Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 1 Symtom

Av
den
4 februari 2023

Jag har tänkt hoppa-på-tåget tillsammans med Karin och Tove
Detta är en ny utmaning på lördagar.
Varje vecka presenteras ett nytt ord som sedan ska tolkas på var och ens eget vis.
Här kan du läsa mer om hur det hela fungerar!

Denna första vecka är hoppa-på-tåget-ordet symtom

Det första jag reagerade på var stavningen…I min värld stavas det symptom, och faktiskt så uttalar jag också ordet med ett “mjukt” p i mitten…
Nu vet jag förstås att bägge stavningarna är riktiga, men jag som heter Paula med ett “hårt” P tycker att man helst inte ska ignorera denna “min egen” bokstav!

Jag har senaste tiden haft olika typer av symtom, rastlöshet, lite frustration, likgiltighet, sådant som en doktor inte riktigt kan sätta fingret på, men som jag själv med en viss analys har kunnat diagnostisera.
Jag har snart bott två år på samma adress! Inte konstigt att det börjat krypa i kroppen!
Min familj bara ler, för de vet så väl att efter ett par år börjar rastlösa käringen se sig om efter alternativ.

Så har det blivit även nu, anledningen framför allt är transporterna, ja, det går bussar, men alldeles på tok för sällan speciellt på helgerna då jag har möjlighet att umgås med mina tjejer.
För att lindra symtomen på denna saknad och rastlöshet har jag under några månader kollat upp hyresmarknaden i Falun och tänk, förra veckan var jag på en första visning, och simsalabim, nu blir det flytt!

I detta hyreshus kommer jag att bo från mitten/slutet av mars månad, pilen visar min balkong.
Ingen vacker utsikt att skåda, men nära till affär och till stadsbuss som går ända fram till tjejerna!

Nu är mina symtom pirr och spänning i kroppen, och en stor portion förväntan, det ska bli så bra och jag längtar!

Nu vill du förstås också hoppa-på-tåget?
Då läser du introduktionen i länken längst upp och anmäler dig och sen är det bara att börja beskriva dina eller andras symtom!
Vi ses i tågbistron!

TAGS
35 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  4 februari 2023

  Jihaaaaa!!!!!!! Jag trodde väl det men vågade inte chansa på din cliffhanger 🙂 Åh vad roligt, både för dig och tjejerna. Nu blir man ju nyfiken igen på planlösning och allt sånt där 🙂 och samtidigt beundrar jag dig, jag vill så gärna flytta hem till Hälsingland men jag blir utmattad bara av att tänka på det dvs allt jobb innan man kommit på plats 🙂 Men jag önskar dig lycka till, stor kram!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Planritning, ja du, med tanke på att lyan är 36 kvadrat så kan du ju tänka dig…ett enda utrymme kök och rum o så en liten alkov. Men jag är tillfreds med att det är smått, jag har inga behov av utrymmen för många. Men även en liten flytt kostar, trots att det bara handlar om en mil i avstånd. Förstår din längtan, kanske är tröskeln för hög? Men ge inte upp hoppet, plötsligt öppnar sig en möjlighet…Kram

 2. Svara

  Minton

  4 februari 2023

  Oj skall du flytta igen. Hoppas det blir bra och skönt att ha nära till tjejerna.
  Det blir nya dofter för Daniel.
  Då flyttar du och Anki nästan samtidigt. Är det en etta eller två du flyttar till.
  Lycka till
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Jag flyttar till en pytteliten etta på 36 kvadrat, idag bor jag på 45! Men jag tror det blir bra, annars får jag börja banta! Och grejer ska bort, jag rensade mycket förra gången, ändå har jag massor jag inte använt dessa två år så nu ryker de grejerna också. Kram och nospuss till Minton

 3. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  4 februari 2023

  Men så roligt med flytt. Är det Norslund? Välkommen in mot stan! Förstår absolut din flytt.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Ja det blev Norslund, då kan jag åka bara en buss hemifrån till familjen som bor i Herrhagen. Denna gång prioriterar jag praktiska lösningar, jag tror det blir jättebra.

