Fem en fredag

Fem-en-fredag # 7 Positivitet

Av
den
17 februari 2023

# 7 Positivitet

Vad har du gjort för dig själv i veckan?

Jag har påbörjat flyttrensningen, kastat tonvis med gamla kvitton, papper av alla de slag, gjort flyttgodset några kilo lättare

Vad gör du för att må bra?

Dagligdags kramar jag min hund, det gör underverk! Jag målar, jag läser, jag tittar på teve.

Hur livar du upp en tråkig dag?

Köper något gott till kvällen, igår åt jag supergoda vindruvor med ädelost till andra avsnittet av The last of us.

Vad skrattar du för tillfället åt?

Mest åt mig själv faktiskt, inte för att det är särskilt kul men ändå rätt dråpligt hur väldigt glömsk och virrig jag har blivi
Hur kan idag bli en riktigt bra dag?

Jag ska åka och hälsa på Hilding! Hilding är en riktig gammal elsdjäl som driver en välgörenhetsrörelse. Han har en second-hand-affär där intäkterna går till behövand både i Sverige och utomlands. Jag gillar second hand om nu någon läsare ännu inte förstått det, “ler” och hoppas att göra något fynd samtidigt som jag får chansen att hänga en stund med Paulina och Noelle som följer med!

Flera temabloggare hittar du hos Elisa


Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  17 februari 2023

  Ja det finns alltid något att rensa bort. Hoppas du hittar något på secondhand butiken. Fryser inte Daniel om tungan ?
  Kramar från oss

 2. Svara

  Kina

  17 februari 2023

  Du måste uppfostra Daniel! Han lipar ju åt oss! Visst är det konstigt att man har så mycket, trots att man inte bott mer än något år. Jag upplever precis samma sak här! Vem sjutton är det som stoppar in alla prylar hos just mig??!!
  Det är oerhört viktigt att kunna skratta åt sig själv, annars skulle man ju gråta för jämnan åt alla tabbar man gör nu för tiden! Men du! Vi duger faktiskt bra, precis som vi är!
  Va kul att hälsa på Hilding! Har han sin second-hand i Falun?
  Nu gör vi helg! Ha det gott! Kram till er i Pörtet!

 3. Svara

  Äventyret framtiden

  17 februari 2023

  Visst är det märkunderligt (finns det ordet? Nu finns det i alla fall) hur mycket man lyckas samla på sig under en kort tid. Det såg vi tydligt när vi flyttade och då hade jag rensat redan under många år, sålt bort, givit bort åt alla håll och kanter. Ändå…
  Och jag ser det här också, lådorna fulla av allt mellan himmel och jord som ska granskas innan åtgärder görs. Vilket jag åtgärdar ganska ofta. Trivs tydligen med den typen av sortering också. Kontroll? Vete gudarna.
  Att kramas med sin pälskling är viktigt både för den och för en själv. Jag kramas med Uffe, utan päls.
  Humoristisk bild minsann, bäst är nog att inte stanna för länge på samma ställe i dagar som dessa. Tack och lov så finns det inte den typen av gamar här på den madeiranska himlen.
  Second hand är min melodi också.
  Kram från gränden!

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  17 februari 2023

  jag hade inte tänkt flytta men jag rensar ut ändå. men det är inte lätt. jag lämnar till second hand och ger bort. en liten hund verkar vara väldigt uppiggande. har inte sett The last of us, men jag ska testa den. trevlig helg!

 5. Svara

  LillaSyster

  17 februari 2023

  Hoppas att du haft en mysig dag med tjejerna och att du även hittat en soffa =) jag antar att du ff letar efter en med själ och patina ?
  Jag har också varit duktig och rensat lite idag. Trevlig helg!

 6. Svara

  Anna-Lena

  17 februari 2023

  Låter som ett bra tips att hålla sig i rörelse. ??
  Second hand? Men var det inte duxsom rensar???
  Måla, det är säkert bra för mycket. Räcker att telefonkladda, för att må bättre…. om man nu inte mår då bra.
  Kram!

 7. Svara

  Susjos

  17 februari 2023

  Såklart mår du bra av att krama Daniel varje dag, vilken lycka!
  Jodu, vad man samlar på sig…borde rensa…..
  Underbart med second hand, oftast billigare också, men jag hittar inte nån second hand butik här i närheten….fast jo, i Solna Centrum finns där en, men jag har tyvärr närmare till stora Mall of Scandinavia.

