Fem en fredag

Fem en fredag: självinsikt

Av
den
1 mars 2019

Tema: självinsikt

 

1/Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?

 

Jag kan ta stor plats. Kan prata för mycket och kan uppfattas som framfusig. Egentligen är det bara att jag är spontan, tänker inte

före utan efteråt, och det är ju inte alltid så lyckat.

2/Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?

 

Jag är ärlig och rak, håller mitt ord. Om jag åtar mig något så fixar jag det. Och jag är omtänksam och hjälper mina vänner så gott

jag kan.

3/Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?

 

Tålamod, tålamod, tålamod! Jag drar ibland för snabba slutsatser, jag agerar i affekt innan jag tänker mig för. En viss intolerans mot de personer som jag anser vara inskränkta är väl inte heller så trevlig egenskap.

4/Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?

Jag har alltid fått höra att jag är stark, att det inte finns något jag inte fixar om jag bestämmer mig. Ibland stämmer det väldigt

dåligt, dessutom är ingen människa alltid stark, det vore helt onaturligt.

5/Känner du att du vet vem du är?

 

En excentrisk finnkäring! Något jag eftersträvat länge. Med andra ord, jag är mig själv, jag har alltid gått min egen väg, men nu

som äldre är det mycket enklare. Omgivningens åsikter påverkar mig minimalt, därmed inte sagt att jag är okänslig, men jag

fokuserar på att lära mig mer om livet, att leva utan att göra andra illa och njuta så länge jag kan

 

Vill du läsa flera svar eller själv delta? Besök då ElisaMatilda som har startat temat här

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  BP

  1 mars 2019

  Hade jag inte lagt upp mitt inlägg några timmar före dig, hade jag i stort sett kunnat kopiera dina svar. Så himla roligt!
  Och det där med att tänker efter före, ja det glömmer jag också för det mesta.
  Även om vi har olika intressen så verkar du och jag ändå vara ganska lika som personer:-)

 2. Svara

  tant Hanneles bokparadis

  1 mars 2019

  tja, jag är lyssnande och introvert

 3. Svara

  Eva-Lena

  2 mars 2019

  Bortsett från bra frågeställningar och svar så: Ditt hår i kombination med den tröjan; sensationellt snyggt!!!

 4. Svara

  Anki

  2 mars 2019

  Hej snygging!
  Bra svar på de i mitt tycke ganska svåra frågorna! Har aldrig upplevt dig som att du är framfusig eller tar stor plats – och inte att du pratar för mycket heller 🙂
  Jag har inte gjort någon djupanalys om mig själv, bara skummat lite på ytan 🙂
  Ha en fin dag allra bästa Paula!
  Kram

 5. Svara

  Mia

  2 mars 2019

  Vilken svår “utmaning”!!! Den har du tacklat bra, tycker jag men det vete 17 om jag skulle klarat att vara så objektiv gentemot mig själv….svårt som attan!!
  Kram på’re

 6. Svara

  Ama de casa

  2 mars 2019

  Intressant lista denna gång! Kul att få läsa vad du anser om dig själv 🙂

  Haha! Älskar illustrationerna som du har hittat till dina svar! Den första är roligast (och tanterna som tros-moonar), den om religionen är sannast och den sista är finast 🙂

  Ha en härlig lördag!

 7. Svara

  Eva Trillian

  2 mars 2019

  Läser ditt svar på fråga 4 och nickar igenkännande. Det är svårt att leva upp till bilden andra har av en när de påstår att man alltid är stark. Det tog ett tag att upptäcka att, som du skriver, ingen kan vara stark hela tiden … och att det inte är ett misslyckande att inte vara det.
  Sv: 🙂 så kan det vara! Märk väl, att man säger vad man tycker när man öppnar munnen betyder ju inte att man alltid öppnar munnen för att säga vad man tycker … så kanske är det inte så stor skillnad på folk ändå, vi bara uppfattar oss så 😉

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 mars 2019

  Jättefint med blått hår på dig 🙂 Det där med självinsikt är inte alltid lätt men dina svar verkar genomtänkta och väldigt ärliga. Det är ett tecken på styrka att våga vara så öppen om sig själv så ja, jag håller nog med om att du är stark. Jag har också alltid fått höra att jag är väldigt stark så jag vet mycket väl att det som syns utåt kanske inte alltid känns inom en.
  Den första bilden är klockren och jätterolig 😀
  Tack för fin läsning.
  Kram

 9. Svara

  Punatukka

  2 mars 2019

  Du svarar exakt som bilden jag har av dig! Vilket alltså betyder att min ev. lista kan utökas med: Fenomenalt god väniskokännare! ? Jätteroligt att läsa dina svar och se illustrationerna! ???

 10. Svara

  Ditte

  2 mars 2019

  Härligt Paula! Och illustrationerna passar så bra till det hela. Rolig och intressant läsning och som jag nog också uppfattat dig utan att vi träffats. Känner igen mig själv här i en hel del av dina svar och gjorde det även hos BP. Sista bilden här på dig är riktigt fin. Och du är ju blå…”Min” färg.
  kram!

 11. Svara

  Ninni

  3 mars 2019

  Du verkar känna dig själv väldigt bra. Det är stort.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 630
 • 1 581 065
 • 4 994
 • 64 379
Sök här