Läst

Årets 5 bästa lästa böcker

Av
den
27 december 2018

Johanna vill gärna veta vilka som var de
5 bästa böckerna jag läste under år 2018

Nu kom det sig så bra att det var blott fem böcker som fått högsta poäng av mig, dvs. en femma.
Här kommer de, utan någon inbördes ordning, klickar du på omslaget kommer du till min recension


Malena Ernman: Scener ur hjärtat


Erika Fatland: Sovjetistan


Elizabeth Gilbert: Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter


Lina Brustad: Humlesäcken


Mikael Niemi: Koka björn

Många många fler titlar har fått en fyra, inte så pjåkigt det heller!
Totala antalet lästa böcker landar vid 95, inte illa, men det har gått på halvfart mellan varven, precis som livet självt!

Önskar alla ett härligt nytt bokår 2019 med massor av njutningsfulla lässtunder, för det är vi värda!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  27 december 2018

  Du milde tid vad med böcker du hinner med på ett år. Jag läser inte så många längre, kanske läst 10 st, men lyssnat på dessdå fler. Där blir det minst en bok i veckan, perfekt att låna på bibblan.
  Kram

 2. Svara

  Anki

  27 december 2018

  Läser inte alls så många böcker som du, men Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter, som du tipsade om är en av mina favoriter också 🙂
  Kram

 3. Svara

  BrittMarie

  27 december 2018

  Tusen tack, jag har fått många tips från dina recensioner. Sovjetistan lånade jag på biblioteket efter att du skrev om den. Nu vet man lite mer om “stanerna”. Vad roligt att du även valde ut Niemis bok som jag fick i julklapp. Nu är jag ännu mer spänd på att läsa den!
  Ha det så bra bland böckerna! Kram!

 4. Svara

  Pirjo Saloniemi

  27 december 2018

  En intressant lista! Har inte läst någon av de böckerna men jag blir nyfiken på flera. Tack för tips!

 5. Svara

  BP

  27 december 2018

  Kan med stor glädje konstatera att jag äntligen, äntligen hittat en bok som både du och jag har läst. Koka björn. Å den får fem av fem möjliga även av mig. Har läst alla Böcker av Mikael Niemi, inklusive hans så kallade ungdomsböcker. Den killen behärskar alla “genren”. En av mina favo författare.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  27 december 2018

  Oj vad du läst jag har inte räknat men några 95 kommer jag inte upp i. Bra jobbat! Kramen

 7. Svara

  Ditte

  27 december 2018

  Jag har läst alla utom “Humlesäcken” och med stor behållning. Men den ska jag läsa snarast. Dina boktips och recensioner har verkligen varit bra och jag har nappat på många av böckerna. Önskar nu att 2019 blir ett fint bokår.
  Kram!

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  27 december 2018

  intressant blandning, inte läst någon av dessa.

 9. Svara

  Eva-Lena

  28 december 2018

  Jag har fortfarande kommit in i läsmood
  igen, men det kommer kanske. ”Sovjeistan” läste Roland med mycket nöje, jag lånade hem den, men han läste. ”Koka Björn” hade jag låg i husvagnen i somras…

  Nu har jag Schulmans ”Bränn alla mina brev” på nattduksbordet, vi får se om den blir läst.

  Du är då en sann bokslukare, och det är säkert bl a därifrån du får så himla bra sätt att uttrycka dig på!!!

 10. Svara

  Eva-Lena

  28 december 2018

  Jag har INTE kommit i läsmood
  (och slarvig är jag också).

 11. Svara

  Ama de casa

  28 december 2018

  Inte läst en enda av dom där böckerna och i ärlighetens namn är det inte många böcker som blivit lästa i år.

  Men jag hoppas att jag kommer igång snart igen – gillar ju att läsa 🙂

  Ha en riktigt härlig fredag!

 12. Svara

  Monika

  28 december 2018

  Koka björn vill jag gärna läsa, brukar gilla Niemi.

 13. Svara

  Turkulainen

  29 december 2018

  Tack för boktips! Kände inte till Elizabeth Gilberts roman, som jag direkt reserverade på bibban. Har läst hennes “Lyckan, kärleken och meningen med livet” (Eat Pray Love), som titeln till trots var bra och hade fina miljöer också. Boken har filmats med Julia Roberts i huvudrollen, ska försöka få tag på DVD:n nånstans.
  Läste nyligen Rafel Donners bok “Människan är ett känsligt djur”. Mogna tankar av en modig ung man som vågar skriva trots att pappa Jörn är erkänd författare och mamma Bitte välskrivande journalist. Sedan läste jag Rafael och Jörn Donners brevroman “Innan du försvinner”, som jag hade stor behålllning av. Somliga kan uttrycka sig väl, kort, logiskt och också roligt! Hör bara här: R.D: “Vi unga kommer att vinna!” J.D: “Ja, säkert. Över vem, förresten?”
  Ha de bra, och gott nytt år också.

 14. Svara

  Susjos

  30 december 2018

  Oj, så många böcker du har hunnit med att läsa! Jag gillar ju att läsa, men hinner inte
  med så många böcker!
  Har inte läst någon av dessa, men hört talas om Malenas bok, den verkar intressant, och säkert jobbig att läsa,är så imponerad av hennes dotter Greta!
  Niemis bok verkar också intressant!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 2
 • 437
 • 1 579 543
 • 4 991
 • 64 331
Sök här