Läst

Söndags-smakbit # 7

Av
den
20 februari 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag avslutade nyss läsningen av romanen När vargarna kom av Charlotte McConaghy som handlar om hur ett team biologer ska försöka återinföra vargar i de avlägsna högländerna i Skottland.
Jag kommer att få abstinens nu då den vackert skrivna boken är utläst, en suggestiv berättelse som rör sig mellan fantasi och verklighet.

Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid. 28

” -Skogen har ett bultande hjärta som vi inte kan se, sa pappa en gång. Han låg platt på marken och vi härmade honom, tryckte händerna mot den varma marken och lyssnade. -Det finns här, under oss. Det är så träden kommunicerar och tar hand om varandra. Deras rötter trasslar ihop sig, dussintals träd med dussintals till i ett nätverk som aldrig tar slut, och de viskar till varandra genom rötterna. De varnar för fara och de delar med sig av sin näring. De är som vi, en familj. Starkare tillsammans. Ingenting klarar sig ensamt.”

sid. 216

“-Var är du? mumlar jag. Jag tror att jag vet. Jag tror att det måste vara hon. Jag rätar på mig och går med stora, tunga steg, som om jag försökte skrämma bort ormar. Om jag beter mig som ett villebråd är det så hon kommer att se mig. Vi kommer att behöva gömma oss här ute, om vi vill fortsätta att observera den här flocken. Nummer Tio har kommit tillbaka och hon tänker knappast låta sin familj vara sårbar. När jag kommer till bilen vill jag inte sätta mig. Jag inser att jag har älskat varenda sekund av den här skrämmande vandringen.”

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  FrökenChristina

  20 februari 2022

  Vargar i Skottland känns som ett laddat ämne. Tack för smakebit.

 2. Svara

  Gun+Wiik+Pils+

  20 februari 2022

  Har också nyligen läst en “vargbok” Löpa varg av Kerstin Ekman. Tyckte mycket om den..

 3. Svara

  Kicki Fredlund

  20 februari 2022

  Den har jag lyssnat på och jag gillade den.
  Kram

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  20 februari 2022

  jag tyckte mycket om den här boken. men kanske lite mer ändå om den första, Den sista migrationen. tack för smakebit och påminnelse

 5. Svara

  Cinnamon

  20 februari 2022

  Tack för smakbitarna!
  Har boken oläst i hyllan men planerar att läsa den under sportlovet v. 9.

 6. Svara

  Monika

  20 februari 2022

  Skulle vara intressant att veta om varg är ett lika hett ämne i Skottland som i Sverige.

 7. Svara

  Lottens Bokblogg

  20 februari 2022

  Jag läste hennes förra bok och blev lite besviken pga höga förväntningar. Men har funderat på att läsa den här ändå. Såsmåningom.

 8. Svara

  r

  20 februari 2022

  Den här syns lite här och var, och jag är nyfiken på den. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  Robert W

  20 februari 2022

  Den här har dykt upp här och var och jag är nyfiken på den. Tack för smakbiten!

 10. Svara

  ElisabetR

  20 februari 2022

  Låter spännande. Tack för tipset.

 11. Svara

  Sara

  20 februari 2022

  Tack för smakbiten, den här verkar vara en aktuell bok den här veckan.

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 februari 2022

  vi läser samma bok

 13. Svara

  Ditte

  20 februari 2022

  Intressant ämne! En bok jag inte kände till. Men nu blev jag nyfiken på den. Vet ju lite om hur diskussionerna går här i Sverige.
  Tack för smakbiten
  Läste för ett tag sedan “Löpa varg” av Kerstin Ekman, en roman som jag gillade.
  Kram

 14. Svara

  Åsa

  22 februari 2022

  Tack för smakbiten! Många som verkar läsa denna nu.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 393
 • 450
 • 1 638 560
 • 5 097
 • 65 701
Sök här