Bloggen

Femtielfte pörtet

Av
den
22 augusti 2012

..ska vi flytta in i, många många flyttar har det blivit, tror jag låter bli att räkna efter.

Välkomna in! Än så länge ekar lägenheten tom men inte så länge till.
Från hallen har vi köket till vänster, sedan ett mindre sovrum, dasset rakt fram som synes och på höger sida vardagsrum och Master bedroom

Vårt lilla men mycket fräscha kök. Här gäller det att stuva undan för det finns ytterst begränsat med arbetsytor.

Lilla sovrummet där vi kommer att sussa. Det ligger nämligen mot norr och är alltså svalast.

Fräscht helkaklat badrum, men jag kunde bara se toppen av mitt huvud i spegeln :mrgreen: , jag är för kort!

Här har vi Master bedroom med två ljusinsläpp. Detta blir kombinerat data- och gästrum för här får många nattgäster plats!

Till sist vardagsrummet med tillhörande utsikt från balkongen. Huset ligger verkligen mitt i byn.
Alla väggar är ljusa och golven är fräscha så vi har inget att klaga på!

Barnbarnens sommarlov är slut och det var extra pirrigt för Paulina, mitt yngsta barnbarn som nu började högstadiet i en helt ny friskola i Borlänge!

Hon verkade helnöjd efter första dagen trots att hon nu får åka buss istället för att ha ett par minuters gångväg till plugget!
Den tuffa looken är från förra helgens Rockstad Falun

..där svärsonen blev förevigad i Dala-Demokraten

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Sigge Svamphund

  22 augusti 2012

  Ha,ha,ha detta var underhållande!
  Ditt nya pörte är en kopia av min och mattes lägenhet!
  Bara det att vi saknar det som ni ska ha som gästrum ,em går vi till grannen så finns det rummet där. Annars exakt lika, kunde vara vårt kök på biden!!

 2. Svara

  Malin

  22 augusti 2012

  Du är nog den som flyttast mest av alla jag känner 😛

  Men det där blir nog jättebra!

  Kram

 3. Svara

  Marketta

  22 augusti 2012

  Ufff… jag skulle inte klara av och ha det så där trångt i köket 😯 . Jag tyckte ju att jag hade hamnat i himmelen, nästan när vi flyttade hit. Nog har det flyttats en hel del här också. Tror den förra lägenheten var den där jag bott längst, 3 år. Fast i denna lägenhet blir vi nog längre. Det är ju 2 år nu sen vi flyttade hit.

  Ang tån, förra vändan när tånageln lossnade så var det värst när man duschade. Man hade inte gärna foten så att nån duschstråle skulle träffa tån. Det var lite obekvämt och stå i duschen med en fot utanför :mrgreen: .

  Kramizzar
  Marketta

 4. Svara

  catja

  22 augusti 2012

  Men då kära vän….varför flytt IGEN????

  kram

 5. Svara

  AprilSus

  23 augusti 2012

  Ser fint ut och ännu bättre blir det nog när det fylls med en del möblemang och hemtrevnad. Jag hoppas ni kommer att trivas där, så det inte blir något mer flyttande på ett tag. 😉

  Som barn flyttade vi väldigt ofta och efter att jag bytt skola 3 gånger så fick jag nog. Mina föräldrar fick flytta bäst de ville, så länge jag kunde ta mig till samma skola med buss, så jag slapp byta skola fler gånger. Vi blev nog aldrig kvar längre än 2-3 år i samma bostad, så när jag själv fick barn så blev jag väldigt försiktig med att flytta. Det blev några flyttar, men från 1980-1995 bodde vi i samma bostadsområde, men i 3 olika lägenheter, för utom ett år, då vi hyrde ut lgh och köpte ett hus på landet norr om Gävle. Jag vantrivdes fruktansvärt och var väldigt glad att vi hade vår lgh kvar i sthlm, så vi kunde flytta tillbaka. När Julia var liten bebis flyttade vi till ett radhus i grannförorten och där bodde vi i 10 år, tills killarna flyttade hemifrån och Julia bytte till musikklass i en skola som låg i vårat gamla område. Då flyttade Elmer och jag ihop i en lgh i de gamla hemtrakterna, men jag trivdes aldrig där igen och efter knappt 4 år flyttade vi ner till småland i den lgh vi fortfarande bor kvar i, men det börjar så smått rycka i flytt tarmen igen. 😉 Mest troligt blir vi kvar här i 3 år till, tills Mathilda slutat grundskolan? Känner att jag nog skulle vilja röra mig lite mer norr ut, så jag kommer närmare mina söner och barnbarn, men det beror ju lite på vad tjejerna vill vid den tidpunkten? Till sthlm vill jag inte igen, inte som jag känner just nu i alla fall.

