Fem en fredag

Fem-en-fredag # 37 Val

Av
den
16 september 2022

# 37 Val

Vad stod du senast och valde mellan?

Jo det ska jag berätta!
Igår fick jag mejl av min klasskamrat, min gamla bästis från Helsingfors, som är den enda klasskamraten jag har kontakt med, och det bara sedan några år tillbaka när vi återfann varandra i cybervärlden! Hon hade fått en inbjudan till klassträff!


Ännu inte 10 år fyllda i klass 1 i flickskolan jag gick i.

Mitt val, att åka dit eller ej, fattade jag omedelbart, NEJ! Det kunde jag inte tänka mig att göra! Det är mer än 50 år sedan jag slutade plugget, jag minns förnamnen på kanske hälften av mina klasskamrater, hur pinsamt vore det inte att plötsligt stå öga mot öga med dem!
Nu säger en del av er att det gäller väl alla och att det kommer att bli jätteskoj….men, även om jag skulle tycka det så kom detta för hastigt på, träffen är om bara några veckor i Helsingfors och det skulle bli svårt att genomföra. Jag hoppas dock få höra om träffen och se en massa foton!

Hur kommer du fram till ett beslut?

Jag är väldigt impulsiv, något som jag får sota för många gånger. Självklart beror det på vad som ska beslutas, och lite mer eftertänksam har jag blivit med åren

Hur länge velar du?

Helst inte alls, någon velpotta är jag inte!

Ångrar du någonsin dina val?

Om jag gör, även om jag inte grämer mig särskilt mycket. Gjort är gjort!

Vad kommer du välja härnäst?

Jag behöver välja vad jag vill göra imorgon! Ska jag träffa mina flickor i stan för en liten shoppingrunda, ska jag åka hem till dem istället, eller ska jag rentav stanna hemma …

Andra som deltar i fredagstemat hittar du hos Elisa

Då återstår bara att önska

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  16 september 2022

  Trevlig helg!
  Skulle inte heller åka på någon klassträff.
  Ta du en tur in till stan och träffa tjejerna imorgon =)
  Och när man inte kan välja – ta båda! Blir ju svårt att både åka och vara hemma…. men när det gäller saker – ta båda!
  Ha en fin fredagskväll. Kram

 2. Svara

  BP

  16 september 2022

  Svaret på sista frågan är solklar – shopping och lunch i form av sushi.
  Det där med klassträffar är inte min grej heller. Har fått inbjudan i alla år, men aldrig varit på en. Allt har sin tid enligt mig, och att lyssna på alla andras äventyr eller vad det nu ska vara – mitt intresse för “skvaller” är inte tillräckligt stort;-)

  Å vilken flicka är du på det fina klassfotot. Så jag studerat bilden… Du kan ju inte stå i bakre raden, för där är tjejerna äldre än 10 år (tror jag i alla fall). Så jag gissar på tredje flickan från höger i främre raden, alternativt tredje flickan från vänster på samma rad;-)

 3. Svara

  Helen

  16 september 2022

  Jag förstår dig när det gäller klassträffen, jag har inte varit på en enda fast jag fått inbjudningar till ett antal. Minns inte heller alla som gick i samma klass och gillar inte sådana där sammanhang, det är tillräckligt jobbigt med jobbfester trots att där känner jag de flesta.

 4. Svara

  Minton

  16 september 2022

  Har aldrig varit på klassträff trots inbjudan. Tycker du skall ta en shoppingtur med lunch. Funderar på att ta en tur tii Växjö imorgon för Minton behöver mat och tuggisar.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Hanneles+bokparadis

  16 september 2022

  kul att få kontakt på internet och hitta gamla vänner, velar inte heller.

 6. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  16 september 2022

  jag kan inte se vilken av alla söta flickorna som är du. det där med klassträffar efter 100 år är inget för mig heller. skulle inte säga att jag är någon velpotta i alla lägen, men det händer att jag har svårt att bestämma mig. det beror ju lite på vilken slags beslut det gäller. jag litar nog mycket på magkänslan i vissa lägen. röstar på shoppingrunda med lunch. trevlig helg

 7. Svara

  Janerik Sundh

  16 september 2022

  Jag hade nog gjort som du och stannat hemma, jag tycker det skulle kännas svårt att prata med människor jag gått i skolan med för 50 år se’n.
  1958-59 gick jag i 7:e klass, den klassen träffade igen, inte alla men de flesta, efter 10 år. Därefter träffades vi vart 5:e år fram till 2014, sedan upphörde träffarna framförallt tror jag på grund av att Lasse Wiger, vår lärare, dog 2018. Det var en speciell klass och i och med att vi började redan efter 10 år så kändes det roligt.

