Fem en fredag

Fem-en-fredag # 45 Mörker

Av
den
11 november 2022

# 45 Mörker

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?

Det tycker jag inte om! Vi hade ju redan fattat beslut om att det skulle upphöra, men av någon anledning (?) fortsätter det!

Vad innebär mörkret för dig?

Att jag måste bära pannlampa när jag går ut med hunden, dessutom självklart reflexer på både hunden och mig.

Den nionde november förra året kom första snön, den stannar ju aldrig så länge, men oj så den ändå lyser upp höstmörkret!

Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?

Det har varit vädermässigt en varm och solig höst med färgsprakande natur och blommande växter långt in på hösten

När famlade du senast i mörker?

Vi hade gatu- och gårdsbelysningen avstängd i veckor pga avgrävda kablar när man grävde för fiber, då fick man famla varenda kväll man skulle gå ut med jycken

Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?

Jag vaknar av kramp i vader eller kramp i ena skinkan. Då hämtar jag en kudde som jag lägger mellan knäna i sidoposition så brukar det släppa såpass att jag kan somna om.

Som vanligt hittar du flera temabloggare hos Elisa

Jag ska tillbringa helgen i mina tjejers sällskap och önskar därför dig som tittar in en riktigt trevlig helg!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  11 november 2022

  Känner igen mig i det där med kramper. Måste börja dricka mera vatten.
  Ja mörkt är det. Men snart vänder det. Kram och njut helgen med tjejerna.

 2. Svara

  Minton

  11 november 2022

  Det är mörkt och grått hela dagen. Inget famlande i mörker för vi har bra belysning och jag tänder när jag går upp på natten.
  Ha en trevlig helg hod dina flickor.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  11 november 2022

  Utan reflexer ska man inte gå utanför dörren denna årstid, ha en fin helg.

 4. Svara

  BP

  11 november 2022

  Att man inte infört “normaltid” beror på 1. pandemin och 2. kriget i Ukraina. Båda kom emellan om man säger så…
  Bilden på Daniel som med bestämda steg går på vägen är helt underbar. Inte väljer han den vita snön inte. Å vad gäller ljus när det har snöat. Håller med när man bor som du på landet, men i en storstad är det vitt i ungefär en kvart, sedan är det brunt och grått = inte ett dugg ljusare.
  Har dom fixat de avklippta kablarna än? Om inte, gå ihop med dina grannar och kontakta kommunen. Det är ju en fråga om säkerhet – tycker jag.

  Ha en underbar helg tillsammans med dina tjejer:-)

 5. Svara

  LillaSyster

  11 november 2022

  Vakna av kramp är inget trevligt. Inget bra att hatta med klockan fram och tillbaka heller….
  Bra att du har reflexer på er båda. Jag köpte faktiskt nya för ett tag sedan och stoppade i jackfickorna – det är ju skillnad på nya och gamla.
  Ha en härlig tjejhelg =)

 6. Svara

  Ditte

  11 november 2022

  Trots att dessa frågor inte är någon favorit hos mig så läser jag gärna dina svar. Roligt också att se dina fina bilder som illustrationer.
  Jag tycker en skulle ha “sommartid” året om. Begriper inte varför de inte blivit så. Har ju inget med vare sig krig i Ukraina eller pandemier att göra. Däremot har beslutsfattarna svårt att komma till “skott.”
  Vad trevligt att du ska tillbringa helgen med dina flickor.
  Önskar dig en skön helg.
  Kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  11 november 2022

  Härligt ljummet idag också. Men halvmörkt hela dagen.
  Ha det kul med tjejerna! Kram

 8. Svara

  Geddfish

  11 november 2022

  Sommartid eller normaltid, spelar inte så stor roll, men de kan bestämma sig!
  Gillar inte mörkret, det är dystert för mitt seende dessutom.
  Önskar dig en trevlig helg med flickorna!

