Fem en fredag

Fem-en-fredag # 39 Ekonomi

Av
den
30 september 2022

# 39 Ekonomi

Vad var det senaste köpet du ångrade?

Köpte en i mitt tycke dyr robocop skaftdammsugare för några månader sedan. Den var tung och svårmanövreread då hela motorn satt i skaftet. Svårt hade jag också att tömma behållaren och en dag så hade jag inte satt dit den ordentligt så den ramlade plötsligt ur. En liten plastbit lossnade i fallet mot golvet och sen gick inte behållaren att sätta fast igen. Vad gör man då? Man påkallar sin bästaste dotter som tar med sig maskinen hem och lagar behållaren med nagellim! Men, faktum kvarstår, jag orkar inte med mina onda händer och armar manövrera den. Nu bor den hos dottern och jag beställde en annan modell som var både billigare och betydligt lättare att använda!

Vad kostar mest i din hushållskassa?

Jag tror nästan att hundens och min mat- och medicinkostnad är lika stor….Daniel äter mediciner och specialfoder medan jag har mer på onyttighetskonto.

Vad sparar du till?

Sparar för oväntade utgifter, framför allt om Daniel blir sjuk och kräver veterinärvård. Eller så kanske jag vill göra en ny tatuering…vem vet!

Vad köper du mer sällan än du borde?

Ingenting! Förut var det trosor och strumpor, men nu när jag äntligen hittat rätt i underklädesdjungeln så har jag prenumeration på bäggedera. Kommer i brevlådan var fjärde månad!

Håller du dig till en budget?

Ja självklart, utgifterna får inte överskrida inkomsterna! Lyfter på hatten varje månad jag kan lägga undan en slant, oavsett hur stor eller liten den är.

Du hittar många fler som deltar i fredagstemat hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  30 september 2022

  Matkontot för mej och Minton är den största utgiften
  Sparar för eventuella extra utgifter. Budgeten brukar jag klara för vill inte anväda det lilla jag sparat.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Mia

  30 september 2022

  Vacker bild på aroniabären som jag skulle vilja plocka men vet ingen jag känner som kan offra några 🙂
  Jadu, foder till människa och djur är inte billigt och billigare blir det inte, verkar det som!
  Vad tråkigt med dammsugaren 🙁 men den kom i alla fall till nytta hos dottern och du kunde skaffa en ny och smidigare, det var bra!
  Kram på’re

 3. Svara

  Violen

  30 september 2022

  En härlig bild med katterna som hänger på tork i dina trosor! Bra trosor är inte det lättaste att införskaffa!
  Hoppas att Daniel inte blir sjuk och behöver gå till veterinären utan att du kan få en ny tatuering i stället.
  Ha en skön fredagskväll!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 september 2022

  Små svaga plastbitar i dyra maskiner är irriterande, men du måste väl kunna byta eller lämna dammsugaren… Nagellim har jag aldrig ägt. När jag köper trädgårdsmaskiner kollar jag alltid vikten och köper den som väger minst.

 5. Svara

  LillaSyster

  30 september 2022

  Så sant utgifterna får inte överstiga inkomsterna.
  Vackra Aroniabär och katterna på strecket så söta=)
  Ha en fin helg i pörtet =)

 6. Svara

  Bokdamen

  30 september 2022

  Vilka härliga bilder, särskilt katterna och körande hunden! Håller med om att en inte vill att utgifterna överskrider inkomsterna. Trosor är svårare än en kan tro att hitta bra som en vill ha. Ha en skön helg!

 7. Svara

  BP

  30 september 2022

  Älskar rubrikbilden, som turligt nog återkommer till ditt svar på fråga 4:-)
  Just ja, hundars medicin har inget högkostnadsskydd, eller?! Då blir det dyrt!
  Vilken tur att din dotter hade användning för skaftdammsugaren. Jag har letat länge efter ett alternativ till den traditionella dammsugaren jag har, men inte hittat nåt jag gillar. Så det blir inte dammsugit alltför ofta som du förstår…
  Budget har jag inget, men det mina föräldrar lärde mig när jag var liten sitter kvar i hjärnan – man kan bara spendera pengar som man har…

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  30 september 2022

  en buffert får en försöka ha i dessa tider. och veterinärräkningar för respekt med sig. vet vad sonen fick betala för sin stackars arma sjuka kisse. det blev ju bra med dammsugaren ändå. jättefina bilder som vanligt

 9. Svara

  Anna-Lena

  30 september 2022

  Dyrt med husdjur. Även om de inte blir sjuka. Försäkring kostar också!
  Köper alldeles på tok för mycket halvdyra kläder. Bra kvalitet…skulle kunna hålla länge… men köper ändå nytt.
  Budget! Nä…
  Har en lätt skaftdammsugare. Inte jättebra… men tar bort det mesta…. Ha det gott! Kram

 10. Svara

  Kina

  30 september 2022

  Värk i leder och tungt att bära dammsugare upp och ner för trappan var en av anledningarna till min flytt in till stan! Man blir ju lite skröpligare med åren, även om det är svårt att erkänna.
  Underbara bilder på katterna och hunden. Men jag skulle inte ha råd att ha varken eller. En vän till mig har både och, och det är hiskeliga summor hon lägger ut varje månad!! Dessutom är hon ganska bunden, och måste alltid ordna “barnvakt” om vi ska göra något. Men hon får mycke kärlek också! Men pengarna ska ju flyta och sen väljer man själv på vad! Ha en trevlig helg! Kram!

