Fem en fredag Livets glädjeämnen!

Fem-en-fredag # 51 GOD JUL

Av
den
23 december 2022

# 51 GOD JUL

Rastade Daniel klockan åtta igår kväll i spöregn, fotade granen klockan 01.44 när jag gick och lade mig! Snöööööö

På vilket sätt kommer julen vara som den brukar?

Det här blir min andra jul i Falun, de allra flesta jular är jag hemma, jag är inte någon julfirare, det är barnens högtid

Klockan tio imorse hemma på gården!

Hur kommer du spendera juldagarna?

Jag åker till stan och firar julafton med barn/barnbarn/barnbarnsbarn, kommer hem igen på juldagen och sedan återgår vi till vår vanliga lunk

Nyckelpigan har fått en ny vinterklädsel, har plockat bort regnmätaren, här ska inte regna mer denna vinter!

Vad är det godaste på julen?

Som jag tidigare skrev så finns inte längre inkokta grisfötter att få tag på, det var en gammal tradition från min barndom. Men jag tycker om skinkan, kålrotslådan, laxen och sillen

Det här är det bästa jag vet, ut och plumsa på oplogade vägar i solen, jag får dock inget medhåll från den fyrbente

Vad önskar du dig för något?

Jag har blivit bönhörd, min önskan har gått i uppfyllelse, en vit och vacker jul! Jag vill krama om min familj och se barnens ögon tindra

Är du en rimmare, eller inte?

Definitivt inte! Tyvärr, rimmandet är en ädel konst som jag gärna skulle behärska

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Hejdå på ett tag!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  23 december 2022

  Så fint du fått med snön. Minton och jag firar jul utan en massa ståhej. Skinka , brunkål och janssons.
  All snö har regnat bort tyvärr.
  God Jul

 2. Svara

  LillaSyster

  23 december 2022

  God Jul fina Paula och prinsen ?
  Visst är det barnens högtid! Dina sagolika bilder, kan t.o.m med få mig att gilla snö, men bara en kort stund =) Ha det fint och till nästa jul kanske du får tag på din specialitet igen- ingen som vet

 3. Svara

  Hannele

  23 december 2022

  trevligt att fira jul med barnbarn, min lillebror har gjort morots- och kålrotslåda ??

 4. Svara

  Mia

  23 december 2022

  En riktigt god jul önskar er både i Falun och i Sundborn, jag är så glad att du äntligen fått snö och lite kallt, en perfekt julhelg stundar 🙂 Vi åker in till gubben på hemmet i morron med jultallrikar, Johan kommer också dit en stund innan vi sen far åt olika håll. Nåt firande blir det inte här, vi ska se julkonsert på tv men sen blir det som vanligt, tidigt sänggående och lässtund 🙂
  Ha det så gott med dina nära och kära, kram på’re

 5. Svara

  Janerik Sundh

  23 december 2022

  Vackra bilder!
  God Jul!

 6. Svara

  Anna-Lena

  23 december 2022

  En så vacker vit jul du får.
  Här är det puder. Ok det också.
  Är ju ingen djupsnöälskare.
  Ingen julälskare heller
  …. men snart är det förbi. Känns som om det varit jul sedan i november!
  God Jul! Kram

 7. Svara

  Susjos

  23 december 2022

  Är det sant, har ni så mycket snö! Nu blev jag lite avis, här i 08 -land har all denna snö töat bort helt, så nu är det mörkt och grått igen. Liiite hade kunnat få stanna kvar. Mysigt att få fira jul med alla dina nära och kära! Jag är glad att vi fick till en liten julafton förra lördagen, saknar redan Samuel! Men förhoppningsvis ses vi redan på Annandag Jul!
  Ha en fin jul och hälsa mitt Falun!
  KRAM

 8. Svara

  Kina

  23 december 2022

  Ditt svar på fjärde frågan kunder var mitt! Ha det riktigt gott i helgen och kram på dig!

 9. Svara

  Bokdamen

  23 december 2022

  Men vackra snöbilder! Lite pudersnö kom här idag, hoppas den ligger kvar. Ha det riktigt skönt!

 10. Svara

  BP

  23 december 2022

  Herreguuuu så mycket snö ni har fått. Vi fick pyttelite men 9 minusgrader på köpet, nåt jag inte bett om.
  Sedan är du och jag inte bara renodlade nattugglor utan helt överens om att jul är till för barn, gärna småbarn. Att se deras glädje bara de ser ljus på en julgran är underbar.
  Även vad gäller maten är vi rörande överens;-)
  Ha en riktigt skön Julafton tillsammans med dottern, Paulina, Noelle och troligen även Frej med föräldrar:-)

 11. Svara

  Kraka

  23 december 2022

  Så vitt och fint du har.
  God Jul!

 12. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  23 december 2022

  så fina snöbilder! här har det varit närmast vårväder de senaste dagarna. julen är verkligen barnens högtid. tyvärr kommer inte barnbarnen den här julen. de har sjukt i familjen och kan inte ge sig ut på långresa. förhoppningsvis kommer de till nyår. en fin, vit och trivsam jul med alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn önskar jag dig!

 13. Svara

  Lottens Bokblogg

  23 december 2022

  Nyfallen snö är bra vackert! Här har vi -10 nu. Jag förstår mig inte på grisfötter, men häromdagen på jobbet när vi pratade julmat var det många som pratade om hur gärna de hade grisfötter på julbordet.

 14. Svara

  Ditte

  23 december 2022

  Låter som en trevlig och väldigt lagom jul. Fint att du kan spendera dem med dina flickor. Ja, plus Daniel förstås.
  Oj. så mycket snö som kommit . Ett vackert jullandskap. Jättefina bilder.
  Önskar dig och e dina nu en riktigt trevlig jul
  Kram

 15. Svara

  Äventyret framtiden

  23 december 2022

  Så vacker och vit din jul blev Paula! Precis så där som du ville. Du kanske skulle bli en sådan önskare som tog emot önskningar som du önskade åt andra? 🙂
  En riktigt God Jul önskar jag dig och Daniel tillsammans med alla nära och kära!
  Varm julkram från gränden!

 16. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 december 2022

  Underbara bilder och jag är glad för din skull att vintern kom och gnistrade lagom till jul 😀 Visst är det en vit jul och att kramas med barnen som är det finaste med julen. Några tindrande barnaögon har jag inte här men mina vuxna barn är ganska duktiga på att tindra de också 😀
  Önskar dig en riktigt god fortsättning på julen!
  Kram

 17. Svara

  Hannas krypin

  25 december 2022

  Åh, så ljuvligt med all denna snö! Vill också ha snö. Har minusgrader hos mig så snart kanske. Det är vad jag hoppas på iallafall.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 64
 • 235
 • 1 654 709
 • 5 125
 • 66 106
Sök här