Fem en fredag

Fem-en-fredag # 35 Process/ Färgsprakande fredag

Av
den
1 september 2023

# 35 Process

Vad börjar bra men slutar dåligt/sämre?
Livet…

Vad är spännande i början och slutet men tråkigt i mitten?
Resor! Jag resar numera så sällan någonstans att pulsen ökar bara av tanken! Men att försöka fördriva tiden ombord på buss eller tåg när man är så rastlös som jag är inte lätt. Desto roligare när man kommer fram!

Vad är gott men egentligen inte?
Öl

Vad känns jobbigt i början men bra när du är färdig?
Definitivt städning. Normalt sett ser jag inte skiten, ursäkta uttrycket, men när jag väl inser att jag måste så tar det en herrans tid eftersom jag upptäcker mer och mer som måste åtgärdas. När det är klart är jag nästan nöjd…

Vad var du snabb på tidigare men som nu går långsammare?
Att hitta orden! Att minnas namn! Att plocka upp hundbajs!

Du hittar det trevliga fredagstemat hos Elisa, häng gärna med du också!

För att kompensera mina fantasifattigt formulerade svar på veckans frågor så bjuder jag på några bilder från vår trevliga utflykt till Roxnäs udde igår

Daniel sitter fint och väntar på bussen som tog oss några hållplatser närmare målet.

Den populära badplatsen var tom på folk.

Höstfärger börjar synas

Vi klättrar uppåt till ljuvlig utsikt

Favoritplatsen är ledig, här sätter jag ner rumpan en stund, men Daniel har ingen ro i kroppen, “Vad sitter vi här och häckar för?”

Myggorna attackerar på åsen

Många vackra soppar växer här

…men den enda jag inte kunde motstå idag var denna söta kalle!

Jag ska inte heller glömma Lillasysters färgsprakande fredag

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Kina

  1 september 2023

  Jag tycker det var bra svar jag! Slutet på livet kanske är jättekul! Vem vet! Och fina bilder som vanligt! Nu ska jag rensa kantareller som jag fick av en god vän igår! Smörstekta på hård macka. Mumma! Kram till er i Pörtet!

 2. Svara

  Klimakteriehäxan

  1 september 2023

  Den där bänken vill jag gärna sitta på, i samma väder som när du tog bilden! Ljuvligt!

 3. Svara

  Mia

  1 september 2023

  Trevligt med färg så här på en grå fredag 🙂 Sen tycker jag inte alls att dina svar är fantasilösa, o nej! Vilket fint ställe ni har där på bänken, hoppas du fick vila en liten stund i alla fall och Kalle var ju hur gullig som helst. Här har dom börjar plocka lingon nu, grannens barn var ute en dryg timme och fann 20 liter! Kram på’re

 4. Svara

  Hannele

  1 september 2023

  får sitta på klippor, inga bänkar här ?

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 september 2023

  Jag blev lite ställd när jag läste ditt svar på första frågan. Ja, kanske livet slutar dåligt men jag har liksom inte tänkt så än. Jag har bara önskat att få avsluta innan det blir så och något annat har jag inte velat se framför mig. Öl är aldrig gott men kanske duger det som törstsläckare om jag är riktigt törstig. Städning är trist men roligare när det är klart. När det gäller ord och namn har vi nog liknande problem. Ansikten glömmer jag snabbt också.
  Vilken härlig utflykt ni gjorde och jag njuter av dina fina bilder på allt det vackra. Den bänken skulle jag också gärna slå mig ner på en stund 😀
  Kram

 6. Svara

  Minton

  1 september 2023

  Du har varit ute och njutit i solen. Vi har haft regn idag. Och jag har ny telefon usch den fixar jag inte.
  Kramar från oss

 7. Svara

  LillaSyster

  1 september 2023

  Riktiga Paula svar =)
  Tack för länken och kul att du är med även denna fredag. Trevlig helg!

 8. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  1 september 2023

  så fina bilder! nej, städa är inte roligt men ibland måste en ta itu med det i alla fall. ansikten glömmer jag inte. namn kommer relativt snabbt. men allt går långsammare på det hela taget.

 9. Svara

  BP

  1 september 2023

  Kul att du också kombinerar Elisas och LillaSysters teman:-)
  Städning skrev jag också. Där är vi rörande överens. Däremot håller jag inte med dig om öl. En iskall öl när det är 28 grader, gärna serverad i ett frostat glas slår det mesta. Däremot håller jag med dig vad gälla “mörka” öl som Guinness till exempel. Den ölen går inte ner;-)
  Vad gäller resor skulle jag nog nappa på allt utom bussresor och kryssningar… om jag inte hade mitt ryggelände. Men vem vet, kanske jag ändrar mig framöver. Men att sitta i en buss i timmar är inte min grej. Å kryssningsfartyg – ja, tänker alltid på Ama här. Min svåger som har MS och har hur mycket pengar som helst åker på kryssningar flera gånger per år med sin fru. Han tycker att det är enda säkra och roliga sättet att se världen när man sitter i rullstol. Ja, om ett kryssningsfartyg och hamnar är lika med “att se världen” så… Men som sagt, jag kanske kryper till korset framöver…
  Dina bilder är fantastiskt fina, som alltid:-)

  Svar: Pluggar inget språk. Insåg att det inte var någon poäng, då allt (spanska) visserligen gick in, men rakt ut igen;-)

 10. Svara

  Anna i Portugal

  2 september 2023

  Väldigt talande bilder och tycker dina svar var riktigt bra på veckans frågor. Att resa tycker jag är jättekul, men just nu har jag inget sug så det får vänta lite, har tillräckligt att upptäcka här omkring först. Trevlig lördag!

 11. Svara

  Tove

  2 september 2023

  Kul att läsa dina svar och så få ett fång färgsprakande bilder till 🙂

 12. Svara

  Ditte

  2 september 2023

  Bänken här lockar mig extra. Skulle gärna slå mig ner både för längre och kortare stunder. Och i just det här vädret.
  Ett inlägg som sprakar av färg och som visar att vår svenska natur levererar så mycket av det goda och på olika sätt.
  Intressant att läsa dina svar. Jag tycker hela livet är en sorts process och med en del olika hållplatser längs vägen.
  Att resa tycker jag fortfarande mycket om, både långt och kort. Inom Sverige såväl som i Norden, Europa och resten av världen. Tyvärr är jag just nu till viss del begränsad men varianterna av även längre resor är ju många.
  Önskar dig en fin helg.
  kram

 13. Svara

  Birgit

  3 september 2023

  Håller med dig om städningen. Min man är bättre på att bara snabbstäda, typ dammsuga och vaska, putsa fönster. Jag ska plocka ihop allt först, städa i ordning, ta upp allt från golvet, helst dammtorka innan jag ens tittar åt dammsugaren. Tur vi är två då. (eller 3, för Freja städa också)

 14. Svara

  Nilla Tankebubblor

  4 september 2023

  Bra svar tycker jag! Livet, resor, städning, minnet. Jag håller med!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 127
 • 440
 • 1 627 996
 • 5 074
 • 65 433
Sök här