Fem en fredag

fem-en-fredag # 38 Utflykt

Av
den
24 september 2021

# 38 Utflykt

Vad gjorde du senast på en ö?

Alltså den här veckans frågor handlar för mig mest om dinosaurietiden!
Jag har inte varit på en ö på en herrans massa år…

2008 hyrde vi denna gamla jaktstuga på en öde ö för en veckas semester med våra jyckar!
Det var en upplevelse kan jag säga. Ingen el inget vatten, hela ön var naturskyddsområde och vi levde som Robinson…mest på gula kantareller som vi plockade till förbannelse på ön som det tog en timme att traska runt. En annorlunda och ganska häftig upplevelse.

När var du senast på en båt?

Det var också jättelänge sedan. 2014 fyllde jag jämnt och det gjorde också äldsta barnbarnet så då åkte vi på en 80-års-sambakryssning hela gänget!
Jag kroknade först, och enligt övriga hyttinvånare lär jag ha snarkat så kojerna gungade…men det är förstås bara ont förtal…

När hamnade du senast ute på djupt vatten?

Jag anser att när jag inte bottnar när jag simmar så är jag på djupt vatten. Det var jag varje gång jag simmade i ån i somras, jag bottnade ingenstans…

Vart åker du för att andas frisk luft?

Jag har turen att bo på landsbygden med naturreservat bara ett stenkast ifrån mitt hem. Alltså har jag frisk luft överallt omkring mig, inte alla förunnat

Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?

Då tar jag på mig ett par fårskinnstofflor, virar in mig i en pläd och intar en god whiskypinne i fåtöljen!

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa

Trevlig hösthelg till dig som tittar in.
Efter några regniga dagar utlovas livgivande solsken imorgon i min del av landet

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  tant Hanneles bokparadis på Hisingen

  24 september 2021

  kul med 80-års kalas, ha en fin dag!

 2. Svara

  Sognafaret

  24 september 2021

  Nydelig å svømme når man ikke når bunnen. Da slipper man mye ekkelt som en plutselig får mellom tærne.

 3. Svara

  Anna-Lena

  24 september 2021

  Vilken grej! Sambakryssning! Låter kul!
  Robinsontillvaro… nej, tack! Jag är bekvämligheten, vad det gäller semestrar, personiferierad. Boendet ska vara centralt och med god mat och bra sängar.
  Är inte mycket till båtmänniska. Tycker att det är lite läskigt att gå över landgången. Tror att jag ska ramla i.
  Vågar inte simma på djupt vatten… jag simmar utmed stranden… och i din å hade jag nog inte vågat gå. Nu är jag i och för sej rätt lång… Så kanske hade jag bottnat…
  Ha det gott! Kram!

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  24 september 2021

  Trevlig helg i solen till dig också 🙂 Den där ön ni var på, det minns jag att du skrev om, jag tyckte det var så häftigt 🙂 Det är alltid så kul att läsa dina svar och nåt mer so var kul är ju sista bilden…undrar hur många som går igenom grinden istället för att gå runt den??
  Kram på’re Paula!

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 september 2021

  VIlka minnen du har från veckan på ön. Jag minns att jag har läst om det äventyret tidigare och nu i efterhand är det i alla fall en kul historia att berätta 😀 Desto roligare var nog kryssningen med sambadans. Om det var ni som dansade eller artister som uppträdde förmäler inte den här historian men roligt hade ni säkert. Ett bra firande av er båda. Jag skulle ha tolkat frågan om att vara på djupt vatten som en undran om när jag senast gjorde bort mig. Men det kanske bara är jag som tänker så. Frisk luft finns det nog tillräckligt av där du bor så det är bara att ta tillvara den och andas på 😀
  Kram

 6. Svara

  Minton

  24 september 2021

  Kul svar och många som jag instämmer i. Den sista fråga där gör vi exakt lika ?
  Grinden är kuk.
  Kramar från oss

 7. Svara

  Minton

  24 september 2021

  Grinden är kul skall det va rit ?

 8. Svara

  Geddfish

  24 september 2021

  Härliga minnen och fiffiga redskap till att må bra!

 9. Svara

  ElisabetR

  24 september 2021

  Gotland måste ju räknas som ö, vi tog oss iaf dit förra sommaren med båt. Härligt.
  Badar aldrig bottenlöst, klarar inte av att känna ingenting. Mor höll på att drunkna när hon var höggravid med mej, tror du man kommer ihåg sånt.
  Varm dusch, helst bastu efter en kall utedag. Annars gör jag gärna sällskap med en Whisky i soffhörnan.
  Idag har jag andats härlig Dalaluft i några timmar, det är toppen.
  Vackra bilder som vanligt.
  Ha det gott och njut av solen imorgon, vi styr kosan mot söder.

