Bloggen

Flängt och farit

Av
den
14 april 2021

Jag kan lugnt konstatera att jag inte alls är van vid att ha uppdrag som kräver resor utanför min comfortzone.
Igår var det dags för mig att få min första spruta vaccin.
Jag hade läst om kaoset i fredags inne vid Folkets Hus i Ludvika där man fått köa upp till 1½ timme i kyla och regn!
Jag klädde mig extra varmt och hade med mig ett paraply i väskan, bara det garanterade ju att det inte skulle regna!
Jag fick skjuts av en kompis som skulle till stan för att handla, det var jag mycket tacksam över.
Döm om min förvåning när jag närmar mig Folkets Hus och jag inte ser en enda människa! Däremot möts jag av sk. gatupratare utställda med två meters avstånd från varandra. Allt för att det inte skulle bli trängsel i kön…vilken kö??
Jag traskade rakt in i foajén och blev hänvisad vidare in i lokalen. Inom fem minuter satt jag vid en vaccinstation bemannad av två personer, den ena antecknade och den andra vaccinerade.
Jag kände ingenting av sticket!
Jag fick ett kort med datum för min andra spruta den 25 maj, och såg att jag fått Pfizers vaccin vilket jag är nöjd med, hade dock inga betänkligheter att acceptera vilket vaccin som än erbjöds.
Jag läste idag att Sverige toppar andelen nya smittade inom EU, det är väl själva sjutton att det ska vara så svårt att hålla restriktionerna!
Jämför Sveriges 587 nya fall per miljon invånare mot övriga Norden, 51 i Finland, 112 i Danmark och 128 i Norge!

Nej nu ska jag inte bli upprörd, det mår varken jag eller du bra av…

Jag har mått bra, inga biverkningar utom lite öm i armen, men, jag misstänker starkt att mitt vaccin var manipulerat och bara innehöll sömnmedicin!

Jag vaknade nämligen klockan halv elva idag!

Det var verkligen tur att min hårklippningstid var sent på eftermiddagen!

Väninnan och jag hade bägge beställt klippning hos en för mig ny frisör. Gissa om jag var trött på mitt långa stripiga hår!

Tadaa, där föll lockarna, men….jag hade ju inga lockar!

Kort är skönt, känna vårvinden i nacken..

Ja det kändes verkligen som att fälla vinterpälsen!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  15 april 2021

  WOW! Vilken cool frisyr! Har ju bara sett dig med “långt” hår som då och då har fiffats upp. Men nu är du ju kortklippt! Du behöver nog inte uppsöka en frissa på ett halvår – med eller utan vaccin om man säger så;-)

  Min man brukar alltid säga att “äldre” kvinnor inte ska ha långt hår. Min bästis Yvonne säger att “gamla” kvinnor med långt, grått hår ser ut som häxor. Ja, både maken och kompisen får stå för sina uttalanden.

  Jag tycker bara att du är SKITSNYGG med din korta frisyr:-)

  PS. Hoppas du inte får några biverkningar! Fick “inbjudan” idag, men jag avvaktar. Har ju varken barn, barnbarn eller barnbarnsbarn. Så jag står inte i kö. Känner liksom inte för att vara försökskanin… DS.

 2. Svara

  Minton

  15 april 2021

  Du blev så snygg i den korta frisyren. Jag skall få första vaccin spruta idag kl 10 och det är skönt. Snart vågar man lämna byn.
  Kram Anki o Minton

 3. Svara

  Anna-Lena

  15 april 2021

  Det var verkligen snyggt, din nya frisyr!
  Och grattis till sprutan!
  Sovmorgon, så det heter duga. Men du kanske är nattuggla? Kram!

 4. Svara

  Tant A

  15 april 2021

  Snyggt!
  Skönt att du fått första vaccindosen – och att det gick så smidigt. Jag får nog vänta länge innan det blir min tur skulle jag tro men tids nog blir det dags.

  Ha det gott

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 april 2021

  Godmorron i Pörtet! Vad skönt att du slapp köa för vaccinet och vad skönt att ha första sprutan gjord, nu kan det bara bli bättre 🙂 men vi måste ju ändå vara försiktiga med hur vi beter oss… I morron är det min tur, det känns bra men samtidigt så smyger sig en liten oro in i kroppen över hur jag ska reagera. Blir jag bara trött så är det ok 😀
  Såååå snyggt det blev den nya frisyren! Förstår att det känns bra, man blir lite som en ny människa när man fått klippa sig 🙂 Ha det så gott, fina Paula <3

 6. Svara

  Anki

  15 april 2021

  Så bra att du slapp köa och att vaccinationen gick snabbt och smärtfritt 🙂
  WOW! Kanonsnygg frisyr som passar dig kanonbra!
  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram

 7. Svara

  ElisabetR

  15 april 2021

  Toppen. Såå snyggt med den korta frisyren. Det är så behändigt imot långt hår. Jag har inga problem med att gå till frisören. Jag tar trimmern hemma.
  Skönt att du fått vaccin nu och inte behöver känna samma oro längre. Jag/vi går åt andra hållet och avvaktar med att vaccinera. Har aldrig tagit vacciner tidigare heller.
  Ha det fortsatt gott :-).

 8. Svara

  Mormor

  15 april 2021

  Jättesnygg frisyr, du ska definitivt ha kort hår! Passar dig verkligen bra.

