Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 2 Överflödigt

Av
den
12 januari 2024

# 2 Överflödigt

Vad för olägenhet upplever du varje dag?
Den här årstiden är det mest halka! Visserligen har jag dubbar på kängorna, men jag känner mig inte 100% säker i alla fall. Jag är ute med jycken fyra gånger per dag, varav två i mörker, oftast går vi på trottoarer och cykelvägar. När temperaturen svänger så mycket som nu hinner inte halkbekämpningen med…

Vad önskar du att du inte så ofta var i närheten av?
Kylskåpet…

Vad senast hade du önskat lite mer varning om på förhand?
Att bussen igår var inställd och nästa buss var rejält försenad.

När fick du senast ge efter för en plötslig impuls?
Jag är ganska impulsiv av mig, fråga min dotter som tycker jag är onödigt impulsiv…Jag hoppas dock att det oftast är positivt. Igår reagerade jag på att det stod en fin cykel olåst vid busshållplatsen, jag hade sett den dagen innan också och tänkte att någon kanske “lånat” den för att sedan överge den.
Jag fotade därför cykeln o lade ut på Falungruppens sida på facebook. Ägaren hittades och har nu hämtat cykeln, bra va!
Vad gjorde dig positivt överraskad under veckan?
Att Daniel repade sig såpass bra. Jag vågade faktiskt inte riktigt tro på det med tanke på hans höga ålder. Men nu kör vi!
Du hittar flera deltagare till fredagsfrågorna hos Elisa

Vilken bra uppmaning Herregud&Co hade idag på färgsprakande fredags-temat!

Röd var färgen i skyltfönstren igår

Du hittar flera färgsprakande bilder hos Lillasyster

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Carita

  12 januari 2024

  Bra agerat kring cykeln!
  Och Herregud-kalendern är underbar. Jag gav en till min syster en gång, Nu blev den inte köpt i år, men det går ju att ta till sig visdomarna och klurigheterna även från gamla kalendrar.
  Skrattade gott åt svaret “kylskåpet…” 😀

 2. Svara

  LillaSyster

  12 januari 2024

  Snyggt sprakat och så bra att du fixade med cykeln- heja dig!
  Hoppas att du snart får isfria gator/trottoarer. Men bäst är ju såklart att prinsen repat sig =)

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  12 januari 2024

  Halka är inte kul och kylskåpet är lite för nära mig också 😀 Vad fint att du kunde hjälpa ägaren att hitta sin cykel. Daniels tillfrisknande är verkligen något att glädjas åt och jag hoppas att du och din magen också mår bättre. Jag är inte särskilt kreativ så jag får vara tacksam för att andra färglägger världen åt mig 😀
  Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  12 januari 2024

  Så väl tänkt om cykeln! Eloge till dej!
  Så gott att Daniel piggnat på sig! Hoppas att det håller sig LÄNGE!
  Is, det är nog alla äldres stora fiende. Det gör så ont att halka!
  Tror intexatt du har så mycket onyttigt i kylskåpet! Du tycks vara en riktig renlevadsmänniska!
  Ha en god afton! Kram

 5. Svara

  Hannas krypin

  12 januari 2024

  Vad bra att cykeln hittade tillbaka till sin ägare. Fint gjort. Nej det är inte så kul att vara ute nu när det är så halkigt. Jag har halkat många gånger i vinter men har än så länge stått på benen.

 6. Svara

  BP

  12 januari 2024

  Färgsprakande är det verkligen hos dig idag med:-)
  Skrattade gott när jag läste “kylskåpet” som svar – hahaha:-)
  Så bra gjort med att fota cykeln och lägga upp bilden på FB. Ser att FB kan vara till nytta… ibland;-) Märkligt dock att cykel fick vara kvar. Den var ju inte ens låst. Här hade den varit borta på nolltid…
  Är så glad över att Daniel har repat sig igen. Han håller än. Så brukar jag alltid säga till min husläkare när jag går “genom besiktningen” – Kärringen håller än alltså;-)

 7. Svara

  Susjos

  12 januari 2024

  Snyggt jobbat med cykeln, FB är verkligen inte dum ibland!
  Underbart att Daniel mår bättre, HURRA!
  Hihi, ja kylskåpet borde ligga långt bort, allra helst .på kvällarna då man blir sugen på nåt att tugga på.
  Färgsprakande foton har du verkligen hittat också!
  Ha en fin helg!
  Kram

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 januari 2024

  Fint att cykeln hittade sin ägare. Rea tror jag inte så mycket på, ibland.
  Min mor trånade efter en vinterkappa, för dyr, men sedan fick hon den 50% rea!

 9. Svara

  Anna i Portugal

  13 januari 2024

  Åh vad glad jag blir att Daniel mår bra igen! Och att vi hjälps åt att färglägga världen tycker jag låter fantastiskt. Hoppas du har en fin lördag!

 10. Svara

  it_is/Anette

  14 januari 2024

  Så glad jag blir av att läsa dina svar på fredagens Fem en fredag, så positiva. Ja även om halka inte är så roligt, och just det här med svårigheten att hålla det halkfritt när vädret ändrar sig så otroligt mycket nästan varje dag,
  Småskrattar, kylskåpet borde inte jag heller vara så nära så ofta ?.
  Spontana positiva personer är ofta energigivande till alla andra. Och hjälpande – ja exakt som det du gjorde med cykeln. Jag uppskattar personer som är så som du. Kan man vara onödigt impulsiv så länge man inte gör dumma saker som kan skada en själv eller andra? Jag tror inte det.
  Ha en fin vecka

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 38
 • 172
 • 1 654 285
 • 5 125
 • 66 098
Sök här