Bloggen

Födelsedagsfirande

Av
den
5 oktober 2021

Igår!

Inte lätt att fota en nybadad Daniel!
Det hjälper inte hur mycket jag torkar honom, igår med två stora badhanddukar, det duger ändå inte innan han ålat omkring och ruskat på sig i vår säng!

Idag!

firar vi Frejas ettårsdag!
Nej tyvärr var jag inte där i Stockholm när hon firades lite i förväg i helgen…
Istället hoppas jag att vi kan träffas under julhelgerna…

Senare idag..

träffades vi grannar i vår samlingslokal i källaren för att fira Inga-Britt som imorgon fyller jämnt!
Hon hade också firat lite i förskott, familj och vänner grattade henne redan i lördags..

De flesta grannarna i våra två huslängor kunde delta i fikat idag, och särbon Kjell underhöll med härliga visor!

Här kan man inte klaga på grannsämjan, innan vi skiljdes åt hade vi bestämt oss för att ha en grötfest tillsammans i december!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  5 oktober 2021

  Söt är han ju Daniel när han är blöt. Men som du förstår ryser jag vid bara tanken att han ruskar av sig duschvattnet i er säng…
  Guuu så fort tiden går! Är Freja och snart även Noelle redan ett år gamla? Otroligt så fort tiden går… Stort, stort GRATTIS till söta Freja.

  Ni verkar ha samma fina grannsammanhållning som vi. Troligen bättre. En samlingslokal har vi visserligen, men där anordnas bara syjuntor eller vävaftnar… Födelsedagar firas inte heller, åtminstone inte i vårt hus. Det är så lätt att vara nyinflyttad och grannarna tar hand om dig. Grattis än en gång till husbytet:-)

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Men du såg att överkastet var på?! Dessutom var ju hunden ovanligt ren efter badet, hihi, ja nu går töserna in på sitt andra år…det är bara jag som inte blir äldre. Jag tror kanske ni är för många i era hus för att det ska vara lätt att umgås? här är vi ju inte fler än ca 15-16 pers

 2. Svara

  Anna-Lena

  5 oktober 2021

  Lika svårt som att ta bilder på barn. Är de stilla? Sällan!
  Grattis till alla firare! Så värdefullt att ha goda grannar! Så kul ni kan ha ihop! Kram!

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Det kanske rentav blir första gången man umgås med närmaste grannarna! När jag bott på mindre orter har jag ju räknat de flesta bybor till “grannar” även när de bott en bit ifrån, men nu är det verkligen de som bor i samma hus. Kram

 3. Svara

  Kicki

  5 oktober 2021

  Så kul att grannsammanhållningen är så stor, men du bjuder u in till sånt med din sociala sida.
  Mycket godis på det kaffebordet, men det hade ju inte du nån glädje av som inte äter sötsaker.
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Helt rätt, där satt jag med en slät kopp kaffe till värdinnans förtvivlan. Hon hade ju bakat alla femtielva sorter själv! Ja det gick väldigt fort att komma in i gänget här, men det är ju mycket enklare när man flyttar under sommarsäsongen då alla är ute på sina små plättar istället för att sitta inne o kura.
   Kram

 4. Svara

  Ditte

  5 oktober 2021

  Stort grattis till lilla Freja på ett årsdagen, Så fin! Du var ju med i tankarna och förhoppningsvis ses ni till jul .
  Vad roligt att grannarna samlades för att fira Inga Britt och fint att få extra sångunderhållning. Såg väldigt trevligt ut.
  Att jaga runt Daniel med badlakan är nog en utmaning och lika bar att han får torka sig själv- Fin är han verkligen.
  Kram

 5. Svara

  bpz3

  5 oktober 2021

  Svar:
  Hahaha! Här har vi nåt gemensamt – jag hatade också att springa. Å så vi sprang under vintern när vi tränade. Backe upp och backe ned – intervallträning – i innerstan. Jo, det finns en himla massa backar i den här stan. Hatade varje steg.

  Å springa efter en boll… Ja du, det gör man inte alltför ofta som målvakt. Det är därför jag valde just “yrket” som målvakt. Himla bekvämt faktiskt.

  Sedan hade jag ju en himla tur att ingen frivilligt ville vara målis på den tiden där jag spelade. Så klubbarna jag spelade med var bara tacksamma att jag anmälde mig frivilligt;-)

  Men i ärlighetens namn måste jag faktiskt säga att jag var riktigt duktig. Var rätt så spänstig och reaktionssnabb en gång i tiden. Det sistnämnda är jag fortfarande, det är värre med spänsten;-)

  PS. Glömde ju beundra din nya header. Den är riktigt bra den också:-) DS.

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Smart tjej! Min räckvidd hade aldrig räckt till för målvaktsspel, reaktionerna var väl skapliga men bollsinnet obefintligt.

