Bloggen

Lite av varje…

Av
den
5 september 2019

Dagarna går med lite av varje …
Denna vecka har jag ovanligt mycket program, förutom mitt loppis-pass brukar det inte vara så många andra aktiviteter.

I måndags var jag

“Hos Anna” , så heter hennes salong! Och nöjd blev jag, som vanligt!

På tisdagen träffade jag ett glatt gäng pensionärer från Örebro som hade ett gemensamt, de hade alla finska rötter!
Jag halkade med på ett bananskal för att jag talat om för vår ordförande att jag gärna ville få chans att prata lite finska!
Gänget fick en jättefin guidning av vår hembygdsgård, på finska, då vår PRO-förening har Eero som ordförande! Som avslutning på besöket intogs fika och då fick jag hälla upp kaffe och säga “Ole hyvä!”

Igår hade vi månadsmöte på PRO

Vi fick lite nyttig information om olika aktuella ämnen, bland annat denna nu så omtalade 112-app som flera valde att installera efter mötets slut.

Under fikat underhöll vårt eget “husband” Görans med Ann och jag fick under mötet prova på att utöva sekreteraryrket eftersom föreningens sekreterare hade rymt fältet och åkt bort.

Idag var almanackan tom, då traskade jag iväg och handlade mig en rejäl bit fransyska för ett grytkok och ägnade mig åt tvätt och matlagning.
Men, som tur var knackade väninnan på o frågade om jag var sugen på en liten åktur…
Ja det var ett lätt beslut att fatta, så en stund senare gick vi en runda i skogen, hon letade lingon och jag svamp.
Jag hade lite bättre tur för jag hittade några trattisar och soppar men några lingon hittade vi inte.

Nu ska ni som belöning för att ni orkat läsa allt mitt svammel få se två superfina foton härifrån orten tagna av Jan-Eric Nygren som är uppe och ute på jobb minst lika tidigt som tuppen!

Och så dags kan faktiskt min omgivning vara så här magisk..

..allt medan jag själv ännu sussar på söta örat!
Tack för att jag fick dela bilderna Jan-Eric!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  6 september 2019

  Dagarna verkar innehållsrika och trevliga hos dig! Så fin du blev i håret!
  Kul att det kom ett gäng finska pensionärer så du fick använda ditt modersmål lite 🙂
  112-appen installerade även jag för bara någon vecka sen – bra om man ramlar och kanske bryter sig när man går ensam i skogen…
  WOW – verkligen fantastiska morgonfoton av Jan-Eric!
  Ha en bra dag . redan fredag!
  Kram

 2. Svara

  miatankar

  6 september 2019

  112-appen har jag också, vandrar en del i skogarna. Kan vara bra att ha så slipper man anstränga sig att förklara vägen, man vet kanske knappt själv var man är!

  Jättesnyggt blev håret ditt, vid besöket! Kul att du har så mycket roliga/intressanta aktiviteter för dig!

 3. Svara

  Klara Ovida

  6 september 2019

  App och nyklippt snygg frisyr, verksam i äldrelivet och en “bredvid fotograf” till ditt egna fotande – ljuvliga bilder de där!

 4. Svara

  Skyttlat

  6 september 2019

  Tack för påhälsning och kommentar hos mig! Det är 11mån sen sist. ;D
  Du verkar ha fullt upp med mycket roligt att fylla dagarna med? Så snyggt det blev hos frissan! Du och min dotter har nästan lika och samma färg på håret. Men kommentaren från hennes 11-åriga dotter blev: – Du ser ut som en 80-talsperson! Ditt hår är ju grått! Du går inte på skolan med utslaget hår! Hahaha! De barna de barna.
  Nu har jag bara en hund kvar “Klicker”, ingen katt. Mio den sista som jag hade, blev 17 år. Klicker är 12 år och 8 månader och har väl inte så många år kvar? Sen blir det inga fler djur för egen del, men jag brukar vara hundvakt till dotterns hund ibland.
  Vackra naturbilder på slutet!
  Ha det gott och en skön helg! Kram på Er! <3

