Fem en fredag

Fem en fredag # 4 Isbrytare

Av
den
29 januari 2021

#4 Isbrytare

Skulle du hellre ha 10 hobbys eller 1 passion?

Absolut en passion! Vilket skulle betyda att jag var riktigt duktig på något, tyvärr är jag en medelmåtta utan stor talang. Att kunna måla är det jag skulle välja om jag fick välja en talang!

Vad är det konstigaste i ditt kylskåp?

För mig är detta inget konstigt, men alla har ju inte vitlökssaltad blodriska i en burk…mums

Vilken är den vackraste plats du har sett?

Jag bor på en vacker plats på jorden, men om jag nu ska nämna något mer maffigt så

..kan jag nämna Redwood State Park i norra Kalifornien

.. med en fantastisk skog där de största redwood-träden är så här mäktiga!

Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan?

Är du en sparare eller spenderare?

I mitt förra liv när jag bodde i storstaden var jag ganska slösaktig. Inte så mycket på prylar, men kläder, krogbesök, äta-ute, diskotek, taxiresor..
Numera spar jag i ladorna, inte pengar men allt som kan komma till användning igen. Har blivit en återvinnings-tant av stora mått.

Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Trevlig helg!

TAGS
30 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  29 januari 2021

  Maffiga träd =)
  Mmm Sverige är vackert!
  Kul att läsa dina svar, men jag tror nog att du är bättre än medel på många saker! Ingen svamp i vårt kylskåp. Trevlig helg!

 2. Svara

  Minton

  29 januari 2021

  Tycker också Sverige är vackert. Du är väldigt duktig på att skriva på din blogg. Roliga texter tillsammans med bilder. Naturligtvis har du svamp i kylskåpet.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Geddfish

  29 januari 2021

  Intressant med dina svar. Ingen är den andra lik.
  God helg, kram, Gerd

  • Svara

   ElisabetR

   29 januari 2021

   Hobby eller passion, ja det är frågan. Passion då har man ju fokus på en grej. Hobby då har man allt möjligt man vill pula med. Man är nog aldrig görlös vilket det än är.
   Dina svampar ser goda ut. Jag har mjölksyrade gurkor som har stått ett år, men goda.
   Norge, kusten där jag har haft förmånen att se den på Hurtigruten, helt magiskt. Tur med vädret havet som en spegel och ca 15 grader varmt.
   Säfsen är otroligt fint och där vi bor i Småland också.
   Jag har alltid varit en gnet och spara. Har därför råd att slösa lite nu som pensionär, på lite semesterboende, god mat och bilturer i Sverige. Toppen.
   Återvinning är toppen. Vi har en stor återvinningsaffär i vår stad. Den skötts av lite “udda” härliga människor och lite annan personal. Alltid lika roligt att komma dit och lämna lite, köpa lite och snacka med dom alla.
   Ha en go å trevlig helg.

   • Svara

    Paula

    1 februari 2021

    Jag har alltid varit fascinerad av människor som har en stark passion och stor talang för något. -som kan gräva ner sig i några små atomer av liv, antingen det är artistiskt eller praktiskt eller filosofiskt. Hurtigruten finns i min planering sedan några år, men mycket ska klaffa, sällskap, tid, pengar och inte minst inga reserestriktioner. Sen har jag tre djur som behöver omvårdnad. Jaja det ger sig.

    • Svara

     ElisabetR

     3 februari 2021

     Jag önskar också att jag hade mer fokus. Det värsta är att jag vill göra allt möjligt. Då blir det mest på ytan.
     Hoppas du får möjlighet med Hurtigrutten. De har en rundtur som börjar i Mora med Inlandsbanan. Båten från Harstad till Trondheim. Tåg till Östersund och så till Mora igen. Håller tummarna för att du kommer iväg.

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 januari 2021

  Man kan njuta utan att ha stor talang, jag var med i kören Vi-som-inte-kan-sjunga

  • Svara

   Paula

   1 februari 2021

   Det lät jätteskoj, jag tyckte om körsång. Tog aldrig upp det igen när jag flyttat över pölen till Sverige.