  Jag är inte avundsjuk på själva flyttandet, för det är rätt jobbigt, men det är roligt när man är på plats i den nya bostaden. Jag hoppas det går smidigt med flytten och att ni kommer att trivas riktigt bra när ni fått boa in er lite.

  Många kramisar!?

 6. Svara

  Mia

  23 augusti 2012

  Det ser riktigt fräscht och snyggt ut, jag hoppas verkligen att ni ska trivas men det tror jag väl! Lycka till med allt nu 😛
  Kram, kram!

 7. Svara

  Kicki

  23 augusti 2012

  Lägenheten ser verkligen fräsch ut. Den verkar vara en spegelvänd kopia till den lägenhet som Cissi nyss flyttat ifrån i Gustafs.
  Nu är det väl bara att hålla tummen för att du ska kunna slå dig till ro en stund, men fan vet 😉
  Kramen

 8. Svara

  Menageriet

  23 augusti 2012

  Ser ju bra ut det där! Fin utsikt och ljus lägenhet. Du får köpa en sån där pall som finns på IKEA som barna brukar stå på framför tvättstället. :mrgreen:
  Det ser ut som om det är lika kyl/frys som jag hade i 2:an. Tyckte det var irriterande att det inte fanns riktiga handtag.
  Paulina är lika vacker som alltid, oavsett vad hon har på sig. Men svärsonen skulle jag inte vilja möta en mörk kväll. 😉
  Ha det gott och slit inte ut Dig nu!

 9. Svara

  Kersti

  23 augusti 2012

  Hur kommer det sig att ni ska flytta igen, det verkade ju så fint och trevligt på senaste stället. Jag flyttade in här när jag var arton och nu 36 år senare bor jag fortfarande kvar 🙂
  så jag blir matt bara av att tänk på flytt. Kram och lycka till. Det ser väldigt fint ut.

 10. Svara

  annette

  23 augusti 2012

  Ser verkligen fint ut i nya Pörtet, ljus och trevligt och toppenfin utsikt från alla håll och kanter, bra att det finns balkong så Du kan njuta lite när Du känner för det!
  Så fin Paulina är, ser ut att vara en mysig tjej, svärsonen ser väl inte så mysig ut, dock väldigt spännande utstyrsel 😆

  Packa på nu så Ni kommer i ordning snabbt och smidigt!

  Kramen!

 11. Svara

  Jonas (svärsonen)

  23 augusti 2012

  Ni skulle bara veta (tanter) buuuh,,, 😈

 12. Svara

  Sirpa

  24 augusti 2012

  Kul att få titta in i nya pörtet nu när jag precis vet var det ligger och hur omgivningarna ser ut 😆 . Ni kommer säkert att trivas där!

 13. Svara

  Anna

  25 augusti 2012

  Varför är det så, med speglar i omklädningsrum och på toaletter… Så har de satt dem så högt upp, att vi som är kort i rocken inte når upp…

  Verkar mysigt. Fast, jag skulle nog ha velat ha ett badkar i badrummet.

  Hoppas ni kommer trivas!

  // Anna

 14. Svara

  Gun

  26 augusti 2012

  Full av beundran över att ni orkar flytta så ofta, men det är ju en kick också att komma till en ny plats. Fast ni hade bott på samma ort tidigare om jag inte minns fel?

 15. Svara

  Ninni

  28 augusti 2012

  Det ser ut som en fräsch och härlig lägenhet! Hoppas ni kommer att trivas där. 🙂 Du får väl maila en karta så kanske vi hittar dit nästa sommar. 😉
  Häftig bild på svärsonen och barnbarnet. 🙂 Ja, hela familjen där är häftiga, tycker jag. Härligt då folk vågar ha en egen stil.
  Kram.

 16. Svara

  Bia

  29 augusti 2012

  Så härligt med flytt! Nu har vi bott i den här lyan i strax öer ett år och jag börjar prata om nästa hem… Maken är inte nomad som jag, så han tittar bara med trötta ögon på mig… 🙂
  Fräsch och fin lägenhet får ni!
  Lycka till i nya hemmet!
  Kram!

 17. Svara

  Doris

  26 september 2012

  Men då fick jag ju i alla fall se lägenheten meddetsamma, jättefin ser den ut till att vara !
  Sköt om dig, kram !

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 363
 • 369
 • 1 608 591
 • 5 041
 • 65 037
Sök här