Fem en fredag

Fem-en-fredag # 9 Säsongsbyte

Av
den
3 mars 2023

# 9 Säsongsbyte

Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?

Att så snart som möjligt slippa halkan som varit det enda beständiga denna vinter. Så här ser det ut på min gårdsplan idag, och min kropp är så trött av att spänna sig för inte ens broddar rår på isbarken.

Gör du en vårstädning?

Jag putsar fönstren när vårsolen tittar in för då ser det för jäkligt ut, denna vår överlåter jag uppdraget med varm hand till städbolaget som har hand om min flyttstädning, bra va!

Vad är något du har planerat i sommar?

Inga planer alls vad gäller resor. Semesterkassan har gått åt till flytten, men jag ser fram emot att utforska min nya närmiljö.

Vad är något du vill göra i sommar?

Jag ska fortsätta simma så mycket som möjligt när vädret tillåter, här i Sundbornsån kommer jag att fortsätta doppa mig fast jag väntar nog tills

det blivit lite varmare! Lite skillnad på vyn olika säsonger!
Kanske hittar jag andra smultronställen där man inte behöver trängas på en sandstrand och när mina tjejer har semester vill jag så klart åka på utflykter med dem!

Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?

Jag bor i världsarvsstaden Falun och här finns mycket att se och upptäcka.

Det bor en berguvsfamilj i gruvan, den var inte där i somras när vi besökte platsen, kanske har vi bättre tur i år. Det finns kikare man kan låna vid utsiktsplatsen.

Flera deltagare hittar du hos Elisa

Önskar dig som tittar in en mysig helg, själv står jag mest med huvudet bland flyttkartonger eller sitter och tittar på sista skidloppen under VM.

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  3 mars 2023

  Blir en fin vår tror jag. Just idag skiner solen, IGEN, men gudars vad det blåser….
  Du har mycket nytt i vänte och förstår att du ser fram emot flytt.
  Ha en skön fredag nu och njut helgen. Kram.

 2. Svara

  Minton

  3 mars 2023

  Då är det snart tid för nya boendet. Nu vill vi ha sol och värme.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Violen

  3 mars 2023

  Fy för isbark, den är lurigt livsfarlig! Håll dig borta från isen i Sundbornsån också, vänta med badandet en tid till!
  Fönsterputs räcker långt som vårstädning! Kul att kunna se bra ut.
  Ha det gott! Lycka till med flyttbestyren!

 4. Svara

  Mia

  3 mars 2023

  Jag tycker att dina planer inför sommaren är fullt tillräckliga, då har du ju en flytt bakom dig också med nya vyer och platser att besöka i närområdet. Det räcker gott och väl 🙂
  Kram på’re

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 mars 2023

  Väldans vilka isvägar… tröttsamt. Semestra hemma gör vi ofta.

 6. Svara

  Ditte

  3 mars 2023

  Visst år det fint att vi nu går våren till mötes. Och hoppas att isgatorna får någon form av förtur i att försvinna.
  Alltid roligt att läsa dina svar och samtidigt funderar jag över vad jag skulle svarat.
  Bra att du fått flyttkartongerna och kan varva packning med skid VM.
  Spännande med flytten och visst blir det bra att utforska dina nya hemtrakter i sommar och spendera tid med “flickorna”. Bad låter också det fint.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  3 mars 2023

  Hård is är inget roligt underlag så våren är absolut ett bättre alternativ. Här ska det bli vinter igen och det ser jag fram emot. Men om några veckor får gärna vårvintern komma. Skönt att du kan överlåta all städning till städfirman. Ditt nya hem ska ju vara nystädat när du kommer dit så städning kan du slippa ett tag. Men det är då det roliga börjar med att packa upp allt och boa in dig riktigt ordentligt 😀 Men ska du verkligen åka till Sundborn för att bada i sommar eller flyter samma å genom Falun?
  Kram

 8. Svara

  Nilla Tankebubblor

  3 mars 2023

  Oj! Jag förstår verkligen att du vill slippa att halka!
  Skönt att få sina fönster putsade… Lycka till med flytten!

 9. Svara

  LillaSyster

  3 mars 2023

  Smart att leja bort tråkgörat att putsa fönster ?
  Att vara hemma på sommaren tycker jag är skönt. Den där isgatan ser allt annat än rolig ut.
  Lycka till med packningen. Trevlig helg!

