Fem en fredag

Fem-en-fredag # 23 Harmoni

Av
den
9 juni 2023

#23 Harmoni

När var du senast mest balanserad?
Jag känner mig väldigt balanserad i skrivande stund! Familjen mår bra och jycken mår bra, då mår jag bra!

Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen?
Då har jag inga tider att passa, pengarna räcker till nästa pension, och jag är mer av en iakttagare än deltagare i tillvaron.

Vad får dig att stressa ner?
Vatten! Sjö, hav, älv, å, ja vilket vatten som helst, ibland kan en regnvattenpöl räcka! Att vistas vid vatten är njutning för själen

Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni?
Vilken knepig fråga! Jag skulle behöva bli bättre på att tygla min otålighet, att acceptera vissa saker istället för att bli stressad när jag ändå inte kan påverka läget.
Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling?
Senaste tavlan behöver en ram, och jag som var på Ö&B idag, attans!
Jag behöver röra på kroppen för att må bra, helst tillsammans med min hund och kamera, men några ovädersdagar kan jag helt koncentrera mig på innesysslor som korsord, målning och böcker

Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

Med ett urval av mina bokval just nu önskar jag dig som tittar in en trevlig sommarhelg

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  9 juni 2023

  Tycker också att vatten ger lugn. Promenader med vovven är också bra.
  Övriga svar är som jag tänker
  Kramar från oss

 2. Svara

  LillaSyster

  9 juni 2023

  Du kanske hittar en passande och billig ram på loppis=)
  Skönt med harmoni ?
  Önskar dig en fin läsarhelg, boken om Allan har jag läst =) Vilken mogen och modig kille.

 3. Svara

  Karin

  9 juni 2023

  Bra svar! Att slippa oro sig för familjen eller ekonomin, att kunna vara nära vatten och att se till att kroppen används lite lagom, det räcker långt för att skapa lugn i själen!

 4. Svara

  Susjos

  9 juni 2023

  Vi är nog många som mår bäst när ens nära och kära mår bra!
  Å du har rätt, vatten är rogivande och avkopplande.
  Sedär, du har också boken om Allan Mann, min man har läst ut den nu, så nu kan jag ta över den! Ha en fin start på helgen!
  Kram

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  9 juni 2023

  Jag sitter här och nickar instämmande åt det mesta. Alla i familjen mår bra, pengarna räcker, jag kommer ut i naturen och vatten finns det mycket av här. Men jag kan lägga till att fjäll har samma effekt 😀 Dessutom målar jag också men på ett annat sätt än du. Jag tror att vi båda är väldigt bra på det här med harmoni 😀
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  9 juni 2023

  Det är väl så, när nära ich kära mår bra, då är man nära egen harmoni. Om inte signalsubstanser ställer till det. För då mår man dåligt ändå.
  Vatten lugnar och ger harmoni. Både bredvid och i.
  SÅ vacker tavla! Färgsprak i harmoni. Jo, den behöver en ram.
  God kväll! Kram

 7. Svara

  BP

  9 juni 2023

  Tavlan är helt fantastisk! Gissar att den kommer att hamna i ditt kök, där den borde göra dig glad varje gång du lagar mat där.
  Tyckte också att frågorna var knepiga, och är inte alls säker på att jag är en harmonisk människa eller ens vill vara harmonisk.
  Du klarade temat galant – som alltid:-)

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  9 juni 2023

  önskar att jag kunde rita och måla. har alltid velat resa, skriva och göra egna illustrationer.
  om familjen mår bra och en inte behöver oroa sig för ekonomin och jag själv också mår lite bra så är mycket vunnet. vatten är väldigt lugnande. men det kan jag tycka om träd också. stora träd som det susar i. granar, tallar, lövskog. korsord och sudoku gillar jag också. trevlig helg!

 9. Svara

  it_is/Anette

  9 juni 2023

  Ett sånt bra svar du gav på frågan om när man känner ro i kroppen, för det är flera små pusselbitar som ska finnas där helt klart – som att inte ha några “måsten” framför sig, ekonomin o jag kan bara hålla med om att det är bättre vara iaktagare än den iaktagna…
  Hoppas att du hittar rätt ram till din tavla.
  Önskar dig en riktigt fin helg.

 10. Svara

  Hannele

  9 juni 2023

  föredrar att vara deltagande.

 11. Svara

  Äventyret Framtiden

  9 juni 2023

  Så är det ju, mår famliljen bra mår man själv bra…
  Bra svar för övrigt och det betyder förstås helt krasst att jag tänker ungefär lika som du gör .
  Tavlan är en höjdare, helt i min smak. En riktigt glad-tavla.
  Ha det fint och harmoniskt i pörtet med kram från gränden!

 12. Svara

  Birgit

  9 juni 2023

  Oj, så längesen jag kikade in här.
  Ja, att vara utomhus ger verkligen harmoni. Promenader är också bra. Jag var bättre på balans och harmoni i början av året. Nu är det lite mkt både på jobbet och hemma. Fast hemma är det ju bara roliga saker; studenten och födelsedagar.
  Ha en skön helg!

 13. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  10 juni 2023

  Här är en till som älskar vatten – helst hav eller sjö man kan bada i. Men också att bara promenera vid, vilket jag känner sorg över att inte längre kunna. Jag hoppas dock på att min vinglighet ska gå över!
  Tavlan med skedar var otroligt snygg. En sån skulle jag helt klart kunna tänka mig!!
  KRAM-Susie

 14. Svara

  Anna

  10 juni 2023

  Ååå, måla. En stund med färg gör verkligen underverk. På jobbet håller jag och klienterna ofta på med färg, vi skapar en samhörighet och ett lugn. En balans. Tänk att jag missade detta! Tur jag hittade in här och blev påmind om hur mycket mer vi faktiskt har som balanserar oss om vi bara öppnar de blå.
  Önskar dig en fantastisk helg!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 138
 • 440
 • 1 628 007
 • 5 074
 • 65 433
Sök här