Bloggen

Det biter i kinderna…

Av
den
28 januari 2021

Så här på kvällskvisten bjuder jag med varmt hjärta på några kalla vinterbilder

Det har varit sköna dagar, är man i rörelse så fryser man inte..

I närbild..

frostrosor i bäcken

Vid Sågdammen

Solglitter

Tur man har rullkoppel, sträckt så långt som det går, det är ju där det luktar gott!

Här har matte ingen lust att plumsa i djupa snön

“Jamen, här är det, här har hon gått!”

“Okej då, nu går vi vidare, kan ju finnas andra brudar längre fram!”

Ikväll har vi 15 kalla grader, imorgon börjar Svenska skidspelen i Falun, det ska bli kallt även där, tävlingarna börjar på förmiddagen och morgontemperaturen spås till -20 när åkarna ska värma upp. Burr! Längtar inte dit ett dugg, även om det var skoj att stå i den berömda mördarbacken och heja fram åkarna. Det är först när man står där som man inser hur brant det verkligen är! Men i år har dom ju ingen tjoande publik, men de har väl vant sig vid det här laget även om det måste vara väldigt trist för stämningen..

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  28 januari 2021

  Väldigt vackra bilder från en behaglig promenad där jag kände att jag var med. Även hos oss har vi fått snö . Idag kom det ca 15 cm och barnen har varit ute och lekt och fröjdas med pulkor. Ett par minusgrader var helt ok. Dock ingen sol. Men den kanske samlar sig för kommande dagar.
  Här har vi i kväll -2.
  Jodå, Skidspelen ska vi se. Hoppas det inte blir alltför kallt.
  Kram!

 2. Svara

  Ditte

  28 januari 2021

  Glömde! Bilderna på Daniel är så fina och uttrycksfulla. Hans min är verkligen talande.
  Kram

 3. Svara

  Justina

  28 januari 2021

  Stackars Er med sååååååå mycket snö ock kyla Här är det 3 cm och minus 6 just nu Ha en trevlig kväll

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Vi hade rekordkyla inatt och imorse, -24 grader, då är det myggfritt

 4. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  28 januari 2021

  Vackra vinterbilder. Daniel vill ju gå mycket längre ut i snön ju…. du får förlänga kopplet 😀 Var rädd om dig. Här har det gått ner till 21 minus nu…. Brr…. 😀

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Även vi fick kyligt värre, -24 som värst. Men nu tror jag det ska bli humanare temperaturer. Kramen

 5. Svara

  ElisabetR

  28 januari 2021

  Härliga promenadrundor. Vi brukar också gå där med kameran i högsta hugg. Roligt att få bilderna levererade såhär. Vi har fått ytterligare vitt material att jobba med imorgon, säkert kommit 15 cm till, men inte så kallt som hos dej, bara två minus.
  Ha det gott och pälsa på dej i kylan.

 6. Svara

  bpz3

  28 januari 2021

  Än en gång – otroligt vackra bilder att titta på inifrån en väl uppvärmd lägenhet. Men vet du vad – nollåttaland ska ju drabbas av samma köldgrader om bara några dagar. Här var det kallt igår natt, men idag har det snöat hela jävla dan. Gissar på minst 30 centimeter, vilket ju betyder kaos i nollåttaland. Å visst smällde det på E4:an vid Upplands-Väsby. Samma sak varje år, förutom om det är en grön vinter som ifjol;-)

  Stort GRATTIS till solen och till en Daniel som gillar snö. Såg förvånansvärt många huttrande och svärande hundägare ute här idag. Å det var bara hundarna som gillade att skutta runt i snön. Japp, jag förstår. Jag höll mig inne;-)

 7. Svara

  bpz3

  29 januari 2021

  Svar: Precis! Det trodde jag också. Alltså inte att jag störtade ned på innergården för att bygga en snögubbe, men vi har ju en förskola i grannhuset. Barnen var ute både på för- och eftermiddagen. Men inte byggde de en snögubbe inte… Synd faktiskt tycker jag.

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Hundar gillar kyla och snö, i alla fall bättre än ruggigt regn. Min pojke tvekade inte imorse när det var -20 men sen blev det lite skönare fram på dagen.

