Fem en fredag

Fem en fredag: Avkoppling

Av
den
15 februari 2019

Avkoppling

1/ Hur kopplar du av på bästa sätt?

I en het bastu med mycket löyly, dvs. vatten på stenarna, en björkkvast gjord av vårens första späda löv som doftar ljuvligt. Efter tvagning ett dopp i sjön….sen sover man ovaggad!

2/ Är du bra på att vara ledig?

JA, jag är ju som pensionär alltid ledig! Men jag kan lova er, tiden går precis lika fort ändå, om inte fortare…

3/ Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?

Att passa tider är stressande när man kommit ifrån den rutinen.
Jag skulle kunnat bli stressad av att hjälpa till att flytta en flock med hästar till en ny hage, ovan vid hästar som jag var, men som synes gick det utmärkt!

4/ Använder du dig någonsin av skärmfria tider?

Ja, jag stirrar inte på mobilen i tid och otid, tvärtom får jag kritik över att jag inte reagerar när den plingar,,,,Jag har aldrig tv:n påslagen om jag inte tittar, däremot sitter jag alltför många timmar vid datorn..gärna långt in på småtimmarna..och då kan jag t.ex bli sittande med gamla fotominnen…som här där en lycklig Blinka kutar i snön 2008

5/ När kände du dig som mest avkopplad sist?

Mest avkopplad känner jag mig alltid tillsammans med djur och ute i naturen. Som katt- och hundägare boende mitt i vidsträckta dalaskogar så har jag alltså de bästa förutsättningar!

Vill du haka på utmaningen eller läsa andras svar hos ElisaMatilda som startat utmaningen så klickar du här

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  15 februari 2019

  Jag blir avkopplad när jag tittar in i din blogg, ser sååå skönt ut! Å av katter och hundar blir man inte stressad, inte av katter i alla fall, hihi!
  Vår gamla Maja sover mest dygnet runt nu!
  Bastade gjorde jag igår, men inget utomhus bad dock, men ett dopp i poolen bjöd slottet på!
  Ha en skön avkopplande helg, tror tyvärr att min helg blir lite mer stressad….

 2. Svara

  "LillaSyster"

  15 februari 2019

  Sista bilden så kärleksfull och sötaste Blinka i fullgalopp =) Nu har jag svarat dig på mejlen. Kram

 3. Svara

  Mia

  15 februari 2019

  Åh vilka härliga svar på de fem frågorna, love it!!
  Kram på’re

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 februari 2019

  Det är inte alla förunnat att kunna koppla av riktigt ordentligt. Men du verkar kunna det och jag håller med om att djur och natur är det som bäst hjälper att nå dit. Härliga bilder. Vattnet som kastas på stenarna i bastun är fantastiskt fint fotat. Du ser helt lugn och van ut vid att umgås med hästar. Dina fina katter är otroligt söta och fina tillsammans och lilla Blinka är alltid lika charmig 😀
  Kram

 5. Svara

  BP

  15 februari 2019

  Du och jag är ju ganska olika, men har trots det några saker gemensamt. Att alltid vara ledig till exempel och att sitta framför datorn långt in på småtimmarna. Det är ju det som är så bra med att vara pensionär, man behöver inte gå upp “mitt i natten” längre:-) Har heller inte tv.n påslagen när jag/vi inte tittar. Varför skulle man ha det?

  Har suttit i en bastu en enda gång, och det var faktiskt i Finland på finskt vis. Kan säga att det var första och sista gången. Klarade helt enkelt inte av det och tyckte inte ett dugg att det var skönt. Men så är jag ju inte uppvuxen med bastu heller…

 6. Svara

  Ninni

  15 februari 2019

  Håller med om att det är stressande att ha tider att passa och att dagarna går grymt fort trots att man inte jobbar.
  Kramen.

 7. Svara

  Ingrid

  15 februari 2019

  Så trevlig att illustrera frågorna med bilder!
  Jag har lite svårt för bastu. Jag gick på vattengympa ett tag och den avslutades alltid i bastun och dagen efter var jag helt slut och jag tror att det var bastuns fel.
  Tack för din kommentar hos mig förresten och ha en trevlig helg!
  Kram, Ingrid

 8. Svara

  Anki

  16 februari 2019

  Ganska självklara svar från dig … känns som jag känner dig hyfsat bra 🙂
  Härliga bilder! Blinka i full fart och så den sista med Astrid och Torsten … underbar bild!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  16 februari 2019

  Jag kan sakna vår bastu vi hade i Sollentuna, det var så himla skönt och avkopplande på fredagskvällen (och andra kvällar med, såklart, men mest på fredagarna efter veckans slit). Sen var det bra att det fanns fönster i den också, för det blir så himla varmt i dom där små rummen och då är det skönt att kunna öppna och vädra 😉
  (Sen var fönstret bra att ha också när jag kunde påkalla uppmärksamheten den vägen den gången jag skulle rulla mig i snön och lyckades låsa mig ute helt spritt språngandes… 😉 ).

 10. Svara

  Hannas krypin

  16 februari 2019

  Vad roligt att få läsa dina svar. Det låter som att du har en riktigt skön och avkopplande tillvaro.

 11. Svara

  Eva Trillian

  16 februari 2019

  Fastna framför skärmen är inte svårt 🙂 Så, det planerar jag för 🙂 lediga dagar som avsätts till mitt vandrande på nätet – det är avkoppling – men det sker inte allt för ofta 😉 … eller inte tillräckligt ofta … hur man nu ska se på det!

 12. Svara

  E

  16 februari 2019

  Håller med om att naturen verkligen kan få en att känna sig avkopplad. Och fastna med fototittande känner jag igen 🙂

 13. Svara

  Kicki

  16 februari 2019

  Härliga nostalgiska bilder.
  Kram

 14. Svara

  annettejuhlin

  17 februari 2019

  Jag håller med dig, man tror att tiden skall gå långsammare när man är ledig, men det gör den ju inte. Jag kunde ha svarat som du, att jag kopplar av bäst i naturen och med djuren, men just nu kommer jag inte ut så ofta i naturen när min häst fortfarande är så ung att hon bara rids korta stunder, och utan häst tar jag mig inte ut i skogen. Skall försöka ändra på det, det är mitt mål för året, att lära mig att ta promenader, jag är dålig på det.

 15. Svara

  Eva-Lena

  17 februari 2019

  Fantastiskt inlägg!!!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 471
 • 499
 • 1 641 162
 • 5 101
 • 65 747
Sök här