Fem en fredag

Fem-en-fredag # 41 Skräp

Av
den
9 oktober 2020

#41 Skräp

-Hur ser det ut i din källare/förråd?

Först gick jag ut till förrådet för att ta ett foto, men när jag såg hur det såg ut ångrade jag mig!
Det ligger mattrullar, det står kartonger med fotoalbum, med ramar och tavlor, det hänger vinterkläder, det står inte mindre än tre dra-maten-kärror startklara och som kronan på verket står där en skrymmande spark som knappt kom till användning ifjol vintras..

Vad samlar du på dig mest?

Skulle vilja säga erfarenheter…och det stämmer nog men det stannar inte vid det. Jag är uppvuxen med att spara allt som går att återanvända, inget ont i det i dessa dagar, men hälften av det kommer ju aldrig till användning.

Vad i ditt hem behöver rensas ut?

Nu har jag bara bott här i lägenheten ett par år, och inte hunnit samla på mig alltför mycket, dessutom är utrymmet högst begränsat, men i skafferiet är det nog dags att rensa så jag får en bättre överblick, grejer tenderar att så småningom hamna längst in på hyllorna och falla i glömska..

Är du bra på att rensa ur din mailkorg?

Så fort jag läst mejlen raderar jag dem. De som inte är lästa kan dock ligga till sig ett tag om de inte fångar mitt intresse direkt.
Jag är däremot jättedålig på att tömma papperskorgen i gmail-programmet

Vad sparar du gärna som andra kastar?

Glasburkar brukar jag gärna inte göra mig av med. Nu gör jag inte särskilt mycket inläggningar, men i höst har jag saltat in några burkar svamp.

Titta på bilden, ser du hur stökigt det ser ut, med grejer utslängda lite överallt? Eller ser du en hemtrevlig interiör med en mysig gungstol? Vi ser alla olika på tillvaron, jag är en slarver men har inga problem med det…

..och inte har jag hjärta att sjasa bort djuren som snabbt som ögat intar min säng när jag klivit upp ur densamma…och ligger kvar där och skräpar mest hela dagen

Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  9 oktober 2020

  Vilka fina och talande bilder du hittat till ämnet.
  Jag tycker inte om att ha skitiga golv, men i övrigt är det nästan alltid stökigt här hemma.
  Och jag sparar på alldeles för mycket “kan-vara-bra-att-ha-saker”.
  Kram

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  9 oktober 2020

  sparar inte längre bra-att-ha-saker… är inte huslig längre, lat.

 3. Svara

  Klimakteriehäxan

  9 oktober 2020

  Tack för några glada fniss, somligt känner jag igen mig i! Huvudsaken är väl att du inte lider själv och det verkar du ju inte göra!

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  9 oktober 2020

  Jag har sparat på alltför mycket i mina dagar men har konstaterat att det är bra att flytta. Då har jag rensat och antingen slängt eller skänkt till second handbutik. Nu har jag inte så mycket kvar av allt jag inte använder men fortfarande finns en del “fina” saker kvar i skåpen, undangömda och nästan glömda.
  Jag själv trivs inte om det är jätterörigt men det ska inte heller vara överdrivet renstädat. Men hemma hos andra bryr jag mig inte ett dugg och det är väldigt skönt att kunna låta var och en ha det som de vill utan att det bekommer mig. Vi är olika och vill ha olika inredning och ordning och jag tycker om att det är så. Hundar och katter platsar absolut i sängen 😀
  Kram

 5. Svara

  Minton

  9 oktober 2020

  Tycker dina svar är som jag tänker. De små godingarna gör rätt som tar över mattes säng. Minton sover oftast i min.
  Kramar från oss

 6. Svara

  bokdamen

  9 oktober 2020

  Det ser hemtrevligt ut och mysigt med djuren. Jag är lite av en det kan vara bra att ha person, ibland får jag ryck och rensar, men det kan göras oftare än det blir.

 7. Svara

  Ditte

  9 oktober 2020

  Ett härligt inlägg Paula- Håller med dig om att samla på erfarenheter och inte direkt kräver de någon plats . Till ytan. Även upplevelser finns på samlarkontot men räknas inte direkt till skräp-
  Och det bästa är ju att man gör som man själv vill och det innebär ju att man väljer vad man sparar och vad man inte sparar. Sedan är det ju en fråga i sig vad som är skräp-
  Kram och trelvlig kväll.