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  29 januari 2021

  Idag är det i skrivande stund minus 25 här uppe, det blir korta promenader med sessan men det gör mig inget för det blir lite tid framför tv:n. Hoppas bara att tempen i Falun inte sjunker så att tävlingarna blir inställda….. “egot talar”
  Igår skottade vi oss fram till eldningstunnan där vi eldar papper, snön gick upp till höfterna men vi turades om så det gick bra 🙂
  Daniel verkar gilla att vara ute i snön men det är klart, måste man på toan så måste man!
  Kram ar i massor till er i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   -24 inatt o imorse, men nu ska det inte bli kallare än 16 inatt. Inga inställda tävlingar men vanskligt var det idag, snart får åkarna bära hjälm och knäskydd. Ryskan bröt handen och engelsmannen lårbenet, finskan stukade foten. Nä, dom får inte godkänt för den banan…även om tävlingarna var spännande att se. Kvällskram från pörtet

 9. Svara

  Ama de casa

  29 januari 2021

  Vilka vackra vinterbilder!
  Till och med jag har stått och hejat i mördarbacken. Det var under skid vm 1993. Jösses vilka benmuskler som svischade förbi… 🙂

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   aha, 93, då var jag fortfarande huvudstadsbo utan en tanke på Dalom. Men det är nog minst 15 år sedan jag stod o frös i backen, idag gick det inte så bra, flera benbrott i backarna, många såg VM-tävlingarna spolieras. -24 hos mig inatt och i morse, förstår att du inte saknar det..

 10. Svara

  Anna-Lena

  29 januari 2021

  Vackra vinterbilder! Är glad att termometern just nu visar -2. Helt ok vinterväder. Ner till -10 går an.. sen blir det för kallt.
  Så kul att ha sett skidåkarna på nära håll. Vi har ju mästerskap i Ulricehamn också. 4 mil bort. Har dock aldrig besökt tävlingarna. För mycket folk…och för kallt.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Ja det stämmer, visst har ni skidtävlingar! Minns första gången jag hörde om någon åkare som kom från Ulricehamnsklubben o jag tänkte att oj, har de en skidklubb där nere? Men det finns många duktiga åkare där.

 11. Svara

  LillaSyster

  29 januari 2021

  Burr skönt att vara inne. Inte så kallt här men det snöar….träningsvärk är att räkna med imorgon, skotta skotta skotta. Tråkigt för skidåkarna att ingen publik är på plats, tur att vi ändå får vara med och åka ifrån soffan.

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Dom hade vakter i skogen, de fick mota bort ganska många entusiaster som gärna ville smyga in för att se sina idoler. Vi hade -24 imorse…burr

 12. Svara

  Eva

  29 januari 2021

  Vackra vinterbilder! Den där lilla hunden verkar vara en stor personlighet. Hans minspel är obetalbart!

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Ja Daniel är fulsöt. Och världens goaste sängkompis

 13. Svara

  Anki

  29 januari 2021

  Härliga vinterbilder … och soligt dessutom! Daniel verkar gilla snön lika mycket som du 🙂
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Ja faktiskt, han klarar kylan bättre än Blinka som ofta fick kramper i tassarna. Men morgonens -24 kunde jag ha levt utan, det blev en snabb toalett-sväng runt kvarteret. Senare blev det betydligt behagligare temperatur och solen värmer faktiskt redan! Kram

 14. Svara

  Minton

  29 januari 2021

  Underbara vinterbilder och Daniel sjunker inte ned i snön. Är den frusen för Minton sjunker ner och har svårt att gå. Vi håller oss på skottade gångbanor.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Ja Daniel följer sin nos oavsett var den tar honom! Kram

 15. Svara

  Kicki

  29 januari 2021

  Ofantligt vackra vinterbilder. Du är så suveränt duktig på att fånga naturen på pricken
  Kram

  • Svara

   Paula

   30 januari 2021

   Tack Kicki, idag fick jag en bild publicerad i Nya Ludvika tidningen. Kul att man ibland kan lyckas med den lilla anspråkslösa kameran.
   Kram

 16. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 januari 2021

  vi har minus tio i Göteborg, fina bilder.

 17. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 januari 2021

  Härliga och vackra bilder från din sköna promenad. Så länge det inte blåser kan man klä sig så att man håller kylan borta men alla man möter är fint frostiga i hår eller skägg 😀 Ibland är det väldigt bra att vara en liten vovve och att kunna gå uppe på snön är en av fördelarna. Matte får snällt stå och vänta på vägen 😀
  Kram

 18. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  31 januari 2021

  Jag kan tro att Daniel gillar att nosa omkring i snön. Det gör däremot inte Ronja. Hon sitter bara i dörröppningen och tittar ut. Så fort vi har stängt dörren har hon glömt ur hemskt det är ute, för nu har även vi fått snö.
  Ha det bra i snön och på skidtävlingarna!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 496
 • 369
 • 1 608 724
 • 5 041
 • 65 037
Sök här