Fem en fredag

Fem en fredag # 48 Advent

Av
den
29 november 2019

Tema: advent

Gör du något särskilt inför advent?

Ljusstakarna ska fram för att lysa upp det kompakta mörker som råder, i år blev det en vecka innan första advent, då tröt tålamodet. Hade det varit så här vitt och ljust fram till denna helg hade jag kanske väntat en vecka till!

När åker ditt julpynt upp? (om du inte firar jul, gör du något annat denna tid?)

Naturen är mästare på att pynta, se bara hur vackert vi hade idag!
Hemma har jag inget julpynt, möjligen kan jag sträcka mig till att ta fram en julduk…

Traditionellt är advent en fasteperiod. Vad skulle du ge upp i väntan på jul?

Ge upp??? Fasta???
Jag har då aldrig hört på maken…
Nu är jag inte jätteförtjust i julmat men i gott sällskap som idag då vi var över 80 personer som intog jultallrik på Folkets Hus smakar det bra!

Bibeltexterna för första advent handlar om glädje och fest, vad ser du mest fram emot med december?

Jag ser fram emot ett julbord med mina arbetskamrater på loppis, annars vill jag bara njuta av livet med djur och natur, mycket böcker och vintersport på teve

Använder du dig av en julkalender?

Nix! Jag har nog med att hålla reda på dagarna i en vanlig kalender…

Med ett dagsfärskt foto vill jag önska Trevlig första advent till dig som tittar in!

Flera tema-deltagare hittar du hos Elisa

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  29 november 2019

  Underbart väder ni fått nu….äntligen!!!!!!! Det unnar jag er <3 Tänkte nog att du skulle skriva det där om vintersporten, den började ju officiellt idag.
  Kram på're

 2. Svara

  BP

  29 november 2019

  Hahaha! Det var riktigt rolig läsning måste jag säga. Dessutom är vi ganska lika här med vår inställning till jul. Åsså gillar jag ditt hjärta som står bredvid ljusstaken.
  Underbart väder… nja. Här var det isgatan, så Icebugsen kom fram. Men det var faktiskt soligt idag för första gången på flera veckor, och det ska ju bli soligt imorgon och på söndag också.

  PS. Gillar julbufféer. Brukar dock bara äta det som jag aldrig skulle laga själv. Lutfisk är en sådan rätt. DS.

 3. Svara

  Minton

  29 november 2019

  Nu har vi också fått snö och även lite sol idag. Har också tänt adventsbelysningen och i helgen kommer mina tomtar fram.
  Ser ut som Blinka gillar snön, fastnar snön i hennes päls? Minton får jag klippa annars har han jättestora bollar i pälsen.
  Kram

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 november 2019

  Polackers fasta går ut på att de äter fisk/karp på julen… inte kött.
  Själv var jag en anti-jul-människa hela 1970-talet, men jag har kommit på bättre tankar. Stressar absolut inte under december, lyssnar på julmusik, dricker glögg, njuter av alla fina julblommor. Du missar väl inte när Åbo påbjuder julfrid på julafton SVT2 kl 10:55

 5. Svara

  Kraka

  29 november 2019

  Så fina bilder du fått till! Trevlig läsning.
  Ha en fin helg!

 6. Svara

  "LillaSyster"

  29 november 2019

  Vilken vykortsbild du fångat! Snyggt jobbat och mer trevligheter med härliga människor att se fram emot =)

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 november 2019

  Underbara bilder på hur vackert det är hos dig nu 🙂 Alla firar advent på sitt sätt men gemensamt är i de flesta fall någon slags adventsbelysning 😀
  Kram

 8. Svara

  Ingrid

  29 november 2019

  Jag gillar dina svar och dina underbara bilder från din del av Sverige. Så mycket snö! Här kunde man ana ett vitt inslag i regnet ett tag på eftermiddagen, men det är ingenting som man kan se några spår av nu.
  Trevlig första advent!
  /Ingrid

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  29 november 2019

  så fina bilder! det låter som en trevlig jul med djur och natur och läsning

 10. Svara

  Anni

  30 november 2019

  Saknade dig på EFIT idag <3
  Så du hann före snön med adventsljusstaken, här kommer den upp imorgon kväll eller på söndag (om inte maken får ett ryck när jag jobbar). Fint med snö hos dig, men jag tror att jag avstår från att läsa förra inlägget – du var visst räd för snöbollar? Jag vill inte ha snö än på en månad. Det blir bara isgata av eländet!
  kram!

 11. Svara

  Anki

  30 november 2019

  Underbara bilder … ja, det är vackert med snö – i alla fall på bild 🙂
  Vi har ungefär samma tankar om advent och jul … inget att hetsa upp sig för alltså 🙂 Ja, förutom att titta på vintersport på tv då … men jag brukar tänka på dig när det är skidåkning, skidåkning och mer skidåkning på tv 🙂
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  30 november 2019

  Vilka härliga vinterbilder! Särskilt den sista. Snö och sol i kombination är inte dumt det 🙂
  Att fasta till advent har jag aldrig hört talas om, och den nyvunna kunskapen tänker jag dessutom glömma per omgående 😀

  Ha en fortsatt fin helg!

 13. Svara

  miatankar

  30 november 2019

  Så mycket snö ni har! Mycket vackert att se på bild, men jag är glad att vi inte har så mycket här – jag njuter av din bild istället 🙂

  Så fint du har det i ditt fönster, jag fastnar speciellt för hjärtat, så himla fint! Önskar dig en fin första advents-helg!

 14. Svara

  Nina Hansson

  30 november 2019

  Vilka härliga bilder du visar. Ha en riktigt trevlig helg och en riktigt mysig första advent kram Nina

 15. Svara

  BrittMarie

  30 november 2019

  Du har tagit så fina snöbilder så man blir riktigt avundsjuk. Jo, lite snö har vi också fått men sällan behöver vi skotta några större mängder här. Ändå förstår jag gubbarna som suckar när du springer förbi med din kamera :). Tack för vi får se det fina, exempelvis rönnbärsbilden som är så fin.
  Kram

 16. Svara

  Marie Eggimann

  30 november 2019

  Jag tycker om jultallrikar till skillnad från julbord. Det känns mycket fräschare.

 17. Svara

  Pantertantens passionerGunnel

  1 december 2019

  Vilket vackert vinterlandskap! Det kan jag bara drömma om här. Ja, drömma gör jag förstås inte, för jag gillar inte snö….bara på bild. Julen däremot gillar jag. Tänk så olika vi människor är. Ha en fin helg.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 338
 • 552
 • 1 609 686
 • 5 042
 • 65 049
Sök här