Fem en fredag

Fem-en-fredag # 5 Godnatt

Av
den
3 februari 2023

#5 Godnatt

Vad håller dig uppe om kvällen?

Jag kan vara riktigt trött fram till klockan nio men sen händer något, jag kommer in i andra andningen och då vill jag läsa, måla och titta på teve! Sänggående före midnatt hör tll ovanligheterna

Hur fungerar du på dålig sömn?

Jag blir förmodligen grinig, men då jag bor ensam är det inga andra som blir lidande av det. Att ta en tupplur är ingen mening, jag blir bara ännu segare

När sover du som bäst?

När det är svalt i sovrummet och jag ligger inbäddad i mitt duntäcke med vovven tätt intill. Men jag vill kunna röra på mig, minns en sambo jag hade som prompt skulle vika in täcket på sidorna och i fotändan under bäddmadrassen! Jag höll på att bli tokig av att inte kunna vicka på tårna och slänga ut ett ben utanför täcket!

Vilken är den mest konstiga plats du sovit på

Önskar jag hade kunnat svara i en trädkoja eller på Ishotellet, men nej, det är bara önskedrömmar. Har dock sovit utomhus under stjärnorna i sovsäck, en härlig upplevelse

Vad drömmer du mest om?

Jag har helt slutat minnas mina drömmar! Jag tycker det är synd, alla lär vi drömma, men att minnas dem när man vaknar är inte självklart. Jag tyckte om att försöka fundera vad drömmen betydde, ibland gick jag vilse i stora byggnader, ibland ramlade jag ner från ett berg…

Övriga deltagare till temat hittar du som vanligt hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 februari 2023

  numera struntar jag i den där andra andningen, somnar som ett skott och sover djupt

 2. Svara

  E

  3 februari 2023

  Håller helt med angående instoppade täcken, hade inte ens klarat en natt. Mycket igenkänning på de flesta av dina svar. Trevlig helg!

 3. Svara

  LillaSyster

  3 februari 2023

  Att minnas vad man drömt går lite i vågor. Värst är när man vaknar mitt i en mardröm och inte vet om det är verklighet eller om man bara drömt.
  Att sova under bar himmel är en härlig känsla.
  Ha nu en bra fredag ?

 4. Svara

  Violen

  3 februari 2023

  Jag är ingen kvällsmänniska utan går och lägger mig ganska tidigt. Jag vill inte ha duntäcket instoppar, det ska vara fritt att knöla med så att det känns skönt. Har ingen önskan att sova på Ishotellet, det är ruggigt kallt där. Vore kul om du fick prova på en natt där!
  Önskar dig en skön fredagskväll!

 5. Svara

  Minton

  3 februari 2023

  Täcket måste gå att flytta. Somnar ganska tidigt och sover bra. Har besökt Icehotellet men inte sovit där men skulle gärna göra det. Numera drömmer jag och det är så konstiga saker.
  Kramar från oss

 6. Svara

  BP

  3 februari 2023

  Oj, så lika vi är idag, förutom att jag inte har en jycke intill mig;-)
  Senast jag la mig före klockan 12 på kvällen måste ha varit när jag fortfarande jobbade. Behöver ju mycket sömn, å då höll det inte med fem timmars sömn en hel vecka. Antar att det gillade för dig med.
  Sedan ska det absolut vara svalt i sovrummet. Men konstigt nog vill jag absolut inte ha det svalt under dagera. Är det under 21 grader åker flera lager kläder på… märkligt;-)
  Att sova i tält inrullad i en sovsäck har jag gjort en gång. Det räckte – med eller utan tälttak över huvudet;-)
  Drömmer har jag aldrig kommit ihåg i detalj, bara “stämningen”.

 7. Svara

  Ditte

  3 februari 2023

  Läser dina svar och ler. Känner igen mig i några. Inga igenstoppade sängar hos mig heller. Måste ha frihet även där. Även svalt i sovrummet. Har öppet fönster året om. Och sommartid en fläkt om det är varmt.
  Konstig plats att sova på.? En järnvägsstation i Basel som 15 åring och på väg till Lausanne och i en snöbivack. Där var det svalt, Alltid +- 0 .
  Älskar dina bilder. Så läckra.
  Kram

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  3 februari 2023

  täcket kan inte sitta fast, så klart. luften ska vara sval i sovrummet och så ska de vara mörkt och tyst i rummet och varmt under täcket när en ska försöka sova. jag drömmer en del. för det allra mesta ångestfyllda drömmar. jag skulle inte vända mig till Freud utan hellre kontakta C G Jung för att få dem tolkade

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 februari 2023

  Sömnen är så viktig och det finns inget bättre än att få gå och lägga sig när man är trött på kvällen. Men då måste man veta att man kan somna och sova gott för annars kan det bli en pina att ligga där och vrida och vända på sig när inget hjälper. Jag har hjälp av piller och sover oftast gott och det är jag otroligt tacksam för. Drömmar kommer jag nästan aldrig ihåg men visst är det spännande att tänka på vad de kan betyda. Jag vet att det är bra att drömma om att bli jagad, och helst av en björn, för då gör man sig tydligen av med någon slags undermedveten börda. Jag kommer inte ihåg titeln på den expert jag och smärtgruppen fick träffa men hon hade väldigt många intressanta tankar att dela med sig av.
  Fy för instoppade lakan och hurra för att kunna röra sig fritt när man sover 😀
  Kram

 10. Svara

  Klimakteriehäxan

  4 februari 2023

  Ishotellet skulle jag också gärna uppleva! Precis som du är jag en nattuggla, släcker i princip aldrig före midnatt.

 11. Svara

  Janerik Sundh

  4 februari 2023

  Vi är ganska många nattugglor i det här gänget. Precis som du är jag ofta trött sent på em men det går över efter en timme eller så.
  Ha en skön helg!

 12. Svara

  Kina

  5 februari 2023

  Här kommer ytterligare en nattuggla, och det är ju som du säger, ingen annan som blir lidande om jag ligger kvar i sängen hela dagen, eller om jag är sur som ättika av för lite sömn. Svalt i sovrummet är självklart, men ingen duntäcke. Fick ett av mina arbetskamrater när jag fyllde jämt någon gång, men jag höll på att svettas ihjäl. Det fick en ny glad ägare! Drömmer gör vi ständigt, men det är förvånansvärt att de flesta av oss bara minns de jobbiga drömmarna. Unnar vi inte oss själva lite lycka? Hoppas helgen varit bra! Kram!

 13. Svara

  Susjos

  5 februari 2023

  …och här är ännu en nattuggla…
  Vill inte heller ha instoppade täcken, man måste kunna ta ut fötterna, hihi!
  Före midnatt kommer jag inte heller i säng…fast kanske ikväll efter en festhelg i Göteborg, puh!
  Ha det gott!
  Kram

 14. Svara

  Annette

  7 februari 2023

  Jag kan inte heller sova som i en puppa, med instoppat täcke, då känner jag mig kvävd. Däremot sover jag med ett vanligt täcke och ovanpå det ett tyngdtäcke på sex kilo. Jag köpte tyngdtäcken till familjen i julklapp något år, eftersom allihop klagar på att de är trötta och sover dåligt och ett tyngdtäcke skall tydligen göra susen. Jag är den enda som sover bra och vaknar pigg, men ändå blev det bara jag som använder mitt tyngdtäcke 🙂 Tyngdtäcket och öppet fönster, och att lägga mig vid 22-23, då sover jag bra. Ha det fint!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 318
 • 354
 • 1 626 703
 • 5 070
 • 65 366
Sök här