Bloggen

Pustar ut och bara njuter

Av
den
8 oktober 2020

Igår flaggade jag ju för att jag skulle åka upp till vackra Säfsnäs kyrka för att lyssna på lite kvällsmusik spelad på kyrkans gamla orgel som härstammar från mitten av 1800-talet

Nu hade all nervositet och spänning släppt och det var så skönt att sätta sig och bara vara, bara lyssna och meditera en stund och kanske även passa på att tacka högre makter för att allt avlöpt så väl…

När första marschtakterna skallade insåg jag att här skulle ingen ta sig en tupplur i kyrkbänken.
Jisses vilken ljudchock jag fick, jag som är allergisk mot höga ljud…
Men redan vid andra stycket blev det vackrare och ljuvare toner, mäktigt hur en enda orgel kan låta som en hel orkester!
Sista delen som hette Katt-sviten var härlig, lekfull, för mitt inre öga kunde jag se kattungarna leka kurragömma och smyga på varandra…

Idag fick också Noelle ok-stämpel och därmed åka hem från lasarettet.

Daniel har mycket att nosa på under prasslande höstlöv, tyvärr har det regnat både igår och idag och ska så fortsätta, men, det hör årstiden till och inne i pörtet är det torrt, varmt och gott!
Att sitta uppkrupen i favoritfåtöljen med en filt om benen och med en bra bok i handen är hur mysigt som helst…
vad gör du helst mörka höstkvällar?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  8 oktober 2020

  Daniel är så go när han plogar i löven. Så gott att sitta och lyssna på musik i kyrkan. En av de saker jag saknar.
  Undebara bilder från naturen.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ditte

  8 oktober 2020

  Förstår att spänningarna släppt och att du kan andas ut. Två välskapta och så fina barnbarnsbarn. Lycka! Och att komma iväg till konserten i Säfsens kyra var nog bra. Ja, inte det höga ljudet i första marschen, men i övrigt.
  Och visst kan kulna höstkvällar vara mysiga. Jag gör nog som du. Kopplar av med en bok eller lyssnar på en. Har oftast två böcker på gång.
  Härlig bild på Daniel och kan tänka mig att löven är spännande
  Kram

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 oktober 2020

  Ja, vilken lättnad det måste vara…även om du kanske egentligen inte var orolig för dina barnbarn och barnbarnsbarn. Skönt att alla mår bra och har fått åka hem. Nu ska de hitta sina egna rutiner och det går säkert jättebra. Det var ju bra att musiken blev lite “snällare” efter ett tag.
  Vackra höstbilder och man blir glad av att se en liten Daniel köra ner nosen i löven 😀
  Jag klarar ju inte av att läsa böcker längre men jag sitter gärna med en filt om benen och gör något annat (mindfulnessmålning t ex).
  Kram

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2020

   Aha, målar du i målarböcker? Jag köpte några för några år sen när de var i ropet, tror de fortfarande säljs även i livsmedelsaffärer bland tidningar. Mycket avkopplande! Det enda jag saknade med dem var att då man målade på “vanligt” papper så funkade de inte så bra som tavlor. Därför målar jag hellre mina paint-by-number som ju görs på målarduk. Idén är väl annars snarlik, förutom då att tavlorna har bestämda färger medan man kreerar fritt i böckerna.
   Bebisarna verkar vara väldigt snälla. Simons dotter sover mest, bad att få ett foto där hon är vaken och man ser hennes ögon istället för en sovande bebis o fick till svar att det inte var så lätt att ordna, men fick förstås ett foto senare. Paulinas dotter sover om nätterna förutom amning två gånger per natt! Låt oss hoppas att det fortsätter så!
   Kram

   • Svara

    ibod11 - Ingrid

    10 oktober 2020

    Ja, jag målar ganska mycket i målarböcker. Jag var lite skeptisk först men märkte genast att det var otroligt avkopplande. Nu är jag beroende 😀
    Vad skönt att det fungerar bra med bebisarna.
    Kram

 4. Svara

  bpz3

  8 oktober 2020

  Så du gillar orgelmusik. Det var aningen otippat, trots att du ju hade annonserat ditt besök i kyrkan. Tur för dig att det lugnade ned sig efter första stycket.
  Idag var det blåsigt och bara liiiite sol, men inget regn. Det fick vi tillräckligt av dagarna innan. Å då prasslar inte löven kan jag berätta, då halkar man bara;-)

