Fem en fredag # 49 Flyttfågel

Tema: flyttfågel

Dagen till ära då vi firar Finlands självständighetsdag så väljer jag Finlands nationalfågel svanen som illustration till temat

Om du skulle emigrera på hösten, var skulle du bo?

Varför skulle jag vilja emigrera på hösten? Nej tack!
Jag emigrerar hellre på sommaren, gärna till Skottland eller Irland

Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus?

Det blir två år i mars

Vad är något du skulle vilja förändra hemma?

I mitt lilla pörte kan man inte förändra så mycket, köket är på tok för litet, men det får gå!

Hur många gånger i ditt liv har du flyttat?

Om jag räknat rätt i hastigheten så bodde jag på 6 adresser i Finland innan jag som 24-åring flyttade till Sverige. I Stockholmsområdet blev det fem olika adresser innan vi flyttade ut på landet. Från 1995 då jag flyttade till Kloten har flyttlasset gått inte mindre än 15 gånger! Totalt blir det 26 flyttar…slå det om du kan!

Bor du där du vill bo?

Ja, jag har rotat mig rejält här i Säfsen/Fredriksberg. Tror jag bodde här i ett tidigare liv redan på 1600-talet i ett litet finnpörte på skogen med tanke på hur lätt jag kände mig hemma här!
Naturen och människorna är det bästa med att bo här!

Som vanligt är det Elisa som håller i temat och ställer frågorna. Var gärna med du också!

4

19 Comments:

 1. Det är nog inte många, om ens någon, som kan straffa ditt antal boenden.
  Själv har jag bara bott på 6 adresser sen jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder.
  37 år i Arkhyttan och redan 11 år här i Vikmanshyttan.
  Kram

 2. Då bor vi nära…jag bor i tömmen. Ha en trevlig helg kram Nina

 3. Det skulle stå rämmen

 4. Irland eller Skottland skulle jag vilja åka till men emigrera, jag vet inte, måste åka dit och kolla först ;)
  GRATTIS PÅ STORA DAGEN!!! Kram på’re

 5. Jag har flyttat 12 ggr. Men hållt mig i skinnet i Lidköping i 20 år. Och är nöjd och glad.
  Jag har varit på Irland men ej Skottland. Har varit i Wales, jättefint.
  Skönt att du känner dig hemma!
  Trevlig fredag!

 6. Då kan man kalla dej flyttfågel

 7. Nä, det varken kan jag eller vill jag slå ditt rekord i flyttar. Jag har sagt att nästa flytt blir till hemmet…… Fin bild på svanen så här på farfars födelsedag och din nationaldag. (Inte för att farfar lever – men minnet är han nära och idag har han fått lite extra kärlek) Ha en fin helg!

 8. Jag tycket att jag har flyttat en hel del men mina 14 flyttar ligger långt ifrån alla dina. Nu vill jag bo här läänge och jag hoppas att det blir så :) Det är härligt att känna sig så hemma som vi verkar göra både du och jag. Vilken lycka att vi har hittat så rätt :D
  Kram

 9. 26 flyttar vill jag absolut inte slå;-) Det räcker helt med mina tio jag har gjort, och jag kommer absolut inte byta adress en gång till;-) Tycker att flyttar är fruktansvärt jobbiga, å då har jag inte ens rört på mig sedan 1981, då är man “settled” och trivs.
  Å jag som trodde att du inte gillade regn… för i Skottland och Irland regnar det ju mycket. Men jag medger att några veckor på Shetlandsöarna skulle sitta finfint – under sommaren alltså.

 10. ibland tror jag att jag har förflutet som britt… trevlig självständighetsdag.

 11. du leder, jag har flyttat bara 25 gånger… byte av land också.

 12. Grattis på Finlands självständighetsdag. Det var en vacker svan du illustrerar dagen med.
  Ha en fin andra adventshelg!
  /Ingrid

 13. En stor dag idag. Finlands självständighetsdag. Gratulerar! Perfekt att då ha svanen med . En vacker svan är det också. Läste dina svar och funderade på vad jag skulle svarat. Skottland och Irland är fint och jag har besökt båda. Och jag gör det gärna igen. Men just hösten skulle jag nog vilja ha det lite ljusare och längre dagar. Oj, du har verkligen flyttat många gånger. Själv nöjer jag mig då med blygsamma 13 gånger.
  Förstår att du trivs i Fredriksberg men både fin natur och fina människor helt inpå-
  Stor kram och tack för intressant läsning.

 14. Pirjo Saloniemi

  Skottland eller Irland kan nog vara trevligt att flytta till.

 15. Grattis så här dagen efter! Vacker bild på svanen!
  26 flyttar … ja,då kan man verkligen kalla dig flyttfågel!
  Från det jag flyttades till farmor och farfar när jag var tre, till dags dato så har jag flyttat 10 gånger – och förutom en gång då vi flyttade till Finspång, så har det varit inom Norrköpings kommun. Här där vi bor nu har vi bott i snart 21 år och det ligger i Norrköpings kommun, men väldigt nära Finspångs kommun :)
  Skottland eller Irland verkar helt OK för mig också, jag som gillar regn, men hur skulle du trivas utan riktig vinter?
  Kram

 16. Vilken FANTASTISK bild på sångsvanen! Helt magisk! :-)

  Jag räknade efter förut och kom fram till att jag har flyttat 9 gånger. Så nej, jag slår inte dig :-)

  Ha en fortsatt fin helg!

 17. Har också ett litet trångt kök, dock haft ännu mindre på ett tidigare ställe (typ bara en kvadratmeters golvyta). Men allt går! Gillar matlagning ändå.
  Fina bilder! Kul att du trivs! :)

 18. Underbar bild du har hittat. För jag förmodar att det inte är ditt eget kök, eller? Det är väl tomater som ligger i fönstret och mognar? Det är skönt att ha naturen inpå knuten men ibland kunde det vara lite närmare till affären, för mig i alla fall.
  Ingrid

 19. Pingback: Fem en fredag v. 50: Häng - elisamatilda.se

Kommentera