Söndags-smakbit # 32

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

 

Jag läser nu bland annat en samling skräcknoveller av en av dom bästa, sonen till Stephen King, Joseph King som skriver under pseudonymen Joe Hill (länkad till engelska förlaget)
Boken har titeln Strange weather, four short novels och
min smakbit kommer från novellen
Rain
sid. 344

“The operating theory – lacking any other credible explanation – was terrorism. The president had disappeared to a secure location but had responded with the full force of his Twitter account. He posted: “Our enemies don´t know what they started! Payback is a bitch!!!
The vice president had promised to pray as hard as he could for the survivors and the dead; he pledged to stay on his knees all day and all night long. It was reassuring to know our national leaders were using all the resources at their disposal to help the desperate: social media and Jesus.”

sid. 351
“There was a man who put a nine-volt battery in his mouth sometimes, to receive transmissions from various rreligious figures who he said were broadcasting from Neptune. He didn´t hear their voices. He tasted their advice and ideas in the battery´s coppery zing. Another of the devout had smiley-face scars up and down his arms, the result of deliberate cutting.”

0

14 Comments:

 1. Ha ha! Han är ju rolig :)

 2. Både skräck och utrikiska går bort för min del, så jag låter nog bli att smaka idag :-D

  Ha en fin söndag!

 3. Tack för smakbiten ! Önskar dig en fin söndag !

 4. Oj, den kände jag inte till, heller. Tack för smakbitarna! Vilken kanonfin bild du hade som header idag! :)

 5. Dem här smakbitarna gillade jag! Den första var ju riktigt rolig. ;) Har inte läst något av honom än men jag vill så gärna göra det. Tack för smakbitarna! (Snyggt omslag också.)

 6. inte läst någon av Stephen Kings son. Roliga smakbitar, tack för dem!

 7. Joe Hill är en favorit! Jag har läst annat av honom men inte den här. Tack för smakbitarna!

 8. Pirjo Saloniemi

  Tack för smakbiten!

 9. Tack för smakbitarna. Känner ju till att han är son till Stephen King men har inte läst ngt av honom.

 10. Har inte läst något av denne författare. Men kanske dags att börja. Ja, när jag avslutat min Finlandsresa. Just nu är jag i östra Finland mentalt. Och har svårt för de långa finska geografiska namnen. Men så mycket jag lär mig.
  Kram!

 11. fantastisk header! känner till Kings son, men jag ska nog inte läsa något av honom. tack för smakebiten!

 12. Har bara läst ett par skräckromaner av honom. Då var han dock inte riktigt så ironisk :)

 13. Jaha, jag gillar den första smakbiten, den verkar rätt realistisk!

Kommentera