 8. Svara

  Kina

  16 september 2022

  Jag försökte hitta vem som är du på kortet, men jag vet inte. Sitter du tvåa från vänster i första raden, eller är du trean från höger?
  Velpotta är inte jag heller, och inte ångrar jag mig så värst mycke. Det tjänar ju ingenting till! Är det fint väder så tycker jag stadsbesök låter bra, för man vill ju inte gå på stan i hällregn. Fast det är kul att träffa sina ungdomar i vilket väder som helst förstås. Då kan ni sitta och hänga på något fik! Ha en fin helg hur som helst! Kram!

  • Svara

   Paula

   17 september 2022

   Vad du var duktig, ja jag är på första raden andra från vänster med en lång hästsvans. Det är inget större nöje att ha en två åring på fik, annars är det en bra idé! Det verkar bli uppehåll så då blir kanske ett besök i lekparken roligare…
   Kramen

 9. Svara

  Anna-Lena

  17 september 2022

  Har ordnat klassträfffkera gånger. Men många år sedan är det.
  Hade en tanke på 50årsjubikeum från gymnasiet på försommaren. Men min väninna och samorganisatör velade lite, men kom fram till att det inte var värt jobbet.
  Skulle däremot vara kul att träffa lilla klassen från lilla 1-6skolan. Har kontakt med de flesta av dem på FB. Så det borde inte vara så svårt.
  Visst kan man göra fel val. Många går att rätta till…även om det kostar en del. Mest själsligt.
  Ha det gott! Kram

 10. Svara

  Anki

  17 september 2022

  Hade absolut gjort samma val som du beträffande skolåterträffen … har ingen kontakt med någon och saknar dem inte ett dugg 🙂
  Hoppas du får en bra dag idag … hur du än väljer!
  Kram

 11. Svara

  Violen

  17 september 2022

  Förstår ditt val inför klassträffen! Jag har aldrig varit på någon trots många tillfällen. Det har inte varit något svårt val att avstå.
  Det sitter en liten vildkanin utanför mitt fönster. Den ser ut att vara i valet och kvalet, ska jag käka frukost här eller skutta iväg någonstans där gräset är grönare. Får se hur det går.
  Ha det bra!

 12. Svara

  Anna i Portugal

  17 september 2022

  Jag har aldrig gått på någon återträff av något slag. Det är inte min grej att träffa en massa folk från “förr”. Att vela innan beslut är jag glad att jag inte heller gör. Tänk vad tid och engagemang det skulle ta.

 13. Svara

  Ditte

  17 september 2022

  Kul som vanligt att läsa dina svar. Och jag kan känna igen mig i några.
  Förstår ditt val inför en gammal klassträff. Livet har ju liksom gått vidare. Hade valt som du.
  Snabba beslut gäller oftast hos mig. Att ångra beslut kan jag också göra men tar det mer som en lärdom. Ingen idé att ångra något. Ligger inte direkt för mig.
  Ibland behöver en ju inte välja utan kan kombinera, Bra det också.
  Försökte hitta dig här på fotot men såg att min gissning inte blev rätt.
  Chansade på första till vänster på första raden. Men nästan rätt.
  Kram

 14. Svara

  Susjos

  17 september 2022

  Gokväll från en velpotta, jag har svårt att bestämma mej, haha!
  Vilket fint skolfoto på er alla, ser att jag gissade fel också! Så söt du var redan som liten!
  Jo, jag har varit på en del återträffar, på gott och ont ska jag väl säga!
  Blev det en shoppingrunda idag tro?
  Ha en fin söndag!
  Kram

 15. Svara

  Bokdamen

  18 september 2022

  Åh fint foto, svart vita foton är det något med. Velpotta haha vet inte om jag är det men ibland så, ibland behöver jag lite längre betänketid brukar jag försöka trösta mig med ? haft och har lite svårt att kommentera på din blogg, försökte igår och det gick inte, den sa hela tiden att min adress/hemsida var fel ? få se hur det got nu…

 16. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 september 2022

  Livet består av val varenda dag, stora och små. Hur man väljer varierar väldigt och ibland kan det bli impulsivt och ibland med stor eftertanke. Jag hade inte heller åkt iväg på en klassresa så långt om jag inte hade haft kontakt med flera i klassen. Men kul att få se ditt klassfoto. Jag har ingen aning om vem du är på fotot men alla är fina så det spelar inte så stor roll 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 308
 • 380
 • 1 635 179
 • 5 092
 • 65 628
Sök här