 6. Svara

  Ninni

  6 oktober 2021

  Grattis till Inga-Britt som fyller jämna år och grattis till Freja som fyllt sitt första år.
  Du har då hamnat på ett mysigt ställe. Så härligt att ni kan träffas och fika och innan jul även äta gröt. Jättemysigt.
  Bra att ha en lokal att träffas i. Du får väl starta en läsecirkel med grannarna. Syjunta är väl inget för dig antar jag..
  Klart att Daniel vill torka sig själv. 🙂 Tur jag har katter som INTE vill bada. 😀
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Vet du, jag har lagt alla aktiviteter på is. Upptäcker att jag inte alls har något behov av att ränna på olika möten och cirklar och gemensamma promenader. Kanske ändrar jag mig under vintern men nu vill jag bara vara…och njuta. Vet ju inte hur länge jag har mitt lillhjärta Daniel kvar heller och vill helst tillbringa tid med honom, då mår jag som bäst. Kram på dig!

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  6 oktober 2021

  Hipp hurra på Inga-Britts dag <3 Grannsämja, nu har du också hamnat i en fin gemenskap, så himla roligt!! Det är guld värt det där <3
  Hipp hurraaaaaa på Frejas första födelsedag också 🙂 Tänk vad tiden gått fort….. ett helt år har passerat sen hon såg dagens ljus, helt otroligt!
  Så måste jag få beundra din nya fina header med de nyttiga aroniabären, vackra dessutom 🙂
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Tack, ja den busken var så vacker så kunde inte låta bli! Ja det verkar vara fin stämning här utan att man blir påprackad något, utan grannarna håller koll att man drar upp persiennen så man inte ligger död i sägen osv…o så pratar vi gärna när vi ses ute. Ingen tränger sig på vilket uppskattas! Vet att ni också har en härlig gemenskap! Kramen

 8. Svara

  ElisabetR

  6 oktober 2021

  Tror du inte att Daniel vill gno in sig med en bekant doft igen. Du har väll badat honom i nått som luktar annorlunda ;-).
  Tänk redan ett år så fort det gått. Grattis får man säga.
  Härligt kaffesamkväm. Bara att njuta av sånna grannar.
  Jag hade ny tömning igår på ortopeden. Bätte omlagt nu, med hål i området så det rinner ut, håller nog till fredag, ska på ny koll då. Usch, det där var nog inget till förmiddagskaffet ;-(.
  Tack för kramen härom dan det värmde.
  Ha de gott :o)

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Har du fått svar på varför det blivit sådär? Det kan ju inte vara normalt! När mitt sår på magen läckte kunde jag inte ens ha en tröja på magen, så ont gjorde det. Usch vilken otur du har! Tröstekram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 oktober 2021

  Det var väldigt vad mycket firande det var och det var ju trevligt att du kunde gå på ett kalas när det var lite för långt till det andra 😀 Kul att grannsämjan är så god och att ni ordnar roliga tillställningar tillsammans. Men stackars Daniel som var tvungen att stå ut med att bli tvättad. Jag tror att alla hundar får lite tokspel när de har blivit tvingade in i duschen eller badet. Inte alls som när de själva har valt att bada utomhus och bara njuter av ett skönt dopp. Hos oss var det alltid rakt ut i trädgården som gällde men så hade vi lite större hundar också.
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Ja det var väl för väl att era jyckar sprang ut i trädgården! Förutsatt att den inte var geggig! Ja grannarna är trevliga, lagom trevliga, ingen är för närgången eller springer och ringer på. Man respekterar varandras privatliv och det uppskattas! Kramen

 10. Svara

  Minton

  6 oktober 2021

  Daniel är så söt när han torkar sej i sängen fniss.
  Så trevliga grannar du fått som har kaffekalas vid födelsedagar och grötfest till jul.
  Grattis till Freja på ett års dagen.
  Minton går gärna in i duschen och sen skall han rullas in i en varm handduk och gnuggas. Bada i sjön gör han inte.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 oktober 2021

   Det är nog inte alla som har kaffekalas, men IngaBritt fyllde 70 och hade 30 personers kalas i helgen här, så hon tyckte väl att det var kul. Själv avskyr jag att fylla år och alla tänkbara kalas där jag ska vara huvudperson. Ujuj, sånt vill jag inte ha! Men hennes särbo var väldigt duktig trubadur så det blev riktigt trivsamt.
   Ja faktiskt så gick Daniel också frivilligt i duschen, det gjorde aldrig Blinka. Men Minton har mycket längre päls än Daniel, tycker han är duktig som verkar gilla det!
   Kram till er

 11. Svara

  Susjos

  6 oktober 2021

  Grattis till Stockholmstjejen Freja och till granntjejen IngaBritt! Va trevligt att ni grannar träffas och har lite kul ihop ibland!
  Kram

 12. Svara

  Anki

  7 oktober 2021

  Ett försenat Grattis till söta Freja! Tänk så fort ett år går!
  Härlig granngemenskap hos er – kul!
  Ha det gott!
  Kram

 13. Svara

  LillaSyster

  8 oktober 2021

  Så trevligt! Hade helt missat det här inlägget…..mycket i huvudet just nu =

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 99
 • 596
 • 1 636 043
 • 5 093
 • 65 655
Sök här