 4. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  4 februari 2023

  Men så kul med flytt, förstår att Sundborn kändes lite avskilt. Välkommen in till stan! Är det Norslund?

 5. Svara

  Bia Lidén

  4 februari 2023

  Så kul med flytt igen!
  Jag skulle gärna göra detsamma, men jag slet ut min flytthjälp senast, så jag väntar lite… 🙂
  Ska bli kul att “följa med” till din nya adress! Trevlig helg/Bia

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Hej Bia, vet du vad jag fortfarande saknar din blogg! Är du inte sugen på att blogga igen? Med natur och djur och bara lite text, som förut? Ja jag har också kört slut på flytthjälpar, därför har jag nu anlitat flyttfirma. Ingen ska behöva få ont och lida pga mina flyttbestyr!
   Visst svider det i plånboken, men jag hoppas alltid att jag ska hitta mitt för-alltid-hem så….
   Kramar från pörtet

 6. Svara

  LillaSyster

  4 februari 2023

  Men Paula! Hur orkar du…..??Jag har bott på samma ställe nu i 21 år, innan vi flyttade hit hade jag flyttcirkus i några år -så jobbigt. Mitt mål är att nästa flytta är till hemmet. Jag hoppas att du kommer att trivas bra på nya stället ? dags för dig att börja packa. Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Nej roligt är det inte, men nu har jag retat mig på de dåliga förbindelserna så länge, o när jag inte kan träffa mina tjejer känns det riktigt trist. Så då får det bli ännu en i långa raden av flyttar, kanske sista gången? Kram

 7. Svara

  BP

  4 februari 2023

  Jamen! Håller helt med LillaSyster. Hur f*n orkar du. Okej, du har bara ett rum med möbler, men även de ska ju flyttas. Men om du trivs med att hoppa på lägenhetståget så ska jag absolut inte hindra dig;-) Berätta lite mera om lägenheten om du känner för det. Hoppas att det finns hiss i huset. Utsikten är ungefär lika tråkig överallt vintertid, men under sommaren tror jag nog att där är rätt fint.
  Sedan förvånas jag alltid över hur enkelt och snabbt det är för dig att hitta en första hands hyreslägenhet. Det är totalt omöjligt i Stockholm om man inte har lust att stå minst 15 år i kö.

  Grattis till nya lyan! Hoppas du kommer trivas där:-)

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Jag har minsann jobbat för att få en bra lägenhet, stått i kö på kommunala bolaget ett bra tag, men har inte hittat något jag gillat. De mest attraktiva objekten har ju så många sökande så man måste ha stått i kö i tio år för att ha en chans. Men, jag har finkammat fastighetsmarknaden o hittade ett litet privat bolag som aldrig annonserade. Skrev ett mejl o frågade o den som frågar får svar! Håller med om att det var en lyckträff!

 8. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  4 februari 2023

  Så nu är det bara att packa kartonger igen alltså, jo jag har väntat på det. Härlgt och nu blir det så mycket enklare med bussar, handla och träffa familjen.
  Kan bara gratulera.
  Kram Paula.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Tack Synne, nu hoppas jag få landa för gott, för visst är det jobbigt att flytta även om man inte har ett större bohag. Billigt är det inte heller när man varken har bil eller körkort utan måste leja folk. Kram

 9. Svara

  Anna i Portugal

  4 februari 2023

  Men vad kul! Grattis till flytt, jag gillar också att flytta. Eller rättare sagt gillar jag förändringar och det finns ju många sätt att förändra på. Flytta har jag inga planer på nu, fast det är exakt 2 år sedan nästa lördag. Vi lever fortfarande i nyhetens behag här i Portugal.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Du verkar ha hittat din plats på jorden, så skönt! Utomlands har jag inte känt någon större dragning, jag tål värme dåligt så skulle jag flytta så blev det nog uppåt norr.

