Söndags-smakbit # 7

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag avslutade nyss läsningen av romanen När vargarna kom av Charlotte McConaghy som handlar om hur ett team biologer ska försöka återinföra vargar i de avlägsna högländerna i Skottland.
Jag kommer att få abstinens nu då den vackert skrivna boken är utläst, en suggestiv berättelse som rör sig mellan fantasi och verklighet.

Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid. 28

” -Skogen har ett bultande hjärta som vi inte kan se, sa pappa en gång. Han låg platt på marken och vi härmade honom, tryckte händerna mot den varma marken och lyssnade. -Det finns här, under oss. Det är så träden kommunicerar och tar hand om varandra. Deras rötter trasslar ihop sig, dussintals träd med dussintals till i ett nätverk som aldrig tar slut, och de viskar till varandra genom rötterna. De varnar för fara och de delar med sig av sin näring. De är som vi, en familj. Starkare tillsammans. Ingenting klarar sig ensamt.”

sid. 216

“-Var är du? mumlar jag. Jag tror att jag vet. Jag tror att det måste vara hon. Jag rätar på mig och går med stora, tunga steg, som om jag försökte skrämma bort ormar. Om jag beter mig som ett villebråd är det så hon kommer att se mig. Vi kommer att behöva gömma oss här ute, om vi vill fortsätta att observera den här flocken. Nummer Tio har kommit tillbaka och hon tänker knappast låta sin familj vara sårbar. När jag kommer till bilen vill jag inte sätta mig. Jag inser att jag har älskat varenda sekund av den här skrämmande vandringen.”

0

14 Comments:

 1. Vargar i Skottland känns som ett laddat ämne. Tack för smakebit.

 2. Har också nyligen läst en “vargbok” Löpa varg av Kerstin Ekman. Tyckte mycket om den..

 3. Den har jag lyssnat på och jag gillade den.
  Kram

 4. jag tyckte mycket om den här boken. men kanske lite mer ändå om den första, Den sista migrationen. tack för smakebit och påminnelse

 5. Tack för smakbitarna!
  Har boken oläst i hyllan men planerar att läsa den under sportlovet v. 9.

 6. Skulle vara intressant att veta om varg är ett lika hett ämne i Skottland som i Sverige.

 7. Jag läste hennes förra bok och blev lite besviken pga höga förväntningar. Men har funderat på att läsa den här ändå. Såsmåningom.

 8. Den här syns lite här och var, och jag är nyfiken på den. Tack för smakbiten!

 9. Den här har dykt upp här och var och jag är nyfiken på den. Tack för smakbiten!

 10. Låter spännande. Tack för tipset.

 11. Tack för smakbiten, den här verkar vara en aktuell bok den här veckan.

 12. Intressant ämne! En bok jag inte kände till. Men nu blev jag nyfiken på den. Vet ju lite om hur diskussionerna går här i Sverige.
  Tack för smakbiten
  Läste för ett tag sedan “Löpa varg” av Kerstin Ekman, en roman som jag gillade.
  Kram

 13. Tack för smakbiten! Många som verkar läsa denna nu.

Kommentera