Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 41 Under

Av
den
18 november 2023


Veckans ord att tolka är under
Det här ordet var ju lätt som en plätt, konstaterade jag glatt när jag besökte Falu centrum igår eftermiddag

Plötsligt står den där, gatuprataren, som hittat!

Butiken Underverket, har jag själv inte besökt, dumt nog. Det borde jag göra vid tillfälle, hur ofta väljer jag inte fel modell och storlek på underkläder? Här får jag proffsig hjälp!
För att ge det här inlägget lite mer under-hållning kan jag referera till stadens stolthet

Falu gruva, där kan du åka ner i underjorden bland gruvgångar, stora salar och djupa schakt. Det största djupet är 600 meter, men gruvturen går “bara” 67 meter under jord.
Själv har jag en gång varit nere i Sala silvergruva, då kunde jag konstatera att detta med platser under jorden inte är något för mig, så Falu gruva utforskar jag endast utifrån där jag kan andas frisk luft och inte riskerar att bli fast för evigt! Amen

Flera tolkningar av veckans ord under hittar du hos lokföraren Karin som styr tåget vidare året ut.
Nästa vecka ska vi tolka ordet böna
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  18 november 2023

  Underbart och spännande men jag tror jag hoppar över att besöka underjorden ?
  /åsa

 2. Svara

  Äventyret Framtiden

  18 november 2023

  Toppenbra Paula. Så fiffigt namn butiken har för underkläder. De ska ju sitta bra om man ska trivas. Här är det rätt kul att gå och köpa bh-ar. Kvinnorna i butiken lägger behån rakt över brösten på en och formar till det med händerna, känner efter att den sitter bra. Nå, inte i alla affärer men jag har varit med om två ..och dit går jag.
  Underjorden kan jag nog tänka mig att göra ett besök i.

  kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   19 november 2023

   Mina tuttar behöver de nog lyfta upp innan de kan forma dem, haha. Den dagen jag känner mig rik ska jag gå in i Underverket och ta reda på hur de gör!

 3. Svara

  Anna-Lena

  18 november 2023

  Har faktiskt hittat bra underkläder på såväl Cellbes ( billigt) som på Miss Mary. ( dyrt) Som pensionär får jag hålla mig till Cellbes och deras priser. Känns som om det är bra grejer.
  Jodå, jag har varit under jord i “din” gruva. Ett riktigt intressant besök. Skulle gärna göa o det….för det var ett bra tag sedan det begav sig.
  Ha det gott… ja, rent UNDERbart! Kram

  • Svara

   Paula

   19 november 2023

   Jag håller med om Cellbes, trivs bra i deras behåar när jag väl hittat rätt modell. Bra med två-pack också, jag tvättar dem inte i maskin utan i handfatet och låter dropptorka så håller de längre. Kram

 4. Svara

  Mia

  18 november 2023

  Jag tror att gemene man/kvinna är lite dåliga på att skaffa rätt underkläder,speciellt när det gäller bh. En gång fick jag sån hjälp, det är många år sen nu men den håller än! 🙂
  Underjorden är inget som lockar här heller 😉 men en gång på Mallorca besökte jag med flera andra turister en grotta, Cuevas del Drach i Porto Fino och jag lovar….DET var en upplevelse! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   19 november 2023

   Grottor har jag varit i på Mallorca, man åkte in med små båtar, det var så vackert där. Gruva har jag inte hört talas om, men det var så längesen jag var på Mallis, på 70-talet
   Kram

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  18 november 2023

  Så perfekt att du just nu hittade underverket 😀 Jag tycker att det är spännande med grottor och gruvor. Jag tror att vi var nere i Sala silvergruva när barnen var små. Jag kan inte komma på vad det annars skulle finnas för gruva i de trakterna. Hur som helst så tyckte vi alla om det besöket. Jag skulle gärna hänga med ner i underjorden i Falun också, men dig får jag nog inte sällskap av då.
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 november 2023

   I Sala silvergruva flög det omkring fladdermöss, tror det var de som var otäckast faktiskt! Gillar dem inte, vet att de inte skadar mig men tycker ändå de är läskiga. Lånade en gång hem en bok om dem för att göra mig från fobin, men den blev ju bara värre!

 6. Svara

  LillaSyster

  18 november 2023

  Jag gör som dig och stannar ovan jord=)
  En bra tolkning du gjort, härligt när man hittar perfekt underlag/bilder till temat =) Ha en bra kväll! Kram

 7. Svara

  Carita

  18 november 2023

  Lite tur där kanske – att hitta den skylten 😀
  Jag hade svårare med tolkningen, tycker ofta Hoppa på tåget är svårt – men ändå kul!

 8. Svara

  BP

  18 november 2023

  Bra där Paula! Sedan stod du strategiskt placerad UNDER skylten Underverket också. Sådana underklädesbutiker som “kan sin sak” är faktiskt guld värda. Det finns inte så många kvar med kvalificerad personal. De flesta plockar nog åt sig trosor och bh på H&M, Lindex, Kapp-Ahl eller liknande. Inte för att deras underkläder håller längre… om man säger så;-)

  Under-jorden-besök är ingenting för mig heller. Kan bero på alla gruvolyckor i China och Indien, och olyckan i grottan där barn var involverade i Thailand tror jag det var. Sådana reportage får mig att tänka mig för både en och två gånger. Så hade jag aldrig tänkt för 30 år sedan;-)

  • Svara

   Paula

   19 november 2023

   Har du tittat på filmen om grottolyckan i Thailand? Min dotter har och hon tyckte absolut att jag skulle titta, men jag vill verkligen inte, Usch när hon berättade om hur trångt det var när de skulle räddas, nä aldrig, då får jag mardrömmar….

 9. Svara

  Minton

  18 november 2023

  Du fixar fina under idag. Underkläder är viktigt och en bra butik hjälper till.
  Under marken vill jag inte åka.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   19 november 2023

   Jag är nog dumsnål ganska ofta, jag väljer butiker med lägre priser och sämre varor och service. Men just underkläder är nog värt att köpa i en dyrare affär, dessutom håller de mycket längre.
   Kram och nospuss

 10. Svara

  Anna-Lena

  18 november 2023

  Har varit nere i Falu gruva. Det kändes inte alls trångt och läskigt. Annars gillar jag inte tunnlar, smala grottor och instängdhet.
  Om man vågar så är det ett besök väl värt pengarna.

 11. Svara

  Susjos

  18 november 2023

  Klockrent med Underverket! Jag behöver en ny bikini..och det är svårt att hitta utan hjälp, kanske måste jag åka till Falun!
  Falu Gruva har jag besökt 2 ggr, en gång med skolan när jag gick i 5:an tror jag, och en gång när killarna var små, väl värt ett besök! Älskar historien om Fet-Mats!
  Ha det gott!
  Kram!

 12. Svara

  Anki

  22 november 2023

  Snygg tolkning … och så passande att du hittade just den gatuprataren 🙂
  Gruvor är läskiga tycker jag … ger mig lite mardrömmar faktiskt!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 280
 • 363
 • 1 626 674
 • 5 069
 • 65 363
Sök här