 9. Svara

  Susjos

  11 november 2022

  Nej, längtar inte efter snö här, som BP skriver, den ligger inte vit så länge. Gillar att vi har en varm höst, och ovanligt mycket sol, men nu är det väldigt mörkt ute, bra att du använder reflex, jag har också satt på reflex på min jacka, viktigt i mörkret!
  Ha en fin helg med tjejerna!
  Kram

 10. Svara

  Äventyret framtiden

  11 november 2022

  Så fin bild av Daniel! 🙂
  Normaltid duger bra åt mig. Jag behöver inte byta tid ett par gånger i året. Så onödigt känns det som men förmodligen kom det något emellan som kallas pandemi och kanske också ett krig. Fast jag förstår inte varför man inte kunde ändra trots det. Kanske det bara är en undanflykt ?
  Jag gör tio tåhävningar varje kväll vid sängen innan jag lägger mig. Långsamt. Kramperna har nästan försvunnit. Dricker vatten också, lite mera än tidigare.
  Kram från gränden!

 11. Svara

  Karin

  11 november 2022

  Önskar dig också en trevlig helg ?
  Ge dina tjejer en varm kram från mig ?

 12. Svara

  Gun Wiik Pils

  12 november 2022

  Har också haft kramper i fötter och ben, blev lite bättre med magnesium, men senaste halvåret har jag varit mycket mera i rörelse med alla möjliga sporter och vattengympa och hör och häpna, kramperna är puts väck!! Äter inte magnesium längre heller. Så skönt att slippa detta…

 13. Svara

  Nilla Tankebubblor

  12 november 2022

  Så många fina bilder! Bra med reflexerna. Ha en fin helg.

 14. Svara

  Anna i Portugal

  12 november 2022

  Bor på landet så har ingen gatubelysning, men jag väljer också att sällan vara utanför tomtgränsen när det är mörkt, så det gör inget. Usch för kramper, det hade jag också för längesen, vet inte varför det slutade men får det aldrig längre. hoppas du får bukt på det.

 15. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  12 november 2022

  Hade så mycket för mig igår att jag inte den här veckan heller kunde svara på frågorna. Men å andra sidan handlade det mycket om mörker och kyla, vilket inte hjälps av att det hos en del kommit snö. Alldeles för tidigt…..
  Jasså, vi har nästan varit grannar. Vi hade vänner i Stureby och vi cyklade ofta där med vår första hund taxen Brasse. När var det du bodde där? Vi bodde på Råbyvägen -72 till 2002 alltså i 30 år…..
  KRAM-Susie

 16. Svara

  Kina

  12 november 2022

  Gillar verkligen dina bilder! Alltid! Det här med höstmörkret måste jag säga att jag gillar faktiskt när det kommer lite snö (som ligger kvar) för det blir så väldigt mycket ljusare ute. Nackdelen är väl halkan då, men halka kan man även göra på höstlöven. Dubbar på!
  En tablett magnesium tog bort mina sendrag i vaderna! Prova det! Kram!

 17. Svara

  Ninni

  13 november 2022

  Jag hoppas du har en riktigt skön helg med dina tjejer! Och att ni firat födelsedan med goan mat och dryck.
  Själv har jag haft en lugn och skön lördag med skidskytte och melodikrysset samtidigt på förmiddan vilket blev lite stressigt men sen har jag inte gjort nånting annat än att prata i telefon med nära och kära.
  Kram.

 18. Svara

  Helen

  13 november 2022

  Vi fick lite snö i början av veckan och det blev sannerligen mycket ljusare, nu är den borta och vi har 10 grader varmt… Det där med kramper i benen hade jag glömt, det händer mig ibland också och det är väldigt smärtsamt och det brukar ta en stund att somna om efter en sån attack.

 19. Svara

  Bokdamen

  13 november 2022

  Fina bilder som alltid! Jo det kom mycket emellan gällande Pandemin krig och annat mörker och elände. Få se när det tas upp igen och det blir genomfört, känns som det kan ta sin tid…..Men nu får det bli ljus, och det låter som att helgen är det, ha det med tjejerna!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 467
 • 559
 • 1 651 899
 • 5 116
 • 65 976
Sök här