 8. Svara

  bpz3

  9 oktober 2020

  Ett typiskt Paula-inlägg – ärligt! Det är en himla tur att vi alla är olika. Det viktigaste är väl att vi trivs med vår tillvaro där vi befinner oss/bor. Å det gör du. Det är allt som räknas.
  Mejl som automatiskt hamnar i gmails skräppost slänger jag direkt, men först efter att ha skrattat got åt alla “fantastiska” erbjudanden. Mejlen som hamnar i Inkorgen läser jag alltid samma dag. De som inte behöver ett svar hamnar i Papperskorgen som också töms dagligen. Ja, den töms ju automatiskt av gmail månadsvis, så den behöver du ju inte bekymra dig om.

  PS. Lägg märke till att jag visserligen ryser åt åsynen i sista bilden, men inte kommenterar den – hahaha:-) DS.

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  9 oktober 2020

  ett hem ska väl se bebott ut! så klart att dina små husdjur ska få dra sig i din säng. och dina fina burkar med saltgurkor ser ju jättefina ut! säkert är gurkorna jättegoda också

 10. Svara

  tanthuset

  9 oktober 2020

  Kul att läsa dina svar, som vanligt 🙂 Vår källare/förråd sträcker sig under hela huset, så vi behöver inte tränga ihop sakerna, vilket kan vara en nackdel, för då vet man att man kan samla på sig mer än vad man behöver 😀 Glasburkar har jag svårt att göra mig av med och i år har jag faktiskt syltat rätt mycket, så dom kom till användning i matkällaren.
  Bilden på hemmet tycker jag är hemtrevlig! Det tycker jag om bilden på din säng också, man ler igenkännande 😀
  Stor kram till dig <3

 11. Svara

  Ingrid

  9 oktober 2020

  Vet du vad vi kallar ett sånt där digert förråd för på gotlänska eller snarare på gutamål – jo för ett klambarhul. Och mitt stora klamabarhul ville jag inte heller ta ett foto av även om det är ganska nystädat.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 12. Svara

  Herr Nilssons Fru

  9 oktober 2020

  Glasburkar borde jag spara, behövde en förra veckan men de fanns ingen 🙁
  Jag tycker de e mysigt med röra hos andra men har svårt för det hemma, men jag blir bättre och bättre på att låta bli att plocka hela tiden. Innan för dörren är de alltid rörigt med skor o jag står ut 🙂 Man ska inte städa bort livet. De finns så mycket annat kul att göra.
  Kramiz

 13. Svara

  Anki

  10 oktober 2020

  Härliga, ärliga och typiska Paula-svar 🙂 Vi har mycket gemensamt – önskar bara jag var lika bra som du på att spara på glasburkar. Det gjorde jag tidigare, men numer är jag dålig på det och har aldrig några när jag behöver 🙂
  Ha en fin lördag!
  Kram

 14. Svara

  Ama de casa

  10 oktober 2020

  Härlig läsning, men jag skulle gärna se bilden från ditt förråd 🙂

  Jag är hyfsat duktig på att plocka undan och ha det ordningsamt omkring mig. Men mejlkorgen rensar jag aldrig (förutom att jag tar bort skräppost). Den arkiverar sig själv på nåt magiskt vis till nån arkivdel. Kollade nu och den verkar behålla dom tre senaste månaderna i inkorgen.

 15. Svara

  Ninni

  11 oktober 2020

  Som du väl förstår så har vi ordning på det mesta här hemma. Både sambon och jag själv är duktiga på att plocka undan efter oss så det ser åtminstone städat ut. Sen är det, just nu, fruktansvärt dammigt överallt men städa av golven lite hjälpligt i fredags så än rullar inga katt-tussar. Trots att ingen får komma in hos oss så håller vi ordning så det är ju för vår egen skull och inte för ev besökare.
  I garaget är det en otrolig ordning för det är sambons domän. Allt är på rätt plats men jag hittar ingenting där nere. Övriga utrymmen skäms jag inte direkt för heller men tvättstuga kan vara lite stökig förstås.
  Inkorgen är det si och så med men rensar då och då. Vissa mail sparar jag i särskilda mappar.
  Det jag sparar på är foton och de ligger så fint i datorn men skulle behöva städa lite i de mapparna.
  Kram.

 16. Svara

  Mias Mix

  12 oktober 2020

  Jag sparar nog också lite för mycket av lite allt möjligt. Kan ju vara bra att ha… men jag har blivit lite bättre på att kasta. Men det känns inte bra att kasta. Tur att återvinningen finns i alla fall. Det stör inte mig heller om det är lite stökigt, så länge kök och badrum är rena. Däremot har jag en man som är mer eller mindre pedant så jag hinner knappt stöka ner innan han har städat undan 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 363
 • 1 626 586
 • 5 069
 • 65 363
Sök här