 10. Svara

  Ditte

  4 februari 2023

  Stort grattis! Du bor ju i så fina miljöer men jag förstår dig när det är så knepigt att kunna ta sig till “flickorna” i stan. Bra jobbat att hitta lägenheten. Hoppas att det finns hiss. Skulle ju underlätta en hel del. (Tänker på mig själv som ska höftledsopereras snart och utan hiss skulle jag ju inte komma ut igen förrän till sommaren. )
  Vad gäller flytt så är jag nog nu tämligen stationär vad gäller boendet. Och med just hyfsad närhet till döttrar och barnbarn, dessutom centralt och i omgivningar där vi trivs. Men annars skulle jag nog tänka som du. Att bo på landet och vara beroende av bil eller buss för att förflytta mig skulle jag inte gilla alls att ha som permanentboende.
  Heja, säger jag. Lycka till och jag gläds med dig.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Ja Ditte, för första gången på massor av år så har jag hiss i huset! Hade inte blivit någon flytt annars, måste tänka framåt, man blir inte yngre o två våningar upp är tungt om man varit och handlat och släpar på matkassar. Du har verkligen hittat ett optimalt ställe att bo på, jag hoppas jag blir lika nöjd nu. Och i sommar planerar jag att ta bussen hit till Sundborn för att bada i ån med mina förra grannar! Kram

 11. Svara

  Kersti

  4 februari 2023

  Grattis till nytt boende. jag blev så inspirerad av ditt inlägg att jag skrev ett eget på Plommenad. Jag är som du nog vet inte alls så där rörlig som du när det gäller boendet. Men det är spännande att följa med på andras resa. Så jag ser framemot att få följa dig även till det nya boendet. Kramar från torpet.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Inte vet jag varför jag blivit en sådan hoppjerka, omständigheter och nyfikenhet i en salig blandning kanske. Kul att du följer med på färden, kram från pörtet

 12. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  5 februari 2023

  Jag har också lite sorgset konstaterat att p ofta inte är med i ordet symptom men hittills har jag vägrat skriva eller säga så. Men jag har faktiskt lärt mig att p i psykolog är ett ljudlöst p efter att mina barn (vara en har pluggat psykologi) har skrattat lite åt mig. Men ingen skulle väl komma på tanken att ta bort det p:et.
  Men vad kul att du har hittat en fin, ny lägenhet som gör det lättare för dig att ta dig till dina tjejer 😀 Sundborn är fantastiskt fint men det finns så klart andra avväganden som måste göras. Jag förstår att det pirrar av förväntning och jag tror att det blir jättebra för dig.
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Jo men visst pirrar det lite, men just nu ser jag mest bara en massa arbete framför mig. Innan jag landat ska en massa praktikaliteter skötas, det vet ju du som flyttade för inte så länge sen. Nu är min flytt mycket mindre både till avstånd och mängd, så det ska nog ordna sig, bra hjälp har jag också i dotter och flyttfirma. Kram

 13. Svara

  Anki

  5 februari 2023

  Visste ju om det, men har väntat på en rapport 🙂 Tänk att vi flyttar nästan samtidigt igen. På morgonpromenaden gick jag och funderade på din och min flytt – och kom att tänka på att du flyttar ganska ofta och bör ha en bra rutin, medan det för mig blir andra gången på 24 år.
  Huset ser modernt och trevligt ut och jag antar att det är i närheten av tjejerna.
  Snygg tolkning och vinkling av veckans ord!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Jag flyttar inte så väldigt nära tjejerna, jag har valt bort det alternativet då jag inte känner mig så hemma där i deras närområde. Himla många exakt likadana hus som gör att jag villar bort mig varje gång jag gått hundpromenad där! Och ingen hiss och en jobbig spiraltrappa upp dessutom. Att däremot ha nära till bussen som både stannar mitt i stan och åker vidare ända hem till tjejerna är nog den största vinsten! Slippa byta buss, stå och vänta, snabbt komma in till stan o göra sina ärenden, det prioriterar jag nu. Kram

