Fem en fredag

Fem-en-fredag # 39 Disney

Av
den
25 september 2020

#39 Disney

Vilken var den första Disneyfilmen du såg?

Det minns jag inte, kanske var det Bambi som kom redan på 40-talet

Har du något särskilt minne förknippat med Disney?

Ja verkligen, jag har tydliga minnen från Holiday on Ice, showen som jag fick se varje år som barn, som min dotter har sett och förmodligen också barnbarnen. Den traditionen vill jag gärna föra vidare, nu har ju den showen också fått ställa in pga pandemin men om den återuppstår så har jag snart tre tjejer i fjärde generation som absolut ska få nöjet att se den!

Vilken av Disneyklassikerna är din favorit?

Djungelboken är den jag sett flest gånger, de flesta har jag inte sett alls, varken som barn eller med min dotter eller mina barnbarn. Jag är verkligen dåligt bevandrad inom Disney-världen.
Däremot har jag ju läst de flesta gamla sagor som Disney gjort filmer av, dock med undantag för de senaste tjugo åren…

Vilken är den bästa sången från Disney?

Inte en susning…

Vem är din favoritkaraktär?

Med det lilla urvalet jag har får jag säga inte en, utan Snövits alla sju dvärgar, härliga karaktärer allihop.

Vilka knepiga frågor detta var för mig…

Du hittar som vanligt flera deltagare hos Elisa

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  25 september 2020

  Disney såg jag först som vuxen
  Djungelboken är favoriten och den har jag på dvd. Det var många år sedan jag såg en is show men tittade alltid när de besökte Malmö.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Helen

  25 september 2020

  Dvargarna är verkligen roliga karaktärer och jag såg inte mycket Disney som barn heller. Men mina egna barn älskade Disneyfilmer.

 3. Svara

  Geddfish

  25 september 2020

  När du skriver det så, så har jag sett Holiday on Ice en gång för längesen i Göteborg.
  Nä, inte mycket som finns sen barndomen, inte.

 4. Svara

  Ditte

  25 september 2020

  Kul att läsa dina svar. Funderade på mina. Och när döttrarna var små blev det ett antal resor till USA och nästan varje gång blev det besök på Disney World i Florida eller i L.A. Men där finns ju också så mycket annat än Disney.
  Holiday om Ice har vi sett många gånger och minns extra musikalen Lejonkungen som vi såg i London.
  Jag som barn sett en del Disneyfilmer på bio på 50-talet och sedan blev det på tv när “Kalle Anka” kom på julafton.
  Favoriter? Jag hade en dotter som samlade på Disneyfilmer så jag har nog sett de flesta. Men jag gillar nog mest Lejonkungen.
  Kram och trevlig fredag kväll.

 5. Svara

  bpz3

  25 september 2020

  Tack och lov att det var knepigt för dig med. Trodde jag skulle vara ensam om att vara totalt nollställd vad gäller Disneyvärlden. Men tur att jag har fått en kompis nu:-)
  Har du knyckt det fina bilderna på ditt stamställe också? Du är nog den enda som har illustrerat temat så fint. Applåd hela vägen till Säfsen från Täby där:-)

  • Svara

   Paula

   26 september 2020

   Jaa bilderna är från min “egen” bildbyrå förstås! Den du också fått tillgång till…

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 september 2020

  bra jobbat av gamla Bröderna Grimms sagor, sett mycket med barn och barnbarn, och de gamla Aku Ankka-serietidningarna på 1950-talet

 7. Svara

  tanthuset

  25 september 2020

  Ja det var svåra frågor! Men du klarade det ju galant 🙂
  Kram fina du! <3

 8. Svara

  Bokdamen

  25 september 2020

  Kluriga frågor, trodde inte jag skulle fixa det. Jag har lite mer Scooby doo aktiga minnen men Djungelboken är en favorit.

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  25 september 2020

  Det finns alldeles för många valmöjligheter för att kunna välja ut favoriter i de olika kategorierna. Du verkar i alla fall ha koll. Den senaste Disneyfilmen jag såg var Frost. Den ville min yngsta dotter visa mig när jag var hos henne för några år sedan. Men som en utmaning skulle vi se den på italienska så jag missade nog en del 😀 Men jag förstod i alla fall sammanhanget och hur det slutade.
  Kram

 10. Svara

  Susjos

  26 september 2020

  Djungelboken är ju en höjdare , och för oss som inte är så unga längre, så glömmer vi nog aldrig den! Tror jag såg den på bio i Falun när jag var barn, den hade visst premiär i Sverige 1968! Har en speciell anknytning till de sju små dvärgarna… du kan läsa om det i min blogg 😉
  Så fina bilder du lagt in i bloggen!
  Kram

 11. Svara

  LillaSyster

  26 september 2020

  Men du svarade på varje fråga! Vet inte vad jag skulle ha svarat själv. Disney on ice har vi också besökt en gång – det var ju en trevlig tillställning. Ha en bra lördag!

 12. Svara

  Tove Olberg

  26 september 2020

  Paulas Disneyworld! Läste hos Susjos och tänkte direkt att inte minns jag …. men det gjorde jag hos henne och nu fick jag mer påfyll. Härligt 🙂

 13. Svara

  Anki

  26 september 2020

  Kluriga frågor … funderade lite på hur jag skulle svarat – och det var inget som var självklart minsann! Djungelboken har jag sett flera gånger och den gillade jag i alla fall, men de nyare har jag ingen relation till alls.
  Kram

 14. Svara

  Ama de casa

  26 september 2020

  Djungelboken verkar ha slagit an en sträng hos dom flesta, så även hos mig 🙂

 15. Svara

  Evy Andersson

  26 september 2020

  Snövit och de sju dvärgarna var den första film jag såg då var jag 5-6 år .1938 el.39 var det, det var ju den första tecknade långfilmen och den fastnade i mitt minne.

 16. Svara

  Karoleen

  26 september 2020

  Dvärgarna kommer jag knappt ihåg om jag ska svara ärlig. Jag måste nog ta och kolla snövit igen ?

 17. Svara

  Ingrid

  26 september 2020

  Så roligt att läsa dina svar och rent spontant håller jag med dig om att Snövit och de sju dvärgarna är härliga karaktärer, trots att jag själv svarade något helt annat.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid.

 18. Svara

  Biggeros

  26 september 2020

  Jag gillade alltid Disney figuren Robin hood som barn. Nu är Lejonkungen min gavorit lch Circle of love. Sedan gillar jag även snövit med dvärgarna. Den är både rolig, läskig och söt. Ha det gott och trevlig helg från soliga Jerez
  Kram

 19. Svara

  Robert W

  26 september 2020

  Dvärgarna är underbara!

 20. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  26 september 2020

  Djungelboken verkar många ha sett och tyckt om. Lejonkungen kommer väsom god tvåa och den har jag inte sett

 21. Svara

  Ninni

  28 september 2020

  Jag gillar Disney och Lejonkungen är min favorit.
  Ett fint minne har jag från då min yngsta dotter sjöng “Esmeraldas bön” ur Ringaren i Notre Dam på skolavslutningen då hon slutade 6:an. Hon sjöng så fint så “alla” grät. Men inte jag inte. Jag filmade med en videokamera vi hade då. Den har tyvärr gått sönder så jag vet inte hur jag ska få över dessa filmer på något modernare media.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 298
 • 499
 • 1 640 989
 • 5 101
 • 65 744
Sök här