Fem en fredag

Fem-en-fredag # 47 Kvalitet

Av
den
26 november 2021

# 47 Kvalitet

Vad slösar du tid på?

Det rinner iväg mycket tid vid datorn varje dag, det är bloggen, foton, nyheter osv. men det viktigaste: har finns ju mina kompisar!

Vad slösar du pengar på?

Jag har på gamla dar blivit petig med kvaliteten på maten, speciellt frukt, det ska vara svenska äpplen oavsett pris. Jag slösar pengar på kvalitet och närproducerade livsmedel

Har du gjort något fynd på sistone?

Ja tänk för att jag fyndade på det hemska påhittet Black Friday….RoborockH7, numera kallad “Rocko”, nu fattas bara en RoboRut som kutar omkring med Rocko när jag har fullt upp med roligare grejer!

Vad har du hemma som håller år ut och år in?

Fram till förra veckan var det min nötta velourmorgonrock, urtvättad och urskön. Tills jag råkade se att den hade ett stort hål i armhålan! Snyft…
Hur ska jag kunna ersätta den?

Vad tummar du aldrig på?

Kvaliteten på skodon!
Jag har drabbats av nästan alla tänkbara fotproblem för att jag inte satsat på fotriktiga skor. De kostar ju så mycket mer…

Flera svar på veckans klurigheter hittar du hos Elisa

Trevlig första advent

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  26 november 2021

  Instämmer på alla dina svar. Kan su inte sy ihop hålet.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  26 november 2021

  Bra skor är viktiga!
  Älsklingsplagg är sorgliga att förlora. Sörjer alltid få jag måste kassera ett par väl utnötta jeans.
  Intressanta frågor… och svar. Kram!

 3. Svara

  Ditte

  26 november 2021

  Intressant att läsa dina svar och jag kan stämma in i tankegångarna. Ofta får man vad man betalar för ad gäller kvalité,. Och det gäller ju egentligen allt.
  Men just ordet slösa är knepigt. Vad innebär det? Man bestämmer själv, utgår jag ifrån, både var man lägger sina pengar och sin tid precis som du ju skriver. Slösa känns för mig negativt. Spendera känns mer positivt.
  Tankar till dig och jag önskar dig en trevlig helg.
  kram

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 november 2021

  jag har lyckliga fötter nu, köpte sköna barfota-kängor nyss, Willys hade prima win-win låda med minst 2 kg svenska äpplen för 20 kr, Hemköp har också bra frukt och grönt i 10 kronors påsar, prima och prisvärt… inte slänga.

 5. Svara

  bpz3

  26 november 2021

  Ordet slösa har en negativ klang. Svarade som du på fråga 1. Alltså att blogga och har bloggkompisar på nätet är absolut ingen slöseri. Det är en hobby och ett rent nöje. Så det så.

  Grattis till dammsugaren. När jag såg namnet trodde jag att du satsar på en dammsugarrobot, men det hade du uppenbarligen inte. Hoppas att du och Rocko kommer bli riktigt bra kompisar.

  Vad gäller svenska äpplen så är de alldeles för sura för min smak, så dom dissar jag, oavsett om de är närodlade eller inte. Det gäller förresten kött också. Jag vill ha “smak” på vad jag äter, och svenskt kött må vara hur “miljövänligt” som helst. Det smakar ingenting jämfört med argentinskt eller brasilianskt kött. Ooooops, inte PK här inte;-)

  Köpte min första (och enda) morgonrock för två år sedan. Den är inte velour utan frotté (tror jag) Den är helt underbar. https://www.nolhagahem.se/sv/articles/2.84.13176/badrock-med-huva-kosta-linnevaveri

  Bra skor är ett måste. Som gammal fotbollsspelare förstod jag rätt tidigt att det är skillnad mellan billiga och dyra skor. Men som ung är man ju inte rik precis… Men då jag inte äger mera än fyra par skor så har det blivit en “kvalitetsfråga” sedan minst 10 år sedan. Är liksom ingen skofetischist om man säger så. Då kan jag lika gärna satsa på tidlösa kvalitetsskor.

  Himla roligt att läsa sina svar. Å första bilden är en höjdare. Din bildbyrå levererar, helt klart;-)

 6. Svara

  Kina Hellquist

  26 november 2021

  Det är inte slöseri varken med tid eller pengar, när man gör saker som man tycker om och faktiskt betalar själv för det man gör.
  Släng den inte!! Morgonrocken alltså! Sätt en applikation av något slag i stället. Eller också får du kosta på dig en ny morgonrock som är lika skön! Ge dig själv en julklapp?!
  Sköna skor är jätteviktigt så då får dom väl kosta då, eller hur. Ha en trevlig helg!