 11. Svara

  Ditte

  30 september 2022

  Härlig bild här överst med katterna på tork. Log gott.
  Vad gäller en tung handdammsugare är det ju ingen hit så bra att den här fick stanna hos dottern. Jag köper bara resor och hotellrum via internet. I övrigt vill jag testa och se det jag köper.
  Vad gäller pengar så inser jag att medicin tar en del. Och ändå är det ju subventionerad.
  I övrigt är jag uppvuxen med att man aldrig kan handla eller göra av med pengar man inte har så det har jag levt efter och gör så fortfarande.
  Men jag lägger undan en del varje månad för resor och har mycket kvar jag vill göra, uppleva och se.
  Kram!

 12. Svara

  Klimakteriehäxan

  30 september 2022

  Har funderat på en sån där sladdlös dammsugare, inser att man ska tänka sig för innan man slår till: Tack för varningen!

 13. Svara

  Jossu

  1 oktober 2022

  Jag ser också till att ha sparat ifall något av marsvinen måste till veterinär. Ska jag behöva avliva ett marsvin ska det vara för att det är bäst för dom, inte för att det saknas pengar till vård.

 14. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 oktober 2022

  Jag köpte också en dyr skaftdammsugare för ett tag sedan men blev inte särskilt nöjd. Precis som din så var min tung att manövrera. Men det fanns ett plus och det var att jag kunde dammsuga bilen. Jag har ingen åtkomst till eluttag i min garageplats underligt nog. När jag skulle städa min bil inför bilbytet råkade jag glömma att stoppa i de lösa delarna. De stod fortfarande på tork efter rengöring. Följden blev att dammsugaren plötsligt började vråla och det även när jag hade satt i de delar som fattades. Jag ställde undan min dyra dammsugare och köpte en vanlig med sladd för under 400kr. Den är jag väldigt nöjd med och jag konstaterar ännu en gång att dyrt inte behöver betyda bäst.
  Ekonomiska är vi båda två som de gamla bankmänniskor vi är 😀 Självklart ska plus och minus gå ihop och gärna med lite övertag för plus. Jag hoppas att Daniel håller sig frisk och att du kanske kan få en efterlängtad tatuering 😀
  Kram

 15. Svara

  Susjos

  1 oktober 2022

  Vilken underbar bild på kattungarna i trosorna, och va fiffigt att prenumerera på underkläder! Vilket märke är det?
  Jag har också funderat på skaftdammsugare, men provade en nere på MoS, och ack så tung den var, men såklart finns det väl lättare! Ja, djur brukar vara dyra i drift, värre om de behöver specialfoder, men det är ju Daniel så väl värd!
  Gran Canaria i två veckor är det tänkt i november, men det ser illa ut för både mej och maken, har inte fått beviljad semester ännu!
  Ha det gott!
  Kram!

 16. Svara

  Helen

  1 oktober 2022

  Det är nog ungefär samma här kommer jag på när jag ser ditt svar, min mat och Novas mat och mediciner är nog ungefär lika stor utgift. Fast jag tror nästan Nova har dyrare vanor, jag kan leva på väldigt lite när det gäller maten emellanåt.

 17. Svara

  Äventyret framtiden

  1 oktober 2022

  Jag undrar om inte matkontot är det som är störst för de flesta ? Bostadskostnaderna förmodligen de största om man bor på hyra, men hyran är en fast kostnad, matkostnaden är ju inte det, den kan man dribbla med, plocka svamp osv för att dryga ut hushållskassan.
  Ja, viktigt är att inte överskrida tillgångarna, då går det på tok, bäst är att alltid kunna lägga undan varje månad som man har en buffert.

 18. Svara

  Kicki

  2 oktober 2022

  Så trist med dammsugaren, jag har själv funderat på en sån, men avstår nog.
  Visst är man värd en klapp när man har lyckats ha pengar kvar när pensionen kommer.
  Kram

 19. Svara

  Ninni

  29 oktober 2022

  Vilket elände med dammsugarn. Bra att du fick tag på en lättare variant. När man en gång vant sig vid att ha en skaftdammsugare till hands är det svårt att vara utan. Bra att ta till då det är bara lite skräp att ta bort eller till en “fuskstädning” som jag brukar kalla det när jag ränner runt med min. Den riktiga dammsugaren är, så klart, mer noggrann men ibland får det räcka med att bara ta det värsta.
  Mediciner till djur är inte billigt och det finns väl inget högkostnadskort för deras mediciner heller som det finns till oss människor.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 174
 • 505
 • 1 628 928
 • 5 076
 • 65 458
Sök här