Fem en fredag

Fem-en-fredag # 7 Ring-ring

Av
den
18 februari 2022

# 7 Ring-ring

Mon simple téléphone mis en lumière pour accentuer son coté retro… ps : il fonctionne et l’utilise tous les jours ! :18:

Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon?

Så lite som det bara är möjligt! Jag sköter allt som är möjligt via mejl eller chatten, jag har telefonfobi!

Annat var det när jag jobbade, jag satt i några år och skickade expressbetalningar till utlandet som bankens filialer ringde in och som extraknäck satt jag som intervjuare på ett marknadsundersökningsföretag där jag ringde upp förbokade kunder…

Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon?

Är det kris i familjen så kan jag förstås prata precis hur länge som helst, förutom det har jag två väninnor som jag ibland pratar i telefon med och varje gång blir jag förvånad över hur långa samtalen blir, upp mot 1½ timme…

Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring?

Jag har inget minne av att jag pratade särskilt mycket i telefon hemma. Telefonen stod i lilla hallen och det var lyhört överallt i vår lilla lya, så några hemlisar satt man inte och avslöjade då mamma kunde höra. Mest ringde man och kollade om man skulle ses ute på kvällen eller planerade helgens aktiviteter.

Är ljudet normalt på eller av?

På, men jag kommer jämnt åt lilla knappen som stänger av ljudet, så nu när dottern ringde så hörde jag bara att telefonen vibrerade

När spenderar du mest tid med att använda telefonen?

Har inget bra svar på det, för jag sitter inte och fipplar med mobilen. Hemma väljer jag alltid datorn. Är jag på väg någonstans så har jag med mig en bok eller så sitter jag bara i egna tankar alternativt sitter och tittar på vad som händer omkring mig, det är ju lite exotiskt då det inte är så mycket liv och rörelse hemma i byn.

Som vanligt är det Elisa som ställer frågorna!

Då går vi in i OS-äventyrets sista skälvande minuter denna helg. En femmil och en tremil ska avverkas, liksom hockeymatcher
Dottern frågade om jag ville hänga med nånstans men det får allt vänta till en annan helg!

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  18 februari 2022

  Då vet jag hur du använder mobilen. Önskar er en fin helg.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  18 februari 2022

  Telefonfobi, jojomen jag håller med! Är inte och har aldrig varit nån brukare av telefon om annat än nödvändigt. Sitta i telefonkö är bland det värsta jag vet!
  Kram på dig!

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 februari 2022

  Jag använder faktiskt mobilen som telefon en hel del. Jag tycker att jag får mycket mer sagt och fler detaljer kommer fram i samtalet om det faktiskt är ett samtal. Meddelanden via olika chattar försöker jag hålla korta. Undantag kan ske ibland men bara om jag sitter med datorn i knät och kan använda tangentbordet. Jag använder bara ena pekfingret när jag skriver på mobilen och det tar tid.
  Min dotter och jag kan prata i ca två timmar och då brukar vi ändå prata två gånger i veckan. Mycket att avhandla 😀
  Kram

 4. Svara

  Susjos

  18 februari 2022

  Jag antar att du var uppe med tuppen i morse och såg Finland vinna mot Slovakien, min man vaknade vid 06 tiden idag och hann se slutet av matchen i alla fall, grattis Finland till finalplatsen. Och så trist att Sverige missade den. Nu får vi heja på Finland i finalen!
  Jag såg i alla fall Sverige ta silver i skidskytte idag, kul!
  Som jag pratade i telefon som tonåring, timmavis! Men minns faktiskt inte om jag satt i hallen där telefonen fanns, eller om det fanns flera uttag i lägenheten?

  Svar: Tack för den spännande infon om din förlossning “back in the days” mycket har hänt sen dess, och mycket nytt fortsätter att hända!
  Ha en fin OS-helg!
  KRAM

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  18 februari 2022

  jo, telefonen har blivit något helt annat än det som fanns när vi var unga.

 6. Svara

  bpz3

  18 februari 2022

  Här är vi väldigt lika! Förutom längden på våra telefonsamtal. Sedan måste jag ju säga att jag inte masar mig upp ur sägen “mitt i natten” för att kolla tre- respektive femmilen. Det får bli sammanfattningen antingen klockan 17 eller klockan 19, även om jag måste stå ut med Almenäs och Ekwall. Det svider en aning måste jag medge, men de två har ändå gjort rätt roliga sändningar ihop.

  PS. Håller tummarna att Finland sopar till Ryssland på söndag och att Sverige slår Slovakien. Å om syskonen Niskanen är med på tre- respektive femmilen så vill jag att de tar medalj. DS.

 7. Svara

  Bokdamen

  18 februari 2022

  Ja ringandet ser väldigt annorlunda ut numera. Hur blir det i framtiden tro?

 8. Svara

  ElisabetR

  18 februari 2022

  Jag har bara en enkel mobil att ringa och skicka sms med, vill inte ha nått annat. Därimot så tycker jag att min Ipad är superbra till allt möjligt.
  Jag var tvungen att lära mej prata i telefon, gillade inte det när jag växte upp.
  När jag tog jobbet på 1177 kunde man prata med 70-80 personer per arbetspass. Kravet var att man skulle hinna så många som möjligt. Tyvärr, för arbetsgivaren, inget jag strävade efter.
  Blir långa samtal med min återfunna moster. Hittade henne och två kusiner via DNA test från en släktforskningssida. Inte sets på 62 år.
  Önskar dej en trevlig helg…….

