Fem en fredag

Fem en fredag: frågvis

Av
den
28 juni 2019

-Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?

När jag ser henne nästa gång, grannens lilla fyraåring, så ska jag fråga vad hon tyckte om simskolan som hon gått på hela denna vecka och om hon redan lärt sig simma! Från tio på morgonen till tvåtiden på eftermiddagen har barnen varit vid badplatsen och tränat med siminstruktörer. De är så duktiga.

-När frågade någon dig sist hur du mår?

Idag på eftermiddagen

-Vad svarade du på senaste frågan du fick?

Att jag jättegärna vill träffa en bloggvän imorgon. Hon befinner sig med husbil i trakterna och ville ses idag, men tyvärr jobbade jag. Så kul att vi kan ses imorgon istället!

-När var du senast nyfiken på något?

Jag är alltid nyfiken, fast jag föredrar att kalla mig vetgirig!

-Vilken fråga ställer du dig varje dag?

Jag frågar mig själv vilken promenadväg jag vill gå med Blinka, svaret brukar bero på vädret och om jag är taggad på en långpromenad eller om vi väljer några korta rundor istället.

Du hittar flera som deltar i temat hos Elisa

Trevlig helg!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 juni 2019

  alltid trevligt att trägga bloggvänner i verkliga livet.

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 juni 2019

  Jag kunde nästan inte lämna den fantastiska bilden med Blinka på slutet. Om du någonsin skulle vilja ha en tavla med henne så vore den bilden ett väldigt bra alternativ. Hon är sååå vacker 😀
  Att vara nyfiken på ett trevligt sätt är bra. Men snokande nyfikenhet, där man bara är ute efter något att skvallra om, gör mig lite irriterad. Men de flesta gillar när man intresserar sig för dem och ställer frågor och jag gör gärna också det när jag träffar människor. I alla fall om jag märker att det är ok 🙂
  Kram

 3. Svara

  BP

  28 juni 2019

  Håller med Ingrid – Blinka är en suverän fotomodell. Läste i en kommentar hos Anki att hon och Lasse tänker besöa dig. Det gjorde de ju ifjol också. Så himla kul! Hoppas de inte råkar ut för fler missöden efter stenskottet.

 4. Svara

  Ditte

  28 juni 2019

  Jag instämmer också i med de andra om att bilden på Blinka är suverän.
  Läste frågorna hos BP och funderade på mina svar. Och nyfiken? Håller med dig om att jag också är mer vetgirig än nyfiken. Men visst finns också lite nyfikenhet hos mig. Men jag väljer mina tillfällen. Kan tycka att “svenskar” i stor utsträckning är ganska nyfikna. Ofta när man möter någon här i Sverige eller svensk frågar man efter vad man jobbar med och annat tämligen privat. Händer sällan utomlands och jag gillar inte just den sortens frågor.

  Förstår att du väntar trevligt bloggvänbesök. Så roligt! Önskar er en fin lördag.
  Kram!

 5. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  28 juni 2019

  nyfiken är en väl alltid på något en inte känner till. det finns ju så mycket en inte vet.
  blir det utefrukost en idag frågar jag mig varje dag

 6. Svara

  Ama de casa

  29 juni 2019

  Vad trevligt att få till en bloggträff! Härligt 🙂

  Själv är jag inte ett dugg nyfiken egentligen… Men om man inte kollar upp saker och ting omkring en så får man aldrig veta nåt heller 😉

  Ha en fin dag!

 7. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ?

  29 juni 2019

  Så kul att träffa sin bloggvän :). Måste även säga att det låter väldigt fint det där med granntjejen som lär sig simma 😀

 8. Svara

  Helen

  29 juni 2019

  Så kul att få träffa bloggvänner i verkligheten, jag hoppas ni fick en trevlig stund. Den där sista frågan känner jag väl igen och är också en som jag ställer mig varje dag.

 9. Svara

  Anki

  30 juni 2019

  Än en gång … stort TACK för en trevlig stund i skuggan hos dig – och för den härliga fägnaden med fika och goda mackor … och glass och jordgubbar! Vi behövde ingen middag sen! Det är alltid såå trevligt att träffa dig!
  Nyfiken … eller vetgirig … vetgirig skulle jag nog säga att jag är – en drivkraft för att lära sig nya saker är aldrig fel! Att vara nyfiken och sprida skvaller gillar jag inte 🙂
  Kul med frågorna och bra svar!
  Ha det nu så bra! Jag är på väg ut på morgonpromenad – ett inlägg kommer sen 🙂
  Kram

 10. Svara

  Kicki

  2 juli 2019

  Sötaste Blinka!
  Kul att du träffat en bloggvän, det har blivit många såna besök genom åren hos dig.
  Kram/Kicki

 11. Svara

  Elisa

  4 juli 2019

  Så härligt med små barn som lär sig simma. Det är ju en stor grej! Hoppas hon hade haft det roligt. 🙂
  Ser ovan att ni träffades, vad kul! Tänk så kul att kunna lära känna varandra över nätet och ses. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här