  Haha, älskar bilden med de två damerna /fågelskrämmorna! Visst är det härligt att skratta åt sig själv!
  Ha en fin helg!
  Kram

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 februari 2023

  Mindre och mindre papper nu med e-räkningar och kvitton i mappar i datorn. Hoppas du får trevligt med eldsjälen!

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  17 februari 2023

  Underbar bild på sötaste Daniel. Han ser ganska kaxig ut där men jag vet ju att tungan alltid hänger utanför och att han inte lipar åt dig 😀 Endorfinerna rusar när man kramas med ett husdjur och jag förstår att det får dig att må bra.
  Att skratta åt sig själv och de virrigheter man har för sig är bra och gör livet lite roligare. Bättre att skratta och göra om än att bli bitter och må dåligt.
  Hoppas du hade bättre tur den här gången med att hitta din bäddsoffa och annat på second-hand-butiken. Pengarna går ju till bra saker så det blir bra för både dig och andra.
  Kram

 10. Svara

  Mia

  17 februari 2023

  Att kunna skratta åt sig själv är en gåva, det är inte alla som kan 🙂 Jag har dock väldigt lätt för det och det inträffar ganska ofta, dessutom berättar jag gärna för andra om mina tokigheter och dom får gärna skratta dom också 🙂 Hoppas din fredag med Hilding blev trevlig och att du ev gjorde nåt fynd, nu när du ändå har rensat *fniss* Kram på’re

 11. Svara

  BP

  17 februari 2023

  Bilden på Daniel är sååååå fin. Han verkligen njuter av tillvaron på det fotot:-)
  Jamen visst är det roligt att kunna skratta åt sin egen virrighet/glömska. Å visst är det med en viss glädje att man kan konstatera att man blivit förvånansvärt uppfinningsrik. Detta helt bortsett från en ökande selektiv hörsel.
  Bra att du har rensat och kastat. Har du en gång börjat blir det lättare och lättare för varje dag som går. Secondhand är ju såååååå inne nuförtiden. Då var du före din tid om man säger så. Nu har du helt plötsligt och totalt ofrivilligt blivit PK – hahaha:-)

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve…

  17 februari 2023

  Visst har man en massa skräp, men som tur är så har jag en gubbe som älskar att slänga saker – även om han gillar att köpa loppisgrejor och dessutom ibland slänger MINA saker!
  Visst är det underbart med en liten rufsig sak att krama och pussa på. Det gör livet lättare…..
  Kram -Susie

 13. Svara

  Anna-Lena

  17 februari 2023

  Åh, håller Hilding på med sitt second-hand fortfarande? Hilding är sannerligen en riktig eldsjäl med det största och godaste hjärta man kan ha.. Jag har handlat av honom och också lämnat in olika saker där. Bl.a. en bäddsoffa! Men det var många år sedan nu och den var inte bekväm.
  När det gäller möbler på second-hand så tycker jag att det har blivit mycket sämre av den varan. Det finns inte alls lika mycket som tidigare. Här har dottern och jag letat efter ett skrivbord, men det verkar alldeles tji att få tag på ett sådant.

 14. Svara

  Ditte

  17 februari 2023

  Ler när jag läser ditt inlägg. Humor och självdistans har du och det gillar jag. Och visst är det en hel del att röja inför dun flytt. Men bra att få det gjort.
  Fint med Daniel som finns nära dig. Så fin.
  Vilket fint jobb Hilding gör. Gillas.
  Önskar dig nu nu en bra helg.
  Kram

 15. Svara

  Anna i Portugal

  18 februari 2023

  Rensa, rensa, rensa. Det är lycka det! Det är inte bara flytten som blir några kilo lättare även du tänker jag, då alla prylar kräver omsorg, sortering, tid och annat. Trevlig helg!

 16. Svara

  Bokdamen

  18 februari 2023

  Som alltid rolig läsning av dina svar. Last of us har jag inte sett men får kolla upp, låter som bra saker att ta till om det är tråkigt. Har sällan tråkigt, men någon gång händer det väl men det klarar en ju 🙂 ha en skön helg!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 343
 • 499
 • 1 641 034
 • 5 101
 • 65 745
Sök här