  • Svara

   Paula

   23 februari 2022

   Du har verkligen skaffat dig spänning i livet genom dina återfunna släktingar. Jag tycker ju det är så kul att se Allt för Sverige där de också hittar sina rötter. Kanske blir det några trevliga släktträffar i sommar?

 9. Svara

  Ditte

  18 februari 2022

  Intressant som alltid att läsa dina svar. Funderar lite över vad jag skulle ha svarat. Ofta blir det ju i dessa frågesammanhang “det beror på”. Men telefonen använder jag. Måttligt. Kan bli ett par samtal/dag och då pratar jag oftast med döttrarna eller barnbarnen.
  Spännande i morgon med OS. Både femmilen och tremilen. Här har vi ju många spekulanter på medaljer. Och vad gäller herrarna så är det inte Sverige som jag tror på i första hand. Knappast heller vad gäller damerna. Men Finland eller Norge. I morgon vet vi.
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  19 februari 2022

  Nuförtiden ringer jag väldigt sällan, använder hellre mejl eller sms när jag ska kontakta folk.
  Har suttit mycket i telefonsupport genom åren och då pratade jag massor i telefon (näha??!!? 😉 ). Nu blir det ganska sällan och när jag pratar “i telefon” så är det oftast Skype som gäller.

  Nu pågår en spännande curlingfinal… Heja Sverige!

 11. Svara

  Anna-Lena

  19 februari 2022

  Har också telefonfobi! Har nog alltid haft ! Telefonfipplare är jag dock! Kram

 12. Svara

  Ingrid

  19 februari 2022

  Nu väckte du mitt minne till liv! Efter att jag gått i pension satt jag också och bokade kundbesök, men det var för en försäkringsmäklare. Jag var rätt bra på det, men tröttnade efter ett tag. Jag tyckte att det var synd om folk som just kommit hem från jobbet, att behöv ta ställning till om de behövde en barnförsäkring eller inte, så jag slutade efter något halvår. Det där hade jag totalt glömt bort i mitt CV!
  Ha en fin helg!

 13. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 februari 2022

  mobilen är en bra och praktisk uppfinning. jag talar inte jättemycket i den. sms, ail och messenger är bättre. spelar gör jag inte, men lyssnar på nytt och gammalt.

 14. Svara

  Kina Hellquist

  19 februari 2022

  Vi har ungefär samma inställning gällande telefonen också. Den är bra att ha, men…..
  När det gäller sport så skiljer vi oss åt i allra högsta grad. Jag är totalt ointresserad. Gläds med dom som gör mål, oavsett sida. Var faktiskt på en fotbollsmatch mellan ESK (stadens fotbollslag) och Syrianska, för ett antal år sedan. När någon gjorde mål så klappade vi (grannen och jag) och hurrade hej vilt! Trodde nästan att vi skulle åka på stryk!
  Varför vi var där? Vi var värvade av klubben som fick intäckterna av matchen, för att stå och ta emot alla som kom. Vid den tiden spelade ESK i division 1, så det var viktigt värre det här! ?

  • Svara

   Paula

   23 februari 2022

   När jag bodde i Säfsen så återstartade man fotbollsföreningen som legat i träda i många år. Detta när byn plötsligt fick 600 flyktingar (lika många som invånare) och de behövde ju få något att göra! Då blev även jag publik på matcherna, bara för den goda sakens skull!

 15. Svara

  LillaSyster

  19 februari 2022

  Dina bilder är ju bara för roliga. Jag tror att 90 min är normalt att prata med vänner- det känner jag igen mig i. Spännande guldmatch i curlingen idag.

 16. Svara

  Violen

  20 februari 2022

  Tummen upp för dina bilder! Man behöver inte älska telefonen men nog är den bra att ha ibland!
  Ha en skön söndag!

 17. Svara

  Helen

  20 februari 2022

  Mitt första jobb var som växeltelefonist och där fick jag en massa telefonvana men liksom dig är jag inte så förtjust i att ringa till folk.

 18. Svara

  Ninni

  21 februari 2022

  Ja att du inte är något telefonpratare det vet jag ju.
  Telefonen har blivit en användbar grej, tycker jag. Jag pratar ofta långa samtal med mor och ungarna, kan bli uppåt ett par timmar ibland. Därför använder jag handsfree för att möjligtvis få någonting gjort. Messenger används rätt flitigt också.
  Instagram gör sig bäst på mobilen så den använder jag ibland. Vad är det på tv ikväll? En snabb titt i Tv.nu och jag är uppdaterad. Har sen en patiens jag gärna lägger på mobilen.
  Fb, mail, WP och mycket annat använder jag helst på datorn för det känns lättare och rejälare.
  Kram på dig!

  • Svara

   Paula

   23 februari 2022

   Min senaste grej är ett ordspel på engelska som heter wordle. ett ord om dagen, jättekul. Finns på svenska https://ordlig.se/ , testa om du har lust. Patienser har jag glömt bort att de finns, men jag lägger dem hellre med riktiga kort.
   Angående Bingsjöstämman, vore jättekul, men vet inte alls ännu hur det ser ut med hundvakteri och annat. Jag åker till Jämtland i mitten av juni o då har jag också bett om hundvakteri. Om det inte funkar så kanske vi kan ses längre fram, kanske i augusti då ungarna jobbar och kan ta hand om Daniel? Kram

   • Svara

    Ninni

    25 februari 2022

    Ja ingen vet hur det ser ut i sommar. Inte jag heller. Jag har inga planer på något. Det får bli som det blir. Det kanske dyker upp nåt eller så inte. Jag har det ju gôtt hänne hemma a’. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 117
 • 596
 • 1 636 061
 • 5 093
 • 65 655
Sök här