 14. Svara

  Åke

  5 februari 2023

  Jag blir svettig bara jag hör ordet flytt, tänk på en annan som bott på samma ställe sedan -96 och startade bygga min sommarstuga 6 år tidigare som blev till ett permanent boende. Jag brukar påpeka att jag bara flyttat på en radie av 3 km genom hela livet. Men räknar nu upp att det är ställe nr 10 jag bor på nu. Det här med stavning av ordet har jag noll koll på, jag måste varit borta på den lektionen 🙂 Du ska inte ta kontakt med läkarvården du ska kontakta Försäkringskassan dom har absolut de främsta läkarna i hela landet 😉 Men jag hoppas såklart att den “levoton narttu” kommer till ro med ännu en flytt 🙂

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Haha, vilket härligt finskt ordförråd du besitter! Jag tror nog jag förblir “levoton” hela livet,
   Man ska inte flytta bara för den goda sakens skull, ja det skulle i så fall vara för att få röjt ordentligt, jag antar att du samlat på dig en hel del under åren…

 15. Svara

  Äventyret framtiden

  5 februari 2023

  Paula med p som i symptom. Så skriver jag också vanligtvis symtom/symptom men har vant mig av med p-et. Ta inte illa upp snälla du. P är en vacker bokstav. 🙂
  Flytt-symptom. Jaha, ja, sånt kan man också drabbas av. Jag fick ju också ett sådant för ett par år sedan och vips så bröt flyttsjukan ut, nu åtgärdad. Du är en tuffing du…snart på väg igen. Skönt att du kommer närmare alla de dina. Förstår dig så väl.
  Varm kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Ja den här vintern tog liksom knäcken, vi har inte kunnat träffas pga kyla och miserabla bussförbindelser. Man kan inte ta med Daniel om han ska vara utomhus i flera timmar i kyla, och inte heller liten tjej gillar det. Så nu preppar jag inför framtiden. Då hittar jag väl annat att gnälla på men hoppas jag har fel. För det är tröttsamt att flytta, kan inte begripa hur ni orkade med hela den flyttcirkusen. Jag flyttar bara mig själv och några kartonger, möbler som får plats i en liten etta…
   Kramen

 16. Svara

  byblixtra

  5 februari 2023

  Hmm…törs inte berätta hur länge jag bott på samma gata. 😉
  Kul med ny lägenhet och förstår att du vill ha närmare till kommunikationer och affärer.

 17. Svara

  Tove toviska

  6 februari 2023

  Hej Paula och så roligt du är med oss i Hoppa på tåget. Din infallsvinkel med personlig touch faller mig in då jag känner igen mig väl i flytteriets labyrinter. Minns att vi då vi tidigare umgåtts i bloggsfären har delat antalet flyttningar med varann – mina är nu 28 eller kanske 29 sedan födelsen. Inte direkt rastlöshet som orsakat dem, men situationer som jobb på nytt ställe eller att ha hoppat lite galet så att säga, vilket ju är ett symtom det med ? Har medvetet valt att bo nära kommunikationer då bilen såldes 2005 och till de mina runt om behöver jag kunna ta mig fram kollektivt. Nu tre år här i Karlstad och symptom nu på att flytta finns inte, men jag stänger aldrig en dörr …
  Naturligtvis gillas mjuka p i det hela! Sverige har valfriheten, Norge är konsekvent med p i mitten! När jag tänker efter så har jag aldrig lagt av med p där, men rättat mig själv då jag for in i villfarelsen utan att kolla förrän nu … efter nära 50 års tid i Svea riket.
  Tack för din tolkning och tack för att du länkade till oss och introduktionen. Ses i bistron!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2023

   Karlstad är en gemytlig stad att bo i, vi åkte dit ibland, fuskade oss över Dalagränsen till Värmland på små fina utflykter. Ses o hörs snart igen!

 18. Svara

  Tove toviska

  6 februari 2023

  Glömde ju bilden – ÅÅÅÅ bild ?

 19. Svara

  Tove toviska

  7 februari 2023

  Glömde ju att skriva at bilden du har är härlig!

 20. Svara

  Anna-Lena

  7 februari 2023

  Här fick jag svaret! Falun! Missade detta inlägg…men så är jag dålig på att kolla just “serieinlägg”. Kolla t.ex aldrig skyltsöndag…
  Men allt som inte är “serie” det läser jag med nöje. Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 357
 • 369
 • 1 608 585
 • 5 041
 • 65 035
Sök här