  Kul att båda bebisarna är hemma nu. Ska bli skoj att följa deras utveckling via din blogg. Minns inte hur många bebisar jag följt under mina 12 år som bloggare;-)

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2020

   Haha, jag tänker inte ha en bebisblogg oavsett hur mycket jag älskar de små liven. Nu i början får jag ju nya filmklipp o foton varje dag av föräldrarna, men sen blir det nog lugnare även på den fronten. Riktiga A-barn är de, sover om nätterna bägge två! Så länge de inte har kolik eller förkylningar behöver de ju inte skrika sig genom livet…

 5. Svara

  tanthuset

  8 oktober 2020

  Så skönt att du kunde njuta till fullo av konserten, Hade inte bebisarna kommit så hade det nog varit annorlunda 🙂 Det hade varit spännande att höra “kattsviten” prrrr…… 🙂
  Höstmys…tja jag gör nog inget speciellt, just nu är det med serier på Netflix, jag fick 3 månader gratis i födelsedagspresent av grannens dotter, så några serier har det blivit, nu är det en finsk serie som heter “Karppi” 🙂
  Kram på’re finaste mysPaula <3

 6. Svara

  Ninni

  8 oktober 2020

  Oj vad jag är avis på dig som varit i kyrkan och lyssnat på stämningsfull musik. Det skulle jag också behöva. De har konserter i vår kyrka och ibland i Ovanåkers kyrka men utan publik. De filmar och sänder på nätet så jag kan ju lyssna där men en riktig levande konsert är ju en helt annan upplevelse.
  Vet du… jag börjar också bli känslig då det blir för mycket ljud omkring mig. När jag vaknar så hör jag radion (som har stått på hela natten) och när jag sen klivit upp så står radion på i köket och tv är igång i vardagsrummet. Tv:n står sedan på hela dan och tills vi lägger oss. Radion slölyssnar jag på medan jag läser tidningen. Sen när jag lägger mig så är radion på i sovrummet. Väldigt lågt men det är ett ljud. Jag antar att jag blivit känsligare p.g.a. den stress jag lever i nu.
  Vad skönt att alla bebisar och föräldrar är ok och hemma hos sig nu. Hoppas de får lugna barn som sover åtminstone på natten.
  Vad jag gör mörka höstkvällar, jodu, tittar på något på tv:n eller någon streamad serie, virkar om kroppen tillåter och ikväll har jag faktiskt fått ihop en blogg. Blev totalt förvirrad då jag skulle skriva då de gjort om allt. Hittade så småningom klassiska läget men där kunde jag inte HTML-redigera så det blev till att lista ut hur jag skulle göra. Jodå, jag fick till det. 🙂
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2020

   Vi var knappt tjugo personer i kyrkan så det var gott om utrymme. Ljudkänslig blir man när man är stressad, och med radio och teve på dygnet runt hos dig är det inte konstigt att du reagerar. Jag lyssnar numera på radio medan jag målar och även när jag äter frukost. Efter lite hattande hit och dit så lyssnar jag på P4 under frukosten för då får man nyheterna på köpet och när jag målar landar jag antingen på P1 om det är något intressant eller P4plus, så nu har jag verkligen blivit gammal tant. Oj så många låtar från 60-70talen som jag inte har hört sedan den tiden. Riktigt nostalgisk blir man. Bebisarna sover som små änglar om nätterna, vaknar bara för att äta…
   Kramen

 7. Svara

  Susjos

  9 oktober 2020

  Grattis till de båda barnbarnsbarnen! Så skönt att de nu är här och allt gått bra!
  Vilken lycka att få njuta av ljuv musik då 😉
  Hälsningar från Tällberg!
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  9 oktober 2020

  Skönt med en ok-stämpel, då kan man verkligen pusta ut på riktigt.

  Han/hon ville väl väcka folk och få dom på alerten med den inledande musiken 😉

  Mörka höstkvällar tittar jag gärna på nån film på TV-n.

 9. Svara

  Karin

  10 oktober 2020

  Vad fint med orgelkonsert – i alla fall när det blev lite lugnare toner! Kattsviten låter ju som om det vore värt att leta upp. Särskilt Cat-nap:)

  Du har ju rätt i att det inte är så dumt med hösten. Mera mys och mindre krav, på något sätt. En skön fåtölj och en bra bok räcker långt. Fast numera lägger jag till att det behövs en bra lampa också.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 195
 • 364
 • 1 627 632
 • 5 072
 • 65 414
Sök här