 5. Svara

  "LillaSyster"

  6 september 2019

  Du har ju hunnit med mycket den här veckan och vad fin du blev i håret!
  Jag ska läsa lite mer om den där appen – den kanske är värd att installera.
  Jag har också långkok på spisen- lika bra att göra storkok och långkok så att det finns lite matlådor att plocka fram då tiden är knapp eller då inspirationen tryter. Ha nu en skön fredagseftermiddag =) Kram
  ps sista bilderna var verkligen fina

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  6 september 2019

  förstår att du blev nöjd!

 7. Svara

  Karin Eklund

  6 september 2019

  Vilka bilder Paula! Fantastiskt vackra och stämningsfulla.
  Wow, säger jag.
  Wow wow, nu låter jag som Blinka förmodar jag men vilket hår du har!
  Så tjockt så en ann kan bli grön av avundsjuka. Jättefint och vackert. Du kan verkligen vara glad för alla dina hårstrån.

 8. Svara

  Carina Larsson

  6 september 2019

  Det var fulltecknat den veckan. Vad du blev snygg i håret! Trevlig sysselsättning hade i alla fall även om du, liksom jag, väl gärna tar allt i småportioner.
  Den där 112-appen tänker jag inte installera. Jo, kanske om jag går ut i skogen själv och inte hittar hem. Då kan den vara bra att ha. Men jag läste att den drar enormt mycket batteri så då avstår jag. Det är så mycket annat som drar batteri i min telefon så jag hoppas jag klarar av att förklara för SOS var jag är när jag behöver dem.
  Vackra morgonfoton.
  Kramen.

 9. Svara

  Ama de casa

  6 september 2019

  Här var det också fullt upp märker jag – kul! 🙂

  Du blev verkligen superfin i håret, och som sista bilderna… “WOW” räcker liksom inte till 🙂
  Ja, dina bilder är såklart också jättefina 🙂

 10. Svara

  Minton

  6 september 2019

  Så tjusig du blev hos frissan. Trevligt att du fick använda ditt modersmål. 112 appen har jag installerat så nu vågar jag gå i skogen själv. Har inte märkt att den dra något extra batteri.
  Vilka fantastiska morgon bilder du fått låna.
  Kramar

 11. Svara

  kersko

  6 september 2019

  Så fin du blev. Du verkar haft en innehållsrik vecka. Roligt att du fick prata lite finska. Jag har ett mycket begränsat ordförråd på finska kan säga pannkaka och dillkött så jag kanske inte svälter ihjäl :).
  Ktam och trevlig fredag

 12. Svara

  Ditte

  6 september 2019

  Härligt med en bra frissa och du blev så snygg. Det är bråda tider att vara pensionär. Ingen rast och ingen ro.Men utvecklande och roligt. Kul med de finska pensionärerna från Örebro. Och visst fick du prata finska. I alla fall hoppas jag det. Er PRO förening verkar aktiv och då är det ju uppiggande att vara med också.
  Bilderna du fått låna är väldigt vackra och det vill ju till att vara uppe väldigt tidigt på morgonen för att fånga dem.
  Efter att du påminde om 112 så såg jag till att uppdatera min app. Så nu är det gjort. Tack för påminnelsen.
  Kram och natti.

 13. Svara

  byblixtra

  8 september 2019

  Kul med en bra start på veckan med en snygg frisyr.

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 september 2019

  Det är alltid skönt att bli av med lite hår och du blev lika snygg som vanligt 🙂 Det var en väldig aktivitetsfylld vecka men vad skönt att du fick ligga kvar och sova på morgonen och ändå ta del av den vackra gryningen 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 248
 • 437
 • 1 647 771
 • 4 698
 • 60 410
Sök här