Bloggen

Årets sista sommarhelg

Av
den
24 augusti 2012

Statistikerna har bevisat att det många ansett har visat sig stämma, de riktigt varma sommardagarna var endast ett fåtal i år, på många håll 5-6 dagar bara med över 25 grader varmt istället för normala 20-25

Själv klagar jag ju inte, men något dopp i det blå blev det överhuvudtaget inte för min del.

I vått och torrt, alltid bästisar, Blinka och Torsten, oavsett väder och vind, de är hur gulliga som helst.
Även Astrid har börjat delta med i gemenskapen lite mer, men därifrån till att ligga nästgårds med Blinka är steget långt.

Imorgon drar vi så till huvudstaden, eller inte alls, utan till Sumpan, huvudstaden har jag inte varit i på mannaminne, lite trist för det är en jättefin stad.
Kanske borde vi satsa på att leka turister vid något tillfälle när vi kan hysa in oss hos någon av barnen!

Jag hoppas bara att vi inte råkar ut för någon kvinnlig cyklist imorgon för då lär resan bli bra lång….

Trevlig helg gott folk!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  malin

  24 augusti 2012

  Det blev inget dopp för mig heller i sommar, inte ens med bastu!

  Jag tycker absolut att ni ska turista Sthlm, du upptäcker säkert mycket som du missat när du stressade runt i full karriär

  Kram

 2. Svara

  Astrid

  24 augusti 2012

  Solen har förföljt oss denna sommar även om den inte alltid varit jättevarm

 3. Svara

  Helen

  24 augusti 2012

  Find djur 🙂

 4. Svara

  Marketta

  24 augusti 2012

  Jag hann ju bada alla fall en gång. Dagen innan jag slog i tån. Då var det jättefint och jag tänkte redan på morgonen att det är idag det gäller eller aldrig. Så då tog jag cykeln och trampade ner till badstranden här. Det var inte så mycket folk där och badade. Men jag var alla fall i och simmade länge, för jag tänkte att det var min sista chans. Vilket det också visade sig vara. Efter det så har dom gjort en ny brygga på stranden och ett hopptorn, som dom ställt sig precis där jag brukar simma.

  Kramizzar
  Marketta

 5. Svara

  Cina

  25 augusti 2012

  Jag för min del är väldigt trött på detta väderhysteri.Jag sysselsätter mig såååå bra med mina smycken när det är rent skitväder och umgås med familjen när det är mindre skitväder.För riktigt bra väder verkar vi ju inte få denna sommar.

 6. Svara

  AprilSus

  25 augusti 2012

  Inget bad för min del heller den här sommaren. Har bara doppat fötterna en gång, men det gills inte som ett dopp, eller hur? 😉

  Sumpan är inte helt fel det heller och där har inte jag varit sedan vi bodde i Jakan och dottern gick på tandregleringen i Sunbyberg. Jag brukar ju hamna mitt i smeten när jag åker till sthlm, eftersom man tvingas kliva av vid centralen och det är inte min favorit plats, kan jag ärligt erkänna. När man väl tagit sig till sina när och kära, så blir det inte så mycket tid till att göra stan. Däremot lyckas mina döttrar nästan varje gång lura mig till Kista centrum, vilket inte heller är en favorit plats. Jag blir lika förvånad varje gång jag åker till sthlm över hur mycket nytt som byggs överallt, både byggnader och vägar och då åker jagändå upp dit ett par gånger per år, fast ibland kan man tro att det har gått flera år. 😯

  Ha en härlig helg med nära och kära i Sumpan.
  Kramis!?

 7. Svara

  Cina

  25 augusti 2012

  Hihi,det är väl så som min häck skulle se ut på en cykel(fast med byxor på).Vilken fin lägenhet ni ska flytta till.Den ser nyrenoverad ut.
  Är det sånna här sommrar man ska ha framöver så kan det lika gärna kvitta.Nu får vi hoppas på en fin höst istället.

  Ha en fin helg!

 8. Svara

  Nette Cecilia

  25 augusti 2012

  😉 Du httar alltid på så kul bilder,fniss .Katten o hunden tycks trivas bra tillsammans ,ha det fint ,Nette 😎

 9. Svara

  BrittMarie

  25 augusti 2012

  När jag såg triathlon för damer på tv i Stockholm idag kom jag osökt att tänka på din bild 😆 😆
  Ha det bra i Sumpan!

 10. Svara

  annette

  26 augusti 2012

  Jag struntar i statistiken och vad andra tycker jag, tycker jag haft en toppensommar förutom när vi höll på “drunkna” i Härjedalen då förstås;)
  “Sumpan” är en stad i staden tycker jag, men klart Ni skall turista i vår vackra huvudstad vid tillfälle, är ju så vackert!

  Hoppas helgen varit bra!

  Kramen

 11. Svara

  Mia

  26 augusti 2012

  Haha, du är ju för go’ du…hur det än är, så får du mig att le *L*
  Ja, det där med sommar, himmel uppe i fjällen blev det rent meteorologiskt ingen sommar alls! Men här måste jag säga, att jag är rätt nöjd, fast när jag kollade hur “varmt” det hade varit inatt, så blev resultatet -1,6 grader! Då kändes det lite så där…inte höst redan! Men den kan ju bli fin och lång hoppas jag!
  Kram på er i Pörtet!

 12. Svara

  Gunvor

  26 augusti 2012

  Vilka ljuvliga bilder på det gulliga paret..hund o katt alltså! Härligt med sådan vänskap. Jaa du, i dag är det riktigt höstväder här. Den första riktiga regnvädersdagen tror jag. Fast regnat har det väl, men inte alls så mycket här hos oss. Idag däremot känns det att hösten är i antågande. USCH för såna här dagar, annars gillar jag hösten.
  Hoppas ni får det gött i Sumpan. Kram Kram!

 13. Svara

  Ragnvi

  28 augusti 2012

  Morning! Hoppas ni har det bra där i Sumpan! Skulle gärna byta med dig!
  Har läst ikapp hos dig nu…Jag tog mig själv i kragen o tänkte blogga lite…men det sket sig! Kan inte ens logga in hos mig! Fick googla för att komma till blogg.se…grrr!

  Underbara foton på barn o djur hos dig! Vad ungarna växer! (Det gör jag med sa vågen….grr!)
  Kramen!
  Ragnvi

 14. Svara

  Ninni

  28 augusti 2012

  Jo, nog är det väl så att det inte varit mycket till sommar i år. Jag väntar fortfarande på sommaren och har svårt att acceptera att vi väl fick ihop sammanlagt ca en vecka med 20-24º. Inte för att jag är en värmeälskare, sitter helst i skuggan då det är varmt, men jag saknar de sköna kvällarna på altanen och de varma mornarna med frukost utomhus. Inte en enda frukost har vi lyckats äta utomhus denna sommar då det varit alltför kyliga mornar.
  Nu får vi (jag) väl acceptera att det är höst. Du har gjort en otroligt fin höstbild! Och nog är hösten vacker med alla färger och det är roligt att fotografera hösten. Men det är ju ingen goan värme och det blir fuktigare ute. I morse var det frost häromkring… Tur vi kan elda i vår braskamin nu. Vi får väl njuta vid den istället.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 134
 • 497
 • 1 652 556
 • 5 119
 • 66 012
Sök här