med strömavbrott är läskigt. Hela alltet ligger ju nere. Läs Stjärnklart av Lars Wilderäng. Du kommer att gilla boken och den är INGEN deckare. Men den är väldigt tänkvärd kan jag säga, för alla!

  Å visst är det konstigt att man inte kan sova när det är tyst, trots att man avskyr när det är högljudd. motsägelsefullt, men jag förstår precis vad du menar.

 2. Svara

  Susjos

  9 augusti 2019

  Vilka roliga frågor och vilka roliga svar du har!
  Du skulle inte ha trivts på kvällens restaurang som jag var på, ljudnivån på musiken var hemsk! Vi bad dem sänka flera gånger, men det vete tusan om vi märkte någon skillnad…det är såå trist! Att sitta och nästan skrika till varandra när man äter, blir bara stressande, och med min dåliga hörsel, ack ja!

 3. Svara

  Anki

  10 augusti 2019

  Tystnad gillar jag … och nog kan jag sova gott även om det är strömlöst … Skrikande röster och alltför hög musik gillar jag inte heller.
  Boken BP nämner är riktigt läskig … men jag tror du har läst den.
  Kram

 4. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 specialpedagog

  10 augusti 2019

  Hej!

  Du har ansökt om medlemskap i bloggsupporten, du måste svara på frågorna för att bli godkänd.

  Du kommer mina kommentarer fram till dig? Skriver men misstänker att de försvinner ut i cuberrymden.

 5. Svara

  Helen

  10 augusti 2019

  Jag undrar om det har med åldern att göra, inte bara utmattningssyndrom, att bli känsligare för jobbiga ljud. Minns aldrig att jag reagerade på jobbiga ljud förr, fast man kanske var mer van när barnen var små och levde rövare.

 6. Svara

  Ama de casa

  10 augusti 2019

  Jag kan hålla med om det mesta, men semester efter semestern brukar vara skönt, våra semestrar kan vara rätt intensiva ibland 🙂

  Ha en fortsatt fin helg!

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 augusti 2019

  kaffe har ingen effekt… säger forskare, men frisk luft är bra.

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 augusti 2019

  Promenader gör mig pigg men kaffe har ingen som helst effekt. Kanske hänger ihop med att jag inte har några problem att vara utan kaffe en längre period. Men oftast dricker jag ca två koppar om dagen. Inget beroende och ingen effekt alltså 🙂
  Ljudkänslig har jag också blivit och i mitt fall har det nog bara med ålder, och kanske mediciner, att göra.
  Kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  10 augusti 2019

  Är som du orkar inte lyssna på en massa orelevant bakgrundsljud och defenitivt inte på gnälliga skrikiga ungar (14 år i förskolansvärld räckte) så jag drar mig inte för att säga schyyy i butiker eller t.o.m tyst ?
  Vilken fin nu bild du har i översta fältet =) kram

 10. Svara

  Ditte

  10 augusti 2019

  Tack Paula! Helt ljuvliga bilder och flera av dina svar kände jag igen mig. Fastnade vad gäller bilderna direkt för hunden med glasögonen. Ja, jag fastnade för alla.
  Funderar förstås på mina svar. Och att hitta på något, helst ute gör mig piggare. Även kaffe!
  Camping har nog aldrig varit för mig men gärna seglingsturer. Skillnaden är ju inte så stor. Man är ju i naturen på båda.
  Numer tycker jag också om tystnaden på olika sätt. Men musik lyssnar jag gärna på av olika slag.
  Vad gäller uppfräschning är jag helt med dig här. Hela jag behöver en “make over”.
  kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här