 5. Svara

  Ditte

  29 januari 2021

  Rolig läsning och med fina bilder till. Läser frågorna och funderar lite över hur jag skulle svara. Men det spelar ju inte så stor roll. Visst är Sverige vackert men jag skulle aldrig kunna välja en plats i världen som jag tycker är vackrast. Beror så mycket på. Passion eller hobby? Kanske skulle jag kunna kombinera. Beror lite på.
  Någon blodriska har jag inte i kylskåpet. Men den kan vara bra/god att ha.
  Spara? Slösa? Tja? Jag sparar inte till något och livet pågår här och nu. Men jag slösar inte heller men unnar mig av det goda och det som jag vill- Men jag jagar inga prylar. Däremot upplever jag gärna saker.
  Kram

 6. Svara

  bpz3

  29 januari 2021

  Du är nog så långt ifrån en medelmåtta man kan komma! Det köper jag INTE!!! Tänk bara på alla språk du behärskar, din kärlek/passion för djur och din matlagning. Då så, då var det sagt;-)

  Ditt svar på fråga 2 fick mig att gapskratta. Du kommer förstå om du går in hos Anki och läser min kommentar. Hag hade rätt alltså, fast fel – hahaha:-)

  Inte lätt att vara/bli en trädkramare med dessa redwoodträd. Otroligt mäktigt:-)

  Sista punkten – ja, jag har nog inte riktigt vuxit upp eller så har jag det. Har aldrig varit slösaktig. För om jag hade varit det då jag var “ung” så skulle jag inte vara det nu;-)

  Härligt att läsa dina svar:-)

 7. Svara

  Susjos

  29 januari 2021

  Underbara svar på fem en fredag!
  Visade maken bilden på blodriskorna i burken, han trodde det var fimpar först, men så hade han inga glasögon på sig heller! När jag berättade att det var svamp så blev han inte mer sugen, hur kan man inte tycka om svamp?!
  Såklart är det vackert där du bor! Å dessa träd i Kalifornien är ju bara för mäktiga, missade dem när jag var där, måste ju åka dit igen alltså!
  Ha en trevlig helg!
  Kram

 8. Svara

  bpz3

  30 januari 2021

  Me again: Kolla Susjos inlägg idag: http://susjos.blogspot.com/2021/01/fem-en-fredag_29.html

  Du ville ju ha förslag vad du skulle kunna göra med libabröd:-)

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  30 januari 2021

  har också hälsat på de där Redwoodträden. katten ser ju jättefin ut på målningen! såg också Helt lyriskt i onsdags. jättebra program

 10. Svara

  it_is/Anette

  30 januari 2021

  Härliga bilder – förstår att det var en maffig upplevelse.

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 januari 2021

  Du bor väldigt vackert och har mycket att se utanför dörren. Men de maffiga träden i Kalifornien kan vi nog inte tävla med i vårt land. Jag har ingen stor passion heller men jag är ganska nöjd med att syssla med lite av varje 😀
  Kram

 12. Svara

  Mirjam Halvarsson

  30 januari 2021

  1. Medelmåtta?? Du?? Nänä, långt ifrån och måla kan du redan, det skulle jag också vilja kunna 🙂
  2. Vitlökssaltad blodriska. Har aldrig ätit eller ens smakat men du är ju en fena på det där med svamp 🙂 så att du har det i kylen förvånar mig inte
  3. Jisses vilka träd!! Det är annat än våra taniga här uppe 😀
  4. Tack för låttipset, jag har inte hört den förr men bröderna Norén är så himla duktiga <3
  5. Där håller jag med dig helt och hållet, upplever att jag gjort samma resa som du. Med åren har jag blivit mer försiktig eller vad man ska kalla det. Pensionslivet är väl delvis en förklaring men också att förstå att man inte kan konsumera hur mycket som helst.
  Tack för ett härligt inlägg igen, kram fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   1 februari 2021

   Svampen är en variant av insaltad svamp vanlig i mitt fosterland. Är så god att göra svampsallad av. Jag tycker det är sunt att börja tänka på hur jorden ska må efter oss. Ta ansvar när vi uppnått lite större klarhet. De unga har så himla mycket annat i huvudet. Men jag försöker ge min dotter små aha-upplevelser utan pekpinnar ibland. Att handla svenskt när det går, att tänka på miljökonsekvenser, att kanske inte handla så mycket utländska grönsaker osv.
   Men jag har mycket att åtgärda själv innan jag försöker omvandla någon annan. Och det där definitiva har jag svårt för. Ingen är ju perfekt, lagom är bäst. Kramiz

 13. Svara

  Anna-Lena

  30 januari 2021

  Kul att läsa olika svar bland bloggvännerna. Tycker för egen del att frågorna är väldigt svåra att svara på. Men det där med passion har jag svårt för. Hellre vara lite måttligt intresserad av mycket. Och att våga testa. Här målat lite…inget jag är bra på, men det är kul ändå.
  Så häftigt att ha besökt Kalifornien. Här bara varit i USA en gång…. lär nog inte bli någon mer resa…
  Och inte kunde man trött att du varit en discotjej i storstan . Häftigt med olika sorters liv! Kram!

