Nu lyser granen!

…men vi börjar som vanligt med morgonpromenaden

Vädret var så vackert idag så jag tog ett panoramafoto på hemvägen. Där längst bort i husklungan ligger pörtet

Hos den här kompisen vilar inga ledsamheter, alltid go´ och gla´!

Idag var jag bjuden på 15-års-kalas hos Viktor! Självklart tog jag med en present.

Titta vilken festdukning!

Festföremålet tronade på sin indiska kudde och bevärdigade mig bara med en nådig blick.
Men har man uppnått den aktningsvärda åldern så gör man precis som man vill och idag hade Viktor ingen lust att delta i festligheterna till hans ära!

Syster Ella är allt lite nyfiken på vem som är besök, men vi är ju gamla bekanta..
Jag har aldrig känt någon perserkatt, dessa två har jag träffat även utomhus på gården på sommaren. Enlig rasstandarden är de lugnare än andra kattraser, väldigt tillgivna och tycker om att gosa och kommer väl överens med både andra katter och hundar.

Efter födelsedagsfikat hjälpte jag en kompis att fota lite grejer till försäljning. Fina saker som bara står och dammar i källarförrådet istället för att komma till nytta.
Ett bokbuss-besök hanns också med, oj så mycket jag har att läsa, och oj så lite tid!
Jag har inte ens packat upp min nya stavdammsugare som jag kånkade hem från paketutlämningen igår…
Räkningar ska visst också betalas…

Nå, det är en dag imorgon också, så jag skjuter upp allt tråkigt och ägnar kvällen åt målning och läsning…jag är bra på att ta den enkla vägen

Och så var det ju detta med lysande julgran…

Den såg inte mycket ut för världen när den stod där mitt på gräsmattan, tufsig och sned..

Idag skulle den få lite omsorg av ett par grannar

Och se så vacker den blev pyntad och klar!
Har jag sagt att jag bor på ett fantastiskt ställe?

4

16 Comments:

 1. Härlig dag du haft. Här har vi inte fått mera än ljuskedjor. Ska påminna grannen om granen, hihi…

  Ha en fin kväll vidare nu. KRamar från nabolandet.

 2. Har haft en Perserkatt för många år sedan. Daniel ser väldigt pigg ut. Minton har fått ett sår på hornhinnan och vi har droppat förra veckan men det är inte läkt. Droppar denna vecka och återbesök på måndag. Är det inte läkt blir det operation så jag hoppas det är bra.
  Granen är fin med belysning.
  Kramar från oss

  • Ujuj, det du hur han gjorde sig illa i ögat? Kanske han bara fick i nåt litet skräp, lätt hänt. Min kompis har en fransk bulldogg som också fick en skada på hornhinnan när han var valp, sprang väl in i något i skogen. Han var tvungen att opereras men det gick jättebra. Håller alla tummar för att dropparna helar. Ge en kryakram till Minton från oss

 3. Mirjam Halvarsson

  Jag håller med dig, du bor på ett fantastiskt vackert ställe! Vilket trevligt födelsedagskalas, jubilaren är verkligen en stilig kille, ja systra också förstås :)
  Men ni har ju ingen snö!! Vi blev insnöade idag, det gick inte att nyttja vare sig cykel eller spark men det gjorde inget för sessan hade inte den minsta lust att gå ut! Så det blev bara akutkissningar…. Kram på’re <3

  • Ja lite trist att vi inte fått någon snö. Tack o lov för minusgrader och frost i brist på bättre. Kallt har ni också, fy vilken vargavinter redan nu! Inte kul att behöva tvinga ut liten hund med milt våld! Daniel går inte utanför dörren om det störtregnar. Då fryser han fast på trappan…
   Hoppas du snart kan flyga fram på sparken bara vädret blir lite mildare
   Adventkramar!

 4. Att du bor på ett fantastiskt ställe med fantastiska grannar visste jag och jag är så glad för din skull att det blev så bra efter flytten :D Vilket fint födelsedagsfirande du fick komma till. Lite synd att jubilaren inte var så intresserad men med ålderns rätt kan en stilig kisse själv bestämma när och om det ska firas. Hoppas presenten blev till belåtenhet till sist :D
  I mörker och med fin belysning blev granen väldigt fin. Det är kul när grannar tillsammans fixar trivselfaktorer i området.
  Kram

 5. Visst bor du på ett fantastiskt ställe. och härligt med så fina grannar. Och granen tog sig ju riktigt bra när ljusen kom på plats. Personlig är den verkligen.
  Trevligt med födelsedagskalas, men vid denna höga ålder kan jag förstå att jubilaren mest vilade sig i form. Vad gäller just perserkatter är jag lite försiktig. Har som barn blivit sönderriven av en skrämd sådan i en tågkupé. Men jag vet ju att katter är olika så det är mest en känsla.
  Fina bilder fick du allt med dig. Tack för dem.
  kram

 6. Vilket mysigt kalas du var på. Dom här kära fyrfotingarna. Vår vildkatt kommer in på altanen nu och äter, men sen går han igen. Har blivit lite mindre skygg.
  Härligt med goa grannar och så fint det blev.
  Snygg förstasida föresten, som vanligt :-). Och övriga foton också.
  Ha det gott i adventpyntandet…….