  Fint att du slapp köa. Här i Åbo har allt varit mycket bra organiserat: vaccinering i jättestora Mässcentret, 20-talet vaccinatörer i farten vardag som helgdag, perfekt fungerande tidtabeller. Bara folk nu skulle begripa, att vaccineringen inte är någon Faran över-signal och att man verkligen inte kan skippa alla restriktioner direkt! Våra medier informerar tappert om detta hela tiden, vilket ju också är deras uppgift.

  Du Paula, det kanske inte är så bra att strö fågelfrön på marken. Både Bird Life Finland och Livsmedelsverket har varnat för detta: fåglarna sitter ju på maten och avföringen kan lätt sprida sjukdomar, t.ex. salmonella, skriver dom. Men de avser förstås fågelmatning som pågår hela vintern.

  Våren är här, släpp fångarna loss!

 9. Svara

  Kicki

  15 april 2021

  Jättesnygg frisyr! Passar dig så bra!
  Så skönt att vaccineringen var snabbt avklarad.
  Jag fick klåda som efter ett ilsket myggbett av första sprutan, satt i ganska länge (ca två veckor i.a.f.). Av andra sprutan fick jag influensasymptom i ett dygn, samma sort av vaccin som du fått.
  Oj vad den bilden på den stackars påklädda hunden ändå är rolig.
  Kram/Kicki

 10. Svara

  Ama de casa

  15 april 2021

  Grattis till första dosen! Anders fick ju sin i tisdags och hade typ samma upplevelse som du. Det gick snabbt och smidigt och han kände inte av sticket alls. Igår var han lite trött och tog några extra siestor, men mådde bra i övrigt. Idag är han pigg igen.

  WOW!!! Vad snygg du blev i den nya fräscha frisyren!

  PS: Jag kommer också att vaccinera mig när det blir min tur, oavsett vilket vaccin jag erbjuds.

 11. Svara

  Eva

  15 april 2021

  Grattis till vaccinet och frisyren. Du ser minst tio år yngre ut!

 12. Svara

  Gun Wiik Pils

  15 april 2021

  Snyggt Paula, längtar också att få gå till frissan, håret hänger långt ner på axlarna, så jag “korvar” till det och i med ett spänne. Men vill kapa av en bra bit och sen lite toning, men först sprutan så man har lite skydd.

 13. Svara

  LillaSyster

  15 april 2021

  Snygg frisyr!
  Grattis till att du fick Pfizer.
  Ja, tänk om folk kunde göra som de blev tillsagda. Vi är väl alla lika trötta på det här, men det är bara att hålla ut. Sjukvårdspersonalen går verkligen på knäna. Jag har kompisar som är “sura” för att jag inte vill träffas/ gå på stan och fika osv. Men det är inte aktuellt för min del, syrran som jobbar som sjuksköterska skulle slå ihjäl mig…..
  Har vi nu klarat oss så här länge utan att bli sjuka, så håller vi i och lyder och håller oss i skinnet.

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 april 2021

  Stort grattis och vad skönt att du nu tillhör de vaccinerades skara. Ja, så många fördelar har vi ju inte än så länge men lite säkrare kan man i alla fall känna sig 😀 Jag är inte ute där folk trängs så jag kan inte uttala mig om hur folk sköter sig här men det jag har sett tyder på att många är duktiga på avstånd och restriktioner. Men det är väldigt frustrerande att så många inte fattar, eller inte vill fatta.
  Din nya frisyr är supersnygg och det är du också. Här går jag åt motsatt håll och håret växer och växer. Men när experimentet är över återgår jag säkert till den mer praktiska och korta frisyren.
  Kram

 15. Svara

  Synnöve Kjerstad

  15 april 2021

  Du blev så fin i den frisyren….. Jag vill klippa mig med… men hur är den stora frågan.

  Skönt du fått din första spruta. Här vet jag inte ens när jag får den. 🙂

 16. Svara

  Mias Mix

  15 april 2021

  Hej! Hoppas allt är bra med dig! Så himla snygg i håret du blev!! Jag var själv till frissan idag för första gången på ett år. Så risigt och slitigt. Men vågade inte klippa lika kort som du.
  Vad skönt att du fått vaccinet. Min mamma fick också pfizer och blev lite öm i armen, inget annat. Min dotter som jobbar i vården fick astra, men fick corona i alla fall. Fast väldigt lindrigt. Hennes man var mycket mer sjuk.
  Må så gott! Kram

 17. Svara

  Ditte

  15 april 2021

  Så skönt att vaccinationen gick smidigt. Ett steg närmare för dig att så småningom träffa barn, barnbarn och barnbarnsnarnen. Och perfekt att du fick skjuts.
  Jag fick också min första spruta igår, Pfeizer, och hade lite ont i armen i natt och idag under dagen, men inget mer.

  Visst är det märkligt att smittan fortsätter att vara hög i Sverige. Men å andra sidan är det rekommendationer och alltför många tycker inte man behöver bry sig. Bedrövligt.
  Så fint håret blev! Verkligen! Förstår att du är nöjd.

  Förstår att du sov länge för det var ju mycket som hände denna dag.
  Kram

 18. Svara

  Susjos

  15 april 2021

  Supersnygg i det kortklippta håret! Å grattis till första vaccinsprutan!
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 144
 • 596
 • 1 636 088
 • 5 093
 • 65 655
Sök här