  • Svara

   Paula

   1 februari 2021

   Det blir ingen mer USA-resa för mig heller, trots att det var mitt livs semesterresa då vi besökte både New York och bilade nerför västkusten från Oregon till Las Vegas. Men min åsikt om landet o dess invånare har förändrats ganska radikalt, särskilt nu efter Trump-eran…Jag åker hellre till lite närmare resmål som varken är så dyra eller ansträngande…Kram

 14. Svara

  Ama de casa

  30 januari 2021

  Dom är verkligen maffiga dom där träden – gigantiska! Svårt att välja den vackraste platsen, men det är i alla fall INTE Torrevieja (fast jag trivs bra här ändå 🙂 ). Får jag bara välja en så får det bli… Bora Bora, kanske?

  Ha en fortsatt fin helg!

 15. Svara

  Kicki

  30 januari 2021

  Jag kan bara konstatera att jag faktiskt känner dig ganska bra, så det var inga förvånande svar där.
  Kram

 16. Svara

  Robert W

  30 januari 2021

  Vilken rolig bild på den konstnärliga hunden!

 17. Svara

  LillaSyster

  30 januari 2021

  Svar: det är ett cykelhjui, jag har gott om dem i pionlandet, perfekt som blomstöd och när pionerna är fullvuxna syns inte hjulen. Bäst av allt de är gratis! Skrotade i cykelbutiken. Mig gör det inget att de är skeva eller att det saknas ekrar =)

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   smart, pioner behöver verkligen stöd när de blommar!

 18. Svara

  Gun-San

  31 januari 2021

  Att läsa och en sån bredd på innehållet måste väl ändå vara något som du har som hobby!
  Är inte beroende av statusprylar, men att resa och se nya länder och platser har jag lagt ner mycket pengar på, ett 30 tal länder har det blivit. Vackraste platsen ligger faktiskt under vattenytan, korallreven på Maldiverna, året var 92 och gubben fyllde 50.Det var så sagolikt att den mesta tiden av dom två veckorna vi var där tillbringade vi med snorkel oc cyklop, sakta glidande med strömmen och bara njuta av en miljon fiskar i alla former och färger och alla koraller och jättestora snäckor, en helt oförglömlig upplevelse. Tyvärr tror jag inte det är lika fantastiskt idag. Väderfenomenet El Ninjo har gjort förändringar i vattentemperatur och det har gjort att dom känsliga korallreven förstörs. Dessutom hänger ett allvarligt hot om höjd havsnivå som helt enkelt kan översvämmas dessa fantastiska korallöar.

  • Svara

   Paula

   1 februari 2021

   Jag förstår att korallreven var en stor upplevelse.Vatten är mitt element, men, pga många öroninflammationer som barn då jag fick trumhinnorna punkterade fick jag sådan ärrvävnad och problem för resten av livet. Kan inte vara under vatten över huvudtaget. Något jag är välsigt ledsen över. Men vilket fint minne ni har!

 19. Svara

  Kina Hellquist

  31 januari 2021

  Mycket intressant att läsa dina svar. Inbillar mig att du minsann inte är någon medelmåtta! USA är ett land jag aldrig besökt. Vet inte om jag vill heller, trots att jag har en del vänner där. I de tider som råder så är det inte så lätt att spendera pengar, men man har ju inte så mycket att spara av heller. Går det bara runt så räcker det! Ha det så bra!

 20. Svara

  Bokdamen

  31 januari 2021

  Härliga bilder och svar as always. Målande hunden extra härlig!

 21. Svara

  Karoleen

  2 februari 2021

  Jag tänker precis som du på första frågan. Jag skulle vilja ha någon sorts passion som ger mig “mening” eller vad man ska säga =) Men det har jag inte riktigt har hittat i livet än… det kanske kommer 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 305
 • 354
 • 1 626 690
 • 5 070
 • 65 365
Sök här