 7. Att du bor på ett fantastiskt ställe har jag förstått, men julgranen är aningen… mindre fantastisk om man får säga så. Ska rapportera om vår gran på innergården. Fjolårets variant var ungefär lika “missbildad” som din – hahaha;-)

  Grattis förresten till finvädret. Måste oavsiktligt skickat det vidare till dig, för efter tre soldagar var det väldigt grått här idag.

  Dina bilder på katterna är fantastiska. Fulsöta eller bara fula – det är frågan;-) Men som du vet är jag varken hund- eller kattmänniska. Å om jag får välja mellan Viktor och Daniel väljer jag Daniel alla dagar;-)

  Så du har satsat på en stavdammsugare. Då vår “riktiga” dammsugare sugar på sista versen funderar jag över en stavdammsugare eller en liten robot dito…

 8. Du bor verkligen vackert!!! Å grattis till 15-åringen som gömde sig väl? Fina tavlor i alla fall. Granen blev vackrare med lite ljusslingor i :-)

  Nu ska jag försöka svara på dina frågor: För att få hörhjälpmedel i hemmet får man inte höra för bra, min hörsel har ju på bara en kort tid blivit sämre, men nog kunde min audionom på privata Audika har sett till att jag fått remiss till de som håller i hörhjälpmedel i hemmet tidigare kan jag tycka, nu var det genom Region Stockholm och de kontakter som jag har där nu som såg till att jag fick träffa en audionom på Rosenlunds sjh som håller i dessa saker.

  Balansundersökningarna gick bra, och egentligen fick den som utförde dem inte säga något om resultatet, men hon log och nickade till svar när jag frågade hur det gick, så jo, jag har en bra balans i mina balansorgan, och det de egentligen vill se är hur det står till med balansorganen innan en eventuell operation, så de vet om det tillkommer något efter en ev operation.

  Det som är kvar nu att göra innan jag kan bli godkänd för implantat är en magnetröntgenundersökning av hörselnerven för att se att den är okey och inte skadad eller missbildad på nåt vis innan de sätter kniven i mej!
  Sen väntar “steg 2”- ett besök hos läkaren igen och en ingenjör, för då ska det bestämmas vilken sorts processor jag ska få. Sen hoppas jag på en operationstid så fort som möjligt!
  Håller tummarna för att det rullar på fort nu!
  Kram!!!!

 9. Du tycks verkligen bo på ett fantastiskt ställe. Känns bra då julbelysningar växer fram som svampar på hösten… Vi behöver ljuset.
  Och du har verkligen fångat ljuset i dina bilder. Gott att kunna vara ute under den korta stund då det är ljust. Ha det gott! Kram

 10. Då kan ni dansa in julen på söndag! Du bor på en magisk plats och du har redan nya vänner- härligt att läsa! Ha nu en bra fredag även om du har lite “tråkgöra” att fixa med. Kram

 11. Ja, du bor verkligen på en alldeles fantastisk plats! Kul med kalas … även om festföremålet ser lite allmänt sur ut :)
  Visst är det svårt att få tiden att räcka till!
  Så fin granen blev med sin ljuskedja! Redan första advent i helgen … jisses vad tiden går!
  Kram

 12. Ja du bor verkligen på ett fantastiskt ställe med fantastiska grannar :-)
  Grattis till Viktor som med viss värdighet verkade avböja uppvaktningen ändå ;-)

  Anders älskar sin stavdammsugare (ja, den är hans, jag befattar mig inte med den). Visserligen suger den lite sämre än vår “vanliga”, men den är så lättillgänglig att det dammsugs oftare nuförtiden. Det är inte ett sånt meck att få fram den.

  Granen tog sig verkligen när den fick ljusslingan på sig :-D

 13. Ja du bor verkligen på ett trevligt ställe. Granen blev jättefin och kalaset verkade lyckat. Härligt med bokbussen, när man har mycket att läsa känner man sig rik. Kram och ha en skön fredagskväll!

Kommentera