Bloggen Fem en fredag

Fem en fredag # 52 Nytt år

Av
den
28 december 2018

Jag hakar på Elisa Matildas trevliga bloggtema som denna vecka har rubriken

Nytt År

1/ Vad är något du önskar att du gjort i år?

Jag hade stora planer på att åka till Helsingfors för att dels träffa min nyligen återfunna bästa klasskamrat Barbro och dels träffa en föredetta arbetskamrat som flyttat tillbaka till Finland. Förhoppningen var också att stanna till i Stockholm för att träffa vänner. Av olika orsaker blev det ingen resa av, men planerna är inte borta, bara framskjutna!

2/ Vad vill du hinna med under de få dagar som är kvar på året?

Bli frisk! Finns väl inget viktigare. Jag har dragits med hälsoproblem hela hösten och när det äntligen börjar lätta något då blir jag dunderförkyld lagom till jul.

3/ Hur har du tänkt fira in det nya året?

Som jag har gjort alla år sedan jag skaffade hund, vara hemma och mysa i lugn och ro, i en trygg och lugn atmosfär som gör hunden så lugn det är möjligt medan fyrverkerierna smäller av. Jag hoppas innerligt att vi går mot andra sätt att fira in nya året på, jag läste idag att man i Finland på en del orter provar att fira med lasershower istället. Vilken bra idé! Det är ju inte bara våra hundar och katter som bli livrädda och får dras med sviterna i flera dygn, hästar, kor och vilda djur lider också. För att inte tala om effekterna på miljön..

4/ Vad ser du fram emot med nästa år?

Det låter så himla tråkigt, men i min ålder (ähum) så är det viktigaste att hålla sig på benen och må bra! Att kunna genomföra min senarelagda lilla resa, att få skratta mycket, att oftare kunna träffa min lilla familj, att få inspiration att börja måla igen….

5/ Vad är en sak du tar med dig från 2018?

Att jag tog rätt beslut att flytta. När man trivs bra vill man gärna skjuta upp en flytt men jag upplever inte att jag förlorat något, däremot har jag vunnit mycket på att få ett lättare vardagsliv. Att inse att ägna mesta delen av min tid åt att bara ränna omkring i de djupa skogarna nog är över…I det här livet..

Istället kan man sätta ner rumpan på en parkbänk och kanske hitta någon att språka bort en stund med, fast, det får nog vänta några månader..tills bänken har tinat upp!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  28 december 2018

  Kloka Paula! Att sätta sig ner på en parkbänk och kanske får möjlighet att “språka” med en annan människa är en fin utsikt att ha inför det nya året. Hoppas att du blir frisk gör jag också, hälsan är a och o .
  Här hos oss blir det inget fyrverkeri…men säkert många ljus tända. Det räcker gudinog för alla skogens djur med allt smällande runt omkring midnatt till nyåret. Först har de jagats hela hösten och så blir det ett avslut som om himlen ramlar ner.
  Som om det inte blev nyår ändå. Jag tycker om att se på fyrverkeri, men varför ska det tändas på överallt. Ett ställe räcker, dit de hågade kan ta sig och om det kan bli något mindre smällande med tanke på alla djur så vad är bättre än det.
  God fortsättning på mellandagarna! Här blev det så tyst och tomt helt plötsligt när vår unga familj for iväg hem till sitt igen efter helgen.

 2. Svara

  "LillaSyster"

  28 december 2018

  Nu hoppas jag att du få bli frisk och uppfylla det du inte hann med. Kram till min fina bloggvän

 3. Svara

  Eva Trillian

  28 december 2018

  Vi har nu inga djur längre, men visst hade det varit bra om alla fyrverkerier skulle kunna försvinna – vad ska de vara bra för 🙂 Det är ju, förutom alla andra anledningar, bara ännu ett sätt att, bokstavligen, bränna upp en massa pengar!
  Krya på dig! Önskar dig ett gott slut på 2018 och en fin start på ett fantastiskt 2019!