 10. Svara

  Anna-Lena

  3 mars 2023

  Funderar på att köpa fönsterputsning. Så det blir ordentligt gjort. Rätt grejer och rätt personer som gör jobbet. Blir så “randigt” när jag hör jobbet.
  Inser att jag slutat planera. Känns inte bra….nästan så man gett upp! Kram

 11. Svara

  BP

  3 mars 2023

  Perfekt med en flyttfirma som ombesörjer även flyttstädning. Du borde ha passat på att låta dom fylla kartongerna också. För att inte tala om uppackning också;-)
  Du kunde åtminstone glädja dig åt ett silver för de finska killarna idag. Blev så glad när den finska junioren höll hela vägen på sista sträckan. Svenskarna gnäller ju bara. Är det inte vallateamet som gjort fel så är det tränaren som satt fel kille på fel sträcka. Är så trött på detta gnäll. Så imorgon ska jag inte kolla.
  Ishockeyrinken utanför ditt hus är skräckinjagande. Där spänner man sig automatiskt och promenaden blir knappast lustfylld varken för dig eller Daniel. Hoppas det blir bättre i nya bostaden

 12. Svara

  Susjos

  3 mars 2023

  Isen är verkligen svår även med broddar!
  Så spännande att du ska flytta igen! Men det är alltid tufft med en flytt, så kämpa på…sitt och vila och säg till de som hjälper dej vad de ska göra!
  Ha en trevlig helg!
  KRAM

 13. Svara

  Ingrid

  3 mars 2023

  Den gårdsplanen avundas jag dig inte. Hoppas att isen snart försvinner. Vi har haft lyckan att sluppit undan halka på nyåret i alla fall, men en ordentlig vurpa var jag ute för i december, Alltså inte med bil, men platt fall.
  Ha en fin helg!

 14. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  3 mars 2023

  på våren och sommaren vill en inte åka någonstans. då vill en bara vara ute hemikring eller göra korta utflykter. flyttar du igen? det var ju inte länge sedan sist? ha en fin Vasalopps – helg

 15. Svara

  Åke

  4 mars 2023

  Ja broddar är ett tryggt hjälpmedel. Ramlar jag en gång till vet jag inte hur det slutar…

 16. Svara

  Anna i Portugal

  4 mars 2023

  Grattis till silvret i går förresten! Ja nu blir det ett par spännande lopp helgen. Även skidskytte och Formel 1 premiär. Bada nu låter inte skönt, jag hade också väntat lite till 🙂

 17. Svara

  Anna-Lena

  4 mars 2023

  Hoppas att det är bättre sandat i stan.
  Förstår om du vill åka till Sundborn för att bada. Det är inte långt till Sundborn, så har du en bra badplats där som du gillar så förstår jag att du kommer att åka dit ibland. Det finns fina bad i Falun också, men där är det säkert mera folk.
  Ja, så roligt med Finlands silver i herrstafetten. Gläds med det finska folket.

 18. Svara

  Kicki

  4 mars 2023

  Nu är det bara önskan om snar vår som hägrar.
  Det har varit så otroligt isigt här också,
  Bråda tider för dig nu med packning, men jag önskar dig en skön helg!
  Kram/Kicki

 19. Svara

  Kina

  4 mars 2023

  Halkan gör en ju robotlik när man med stela rörelser tar sig fram i ultrarapid! Man är helt slut när man kommer fram dit man ska!
  Bra drag att bli av med fönsterputs: Flytta! Och semesterkassan är skral även utan flytt nu för tiden. Men du får en helt ny omgivning att utforska, så det blir spännande nog.
  Ha det gott! Kram!

 20. Svara

  Karoleen

  5 mars 2023

  Isbanan är inget kul, jag tycker samhället måste bli bättre på snöröjninj, på vägar, trottoarer och innegårdar. Alla som ramlar och gör sig illa kostar samhället en hel del och det är fruktansvärt om det skapar mer problem. Känns som att vi behöver lära oss så mycket av många andra länder som sköter det bättre. T.ex Kanada där de fraktar bort nästan all snö på vägar och trottoarer så att man slipper ishalkan och snöhögarna. När vi var tillbaks i Kanada på sommaren (första besöket var på vintern) så var snöhögen fortfarande gigantisk, den hade helt enkelt inte smällt undan på vårmånaderna! Galet! Ha en fin helg!

 21. Svara

  Från skog till strand

  7 mars 2023

  Sundbornsån ser ljuvlig ut med trädinramningen och näckrosvattnet. Vad fint att ha en ny närmiljö att upptäcka, då lär du ha fullt upp den närmaste tiden. Har du flyttat långväga?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 499
 • 1 641 026
 • 5 101
 • 65 745
Sök här