Fem en fredag

Fem-en-fredag # 37 Teamövning och Färgsprakande fredag

Av
den
15 september 2023

Förra fredagen tappade jag helt bort Lillasysters färgsprakande fredag! Ojne vojne, nu när naturen fortsätter leverera så mycket färgsprakande.
Här bjuder jag därför på några plåster på såren

Stadsparken fortsätter leverera färgsprakande arrangemang!

I min förort

Längs allén i mitt kvarter, vad är nu detta, ser ut som miniäpplen?

Sist men inte minst en vacker blomsterurna vid Falu regemente
Det var min färgbomb för missen förra veckan…
Nu går vi över på Elisas fredagstema
Fem-en-fredag

# 37 Teamövning
Vem av Astrid Lindgrens karaktärer är din favorit?
“Då gick det upp för Rasmus vad det betydde att vara luffare. I ett enda bländande ögonblick fick han klart för sig det vidunderliga i detta nya liv. Man kunde göra precis vad man ville. Man kunde äta och sova och vandra alldeles som det föll sig. Man var fri, så välsignat fri som en fågel i skogen.”

ur Rasmus på luffen
Jag är nog helst Paradis-Oskar jag
Om du kunde åka tillbaka i tiden, var skulle du åka då?

Vikingatiden
Vilket var ditt första jobb?
Jag sommarjobbade som 15-åring på ett kontor med uppassning, kaffekok, arkivering, ordna säljpärmar och mest bara se söt och glad ut bland alla säljgubbar.

Om utomjordingar landade på jorden, vem skulle du rekommendera dem att prata med?

Sir David Attenborough
Om du var tvungen att äta en krita, vilken färg skulle du välja?
Orange!

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa
Trevlig helg till dig som tittar in!

(en sida ur mammas minnesbok från 1948 då hon var 15 år)

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  15 september 2023

  Det är verkligen färgsprakande blommor i trädgården nu.
  Det är kul att läsa svaren på fem en fredag. Det är väldigt olika svar.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  15 september 2023

  Det var inga dåliga blomsterarrangemang och fullt med färgsprak bjuder de på 😀
  Det finns så många figurer i Astrids värld så jag vet inte vem jag skulle välja. Kajsa Kavat kanske. Undrar vad det säger om mitt psyke 😀 Jag är alldeles för feg för att ge mig ut på luffen och vikingatiden känns också skrämmande. Du är mer äventyrlig så du skulle säkert fixa båda de upplevelserna.
  Fantastiskt att du har kvar din mammas ord. Vackra ord som säkert ger dig både glädje och saknad.
  Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  15 september 2023

  Mycket vackert som du bjuder på- Mina petunier är överblommade. Ersatta av ljung. Står sig ett tag i utekrukorna.
  Rasmus- bra idé. Gillar Emil också. Sån jag är kanske… det är en del som blir fel. Men tanken är god.
  Japp, Mr Attenborough är en kille som borde styra, ha styrt över ehla vår planet. Äta krita? Varför då?
  God helg! Kram

 4. Svara

  Susjos

  15 september 2023

  Färgsprakande inledning på ditt inlägg idag ! Å så läckra illustrationer på svaren i fem en fredag!
  Rasmus på luffen vet jag inte ens om jag har läst, eller sett? Men kanske var det Allan Edwall som var luffaren Paradis-Oskar på film? Tror du skulle passa bra som Paradis-Oskar! Och visst finns det en låt som heter “Fri som en fågel”?
  Spännande svar på de andra frågorna också!
  Så fin text din mamma skrivit som 15-åring!
  Ha en fin helg!
  Kram

 5. Svara

  LillaSyster

  15 september 2023

  Tack för länken och tack för att du är med och sprakar! Vilken färgprakt hos dig. Fri som en fågel är inte dumt =)
  Fina och kloka ord i din mors bok. Trevlig helg bästa Paula!

 6. Svara

  Anna i Portugal

  15 september 2023

  En härlig färgbomb! Kul att läsa dina svar på frågorna (mina svar på kommer söndag). Mötet med utomjordingarna tycker jag du planerade väl! Trevlig kväll!

 7. Svara

  BP

  15 september 2023

  Du kompenserade mera än väl för förra veckans glömda färgsprakande bidrag. Fantastiska blomsterarrangemang, som inte ser ett dugg höstlika ut än. Bra där:-)

  Att jag glömde David Attenborough i mitt bidrag. Vilken miss! Killen håller ju på än trots att han är 97 år gammal. Han skulle absolut kunna prata med utomjordingar. Han pratar ju med/om allt som heter natur.

  Skrattade gott när jag läste att du valt en orange krita, medan jag för en gångs skull valde en tråkig vit;-)

 8. Svara

  Nilla Tankebubblor

  15 september 2023

  Sir David Attenborough! Vilket bra svar, det skulle vara perfekt!
  Trevlig helg.

 9. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  15 september 2023

  underbara bilder! ja, varför inte Paradis – Oskar? men inte gärna vikingatiden. visst, om en nu måste äta krita kan den lika väl vara orange

 10. Svara

  Ingrid

  15 september 2023

  Jag har en sån där bok jag också, där många släktningar skrivit in tänkvärda hälsningar. Den är mig kär!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 september 2023

  Höstblomning är verkligen fint. Sir David Attenborough är fantastisk.

 12. Svara

  Karin

  15 september 2023

  Oj vad det sprakar om dina färger!

  Men om du ska äta krita avråder jag från orange, för den kan innehålla kadmium. När jag målade som barn hade jag ovanan att stoppa penslarna i munnen om det var för mycket vatten i dem. Min mamma försökte förbjuda mig, men till sist retirerade hon till ett förbud mot att stoppa penseln i mun och jag använt gula eller orange färger. Det sitter i! Vid närmare eftertanke skulle jag nog avråda från alla andra färger också!

 13. Svara

  Mia

  16 september 2023

  Äta krita?? Va?? Fast när jag tänker efter, så vete 17 om man inte provåt nån liten bit som barn….jag minns att det fanns sk torra kritor som till svarta tavlan, tog man en röd och fuktade den så funkade den som “läppstift”, hugaligen!
  Vackra blomster visar du, färg så det förslår 🙂 Trädet är mycket riktigt ett sorts äpple, de där små frukterna är toppen att göra mos, gelé och dryck av. Vi har ett sånt träd här utanför, tyvärr så gick rönnbärsmalen alltför hårt åt det ifjol och det verkar ha satt sina spår i år också.
  Sir David Attenborough är en utmärkt ambassadör för vår planet, det kan knappt finnas nån bättre! Tänk så spännande att få sitta och lyssna på honom 🙂
  Kram på’re

 14. Svara

  Tove

  16 september 2023

  Äpplfröjden i bilden och den fria luffaren blandat med lite Pippi samt en dos av din mammas – ja, så får det bli 🙂

 15. Svara

  Kina

  17 september 2023

  Underbara bilder! Allan Edwall som luffaren var en fullträff, och de var så härliga ihop han och Rasmus. Om Astrid Lindgren är Sveriges sagotant, så undrar jag om Tove Jansson var Findlands? För hon och hennes figurer är ju också sååå fantastiska. Vilka kvinnor dessa två var! Vilka kloka ord i din mammas album, för nog är det så att delad glädje är dubbel glädje! Kram till Pörtet!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 447
 • 559
 • 1 651 879
 • 5 116
 • 65 975
Sök här