 7. Svara

  Anki

  27 november 2021

  Som alltid kul att läsa dina svar 🙂 Just det här med att hänga vid datorn är något som tar tid … mycket tid … men det är det värt – för det är där jag har många av mina finaste vänner!
  Svenskt kött och svenskodlade grönsaker och frukter är för mig självklart … ja förutom apelsiner … och kaffe 🙂
  Grattis till nya familjemedlemmen! Har funderat på en liknande, men det får bli när min nuvarande dammsugare inte vill vara med längre 🙂
  Tråkigt med morgon rocken, men jag såg såna sköna i velour på Jysk – de finns ju även på nätet.
  Ha nu en bra första adventshelg!
  Kram

 8. Svara

  Anki

  27 november 2021

  Hm … morgonrocken ska de vara förstås! 🙂

 9. Svara

  Gerd Lindblom Collin

  27 november 2021

  Testar.

  • Svara

   Geddfish

   27 november 2021

   Har haft problem med inloggning!

 10. Svara

  Ama de casa

  27 november 2021

  Jag har tur som har en RockoAnders som far omkring med dammsugarpinnen 😀

  Men för sjutton – sy ihop hålet på favoritplagget! Nål och tråd – snabbt fixat 🙂

  Ha en fin första adventshelg!

 11. Svara

  Kicki

  27 november 2021

  Jag skulle nog aldrig kunna vara med på såna här utmaningar som Fen en fredag.
  Jag får “tunghäfta”, vet inte vad jag ska svara,
  Men du hittar alltid ärliga och ofta fyndiga svar, för att inte tala om bilderna som du så lämpligt hittar.
  Laga din morgonrock, dessutom är det ju bara du som vet att det är hål under armen. Ja, nu vet ju vi andra också förstås.
  Ha en sjön 1:a advent!
  Kram

 12. Svara

  Geddfish

  27 november 2021

  Jag håller med dig om punkterna om bra skor och svenska äpplen!

 13. Svara

  LillaSyster

  27 november 2021

  Trist när favorit plagget ger upp, men det kanske är lagningsbart? Ååå andra sidan syns kanske inte hålet, och drar det inte alldeles förskräckligt så hänger den väl med lite till =) Samma här svenska närproducerade varor så långt det går. Skor är superviktigt för oss med fot eller knä bekymmer. Ha en fin första advent.

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  27 november 2021

  Jag tycker inte att du slösar när du använder tid och pengar (som du faktiskt har) på något som gör livet trevligt. Kanske prioriterar vi när vi väljer vad vi vill ha och göra men slösar känns lite som fel ord. Eller så rättfärdigar jag bara mitt eget slösande 😀
  Jag är också noga med kvalitén på de skor jag går mycket med. Allt för att undvika mer ont och för att det ska vara skönt att promenera. Jag håller tummarna för att någon ska uppfinna RobotRut så att du kan ägna dig åt roligare sysslor 😀
  Kram

 15. Svara

  Bokdamen

  27 november 2021

  Sånt som intresserar en är det inte slöseri med tid tycker jag, även om jag slösurfar en del, men det finns något bra i det också. Att ha bra på fötterna är viktigt. Jag går och står mycket i jobbet och dåliga skor får jag ont överallt av. Trevlig första advent.

 16. Svara

  bpz3

  27 november 2021

  Svar: Nej, jag slösar heller inte pengar på en julskinka som man måste äta till Trettondagen, speciellt inte en sådan som kostar en förmögenhet. Det är ju ändå “bara” griskött. Nuförtiden köper jag “lösskinka” (som lösgodis alltså) hos den lokala ICA som äts under julen, inte en dag längre. Den är hemlagad i deras kök och de skär upp det antal skivor som jag vill ha.

  Det där med renkött är en rolig grej här i nollåttaland. Torkat renkött finns att köpa hos den lokala ICA, fast bara nu före jul. Gravad reninnanlår köpte jag för första gången på julmarknaden här i Täby 2019 hos Vildfångat. Vi var fast direkt. De levererar hem också, så under pandemin har jag utnyttjat den tjänsten då och då. Deras produkter håller sig i frysen mera än två år. Så man äter dom när man känner för det. Då blir det genast billigt, men lyxkänslan är kvar på något (konstigt) sätt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 169
 • 505
 • 1 628 923
 • 5 076
 • 65 457
Sök här