 4. Svara

  BP

  28 december 2018

  Kul att du nu också hängt på denna roliga utmaning. Eva Trillian är också med för första gången:-)
  Kan inte låta bli att småle här. Du har så rätt, i vår ålder är en god hälsa verkligen det viktigaste. Det trodde jag aldrig jag skulle säga för 30-40 år sedan. Men nu gör jag det faktiskt.
  Du har väl läst att fyrverkerierna, åtminstone raketer kommer att förbjudas i Sverige från och med 2019. Som jag har förstått det krävs det då tillstånd från polisen att genomföra fyrverkerier.
  Trodde i min enfald att 90 procent av fyrverkerierna sker i storstäder och inte på landet, men där har jag kanske fel. Jag tycker de är läckra att titta på och hör liksom nyårsfirandet till. Å om folk vill bränna upp sina pengar så är det väl upp till dom själva. I Täby står kommunen för spektaklet, och kommer så göra även nästa år.

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 december 2018

  Jag önskar och hoppas att ditt nya år ger dig allt du vill. Det är inte så mycket du önskar dig och du är värd allt det och mycket mer.
  Stor kram

 6. Svara

  Ditte

  28 december 2018

  Vilken trevlig läsning! Och visst blir din resa till Helsingfors av. Den blev bara uppskjuten ett tag. Hoppas då få se dig under ett stopp i Stockholm.
  Visst är hälsan viktig och jag hoppas verkligen du nu skyndar dig på att bli piggare. Och att i vår ålder ha orken till att göra det vi tycker om och trivs med är så viktigt. Helt klart något att önska sig.
  När jag nu följt dig i ditt nya boende känns det som om du trivs bra i byn där du bor och att det även praktiskt är enklare för dig.
  Vad gäller att slå dig ner på bänken för en “språkstund” så kommer den tiden. Kanske skyndar den sig också.
  Ja, fyrverkerierna är ingen hit och jag tycker nog de borde förbjudas. Verkar som om lite av det är på gång. Hoppas det inte ska ta så lång tid.
  Skynda dig nu att bli pigg.
  Kram!

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 december 2018

  det är så avkopplande att måla, hoppas du hittar inspiration.

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  29 december 2018

  God morgon i stugan. Jag håller alla tår, tummar o fingar för att resan till Helsingfors blir av 2019, du är så värld att få göra den.
  Ja hälsan är viktigt, mycket viktig vi vet ju båda hur fort det kan gå.
  Jag tror du smittat mig lite med förkylning så här lagom till jul 🙂 lite täpps och hoppas de inte blir så mycket värre.
  Vänta här nu, har jag missat att du flyttat igen?? Fick någon konstig känsla av att du flyttat till stan 🙂

  Kul bild, en aning snöig.
  Gott nytt år Paula, ja nu är vi snart där. Får väl bli en skyltsöndag som blir årets sista inlägg för min del.
  Kramiz

 9. Svara

  Elisa

  29 december 2018

  Lasershow lät så mycket trevligare av flera anledningar som du räknar upp. Hörde att man från nästa år kommer behöva särskilt tillstånd för att köpa raketer – det är välkomnat!
  Brukar din hund reagera mycket?

 10. Svara

  Mia

  29 december 2018

  Så roligt att läsa detta!! Man blir klokare med åren och inser att det där romantiska med att bo ute i buschen kanske inte är så romantiskt längre…det finns en trygghet i att få det enklare med åren. Håller tummen nu för att du ska bli frisk också, kram på’re

 11. Svara

  Ama de casa

  29 december 2018

  En rolig utmaning även denna! 🙂

  Jag håller med – hälsan är det viktigaste. Det upptäcker man den hårda vägen om man så säger. Jag har också fått skjuta fram resplaner, och det på grund av hälsan. Men nästa år så… 🙂

  Ha en härlig lördag!

 12. Svara

  Ninni

  30 december 2018

  Låter som rimliga önskningar som förhoppningsvis uppfylls det kommande året.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här