 10. Svara

  Ditte

  24 september 2021

  Härliga Paula! Så roligt att läsa dina svar och inte minst med de fina bilderna som illustrationer Mycket humor som jag gillar och det lättar upp så mycket.(Tycker annars det är ganska trist att bara se/läsa frågor och svar rakt upp och ner men du höjer det hela till en helt annan dimension)
  Kan tänka mig livet som Robinson här på ön. En erfarenhet rikare blev ni. Och sambakryssningen. Kan tänka mig att det var roligt trots ont förtal från övriga i hytten.
  Kram!

 11. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  24 september 2021

  fina bilder. jag befinner mig också på djupt vatten varje gång jag badar. bottnen ligger för långt ner

 12. Svara

  bpz3

  24 september 2021

  Vilket härligt och ärligt bidrag till temat!
  Alltså en riktig “nöjeskryssning” har jag heller inte gjort på år och dag. Å den gick till Helsinki (såklart)… Lite dumt kanske, for duty free var mycket billigare på färjan till Polen respektive Riga;-). Men det är också ett antal år sedan.

  Så duktigt du varit under sommaren och badat. Eloge:-)

  Du har “landsbygden” framför dina fötter, jag har balkongen och innergården. Okej då, vi har en skog tvärsöver gatan också;-)

  Så medan du värmer upp dig med en wirre tar jag en cognac – hahaha. Vi lär nog komma bra överens där;-)

 13. Svara

  Anki

  25 september 2021

  Kul att få läsa dina svar … En öde ö låter mysigt i mina öron – och du var ju inte ensam 🙂
  Häftigt firande på er sammanslagna fest – trevligt!
  Whiskey är jag inte så förtjust i – inte i någon starksprit alls – och nubbe är inte heller något för mig – men ett glas vin, helst rött är aldrig fel. Om jag fryser så gillar jag att ta en mugg glögg – men den ska vara utspädd med rödvin så den inte är så förbaskat söt 🙂
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

 14. Svara

  Gun Wiik Pils

  25 september 2021

  Så roligt att få ta del av dina upplevelser. Är ju uppväxt på en ö,som jag besöker varje år,där finns frisk luft till skillnad från luften i Trelleborg över 1000 lastbilar kommer med färjorna dagligen.Att vara på djupt vatten har aldrig oroat mej,det är ju bara att lägga sig på rygg och flyta om man blir trött.

 15. Svara

  Scylla

  25 september 2021

  Självklart bara ont förtal! Sambaresa, det låter något. Dansade du också? Whisky får man upp värmen av, ja. Det missade jag i mitt svar.

 16. Svara

  Susjos

  25 september 2021

  Minns också när du skrev om stugan på den öde ön, imponerande, men där skulle jag nog trivas bra idag, långt från alla ljud…fast jag är för bekväm av mej, god mat som serveras med gott att dricka, sköna sängar osv….
  Vilket härligt födelsedagsfirande du/ni hade för några år sedan, dags att göra om det snart?
  Ja, du bor verkligen magiskt vackert med frisk luft, helt klart!
  Gillade sista bilden med den ensamma grinden!
  Ha en fin helg!
  Kram

 17. Svara

  Birgit

  25 september 2021

  Ser att du bor väldigt vackert! Det är så härligt att ha den friska luften och naturen runt hörnet.
  En vecka på en öde ö utan el och vatten – vilket äventyr, snacka om motsats till sambakryssningen 🙂

 18. Svara

  Birgitta Malmstedt

  25 september 2021

  Oh, så bra svar. Alltid fina bilder hos dig. Nu blir jag sugen att ansluta mig till gruppen Fem en fredag. Jag hör nog av mig.

 19. Svara

  Ingrid

  25 september 2021

  Så roligt att läsa dina svar och så snyggt du illustrerat dem. När jag var barn bodde vi flera midsomrar på en öde ö, Lilla Karlsö. Där fanns inte heller några som helst moderniteter och alla förnödenheter måste med från fastlandet, i det här fallet Gotland.
  Ha en fin fortsättning på helgen!

 20. Svara

  Bokdamen

  26 september 2021

  Kul att läsa dina svar, fina bilder till som vanligt! Ser ut som att du har mycket frisk luft och trevliga omgivningar runt dig. Ha en bra söndag!

 21. Svara

  LillaSyster

  26 september 2021

  Jo den där ön du var på det minns jag att du berättat om och att det fanns kantareller att tillgå. Kryssningen minns jag också när du säger det. Taskigt av dina medresenärer att säga att du snarkar =) Vilken fin karaff och supersnygga whiskey glas du har. Sista bilden är bara så fin. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 345
 • 450
 • 1 638 512
 • 5 097
 • 65 701
Sök här