Bloggen

För varmt att sova!

Av
den
10 juli 2014

camping

Titta vilken fiffig anordning, vill ha!
Mygg- och knottsäker, sval, luftig, solnedgången är bara grädde på moset..där skulle Paula sussa gott!

Klockan är tolv slagen, ännu har det inte blivit just svalare ute, inomhus är det fortfarande en dallrande hetta.
Fy, hur ska man kunna somna… 🙁

0706j

Torsten mår efter omständigheterna bra. Han var groggy och vinglig igår och fick stanna inomhus trots protester.
Nu ska han få sprutor med värkmedicin i tre dagar, då borde det ha börjat läka i munnen efter tandutdragningarna.
En tand var tydligen riktigt illa däran och måste ha varit mycket smärtsam enligt veterinären. Det räckte med att dra ut två hörntänder, övriga röntgades och de såg bra ut.

Han gäckar oss den gode Torsten, man behöver vara två för att smidigt få i honom sprutan men så fort Hasse kommer över så sticker katten..,.
Fast i kväll överlistade jag honom.
Jag gav honom först värsta lyxmaten, infälld på bild, köpt hos veterinären och avsedd för att få igång aptiten.
Konsistensen och utseendet påminde om ankleverpastej och kanske var det rentav det han fick, för det tog två sekunder så var maten uppäten! 😀
Sedan lade han sig mätt och nöjd på mattan och tvärsomnade!
Då passade jag på att stänga både fönstret och rumsdörren så han blev inlåst tills Hasse kom och vi kunde ge honom medicinen. Kan säga att Hasse inte står högt i kurs hos katten nu 8-O…

0706c

Igår premiärdoppade jag mig i sjön, dessvärre var det fullt av sjögräs och näckrosor som trasslade in sig i mina ben och tog bort all mysfaktor. Man måste väl kunna muddra vattnet så växtligheten försvinner, så ska det ju inte vara på en allmän badplats? :thumbsdown:

Idag hade jag ingen lust att gå bort till stranden, så jag gjorde som motvallskäringar brukar, tvärtemot all vett och sans traskade jag iväg ut på kalhygget för att plocka blåbär! :thumbsup:
Där gick vi, Blinka, Astrid och jag i gassande sol med miljoners broms surrande kring skallen! 😆

Inte var det många bär som landade i min burk, hade fullt upp med att svischa och svoscha bort bromsen med en lövruska, och ju mer jag svischade desto ettrigare blev dom… 😥

0706h

Mina följeslagare låg utslagna i gräset med hängande tungor..

Och vad ska man äta i hettan?
Det märkliga är att jag under alla omständigheter blir hungrig…. 8)
Oavsett om jag är olycklig, nykär, deppad, varm och svettig eller frusen så vill jag ha mat i magen!

0706b

Det vore smidigt att tappa aptiten ibland, det skulle både figuren och plånboken gilla!
Idag blev det kokta rödbetor och ägg toppade med sardiner och philadelphiaost samt grönsallad. Inte tokigt alls..

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  10 juli 2014

  Lilla gubben Torsten, fy vad han verkar ha lidit. Hoppas på snabbt återhämtande för honom nu, och ibland måste man vara hård som matte/husse för djurens bästa. Visst är det underligt det här med att man aldrig tappar aptiten helt,och framför allt tappar jag aldrig aptiten på sötsaker och fikabröd. Jag inser dock att jag är så illa tvungen att ta tag i min diabetes, jag bara nonchalerar det, men sista veckan har jag ansträngt mig och faktiskt haft OK värden varje dag. Dåligt med badstranden tycker jag, det är inte mysigt med allehanda växter runt benen när man simmar. I vår sjö växer en hel del näckrosor, och det vi vårdar mest vid vår stuga är just sjön (tomten får vara som den är), vi tar kanoten på näckrosjakt till alla växter i sjön i vår närhet är borta. Mannen sätter sedan på sig sjöstövlarna och vadar runt och slår vass och säv. Gaska tacksamt jobb trots allt, vass och säv minskar år från år.

 2. Svara

  britten

  10 juli 2014

  Finns det blåbär redan…molly blir galen på mig bara när jag ska rengöra hennes öron som hon ständigt får infektion i. ..stackars lille Torsten hoppas att han får må lite bättre nu.
  Jaa di det här med mat…jag skulle verkligen behöva äta…byxorna ramlar av mig…men matlagning och matlust saknas….hoppas du sover gott nu..själv jobbar jag och får inte sova…

 3. Svara

  Gun Wiik Pils

  10 juli 2014

  Jag gillar värme men håller med om att nätterna är jobbiga, trots att en fläkt surrar hela natten, också den störande.
  Arma kisse! Men va smarta dom är, känner på sig att det är läge att dra.
  Tycker att du alltid får ihop så läckra tilltalande rätter.
  Min blogg verkar ha somnat in för evigt, grrrrrrrrr skall se mig om efter en ny..

 4. Svara

  Herr Nilssons Fru

  10 juli 2014

  Njo nog är de varmt alltid, men de e la gott, fast man far lite mer illa av värmen nu när man blivit “lite äldre” 🙂 jag kan lova att vi är väldigt glada att vi valde att börja med pölen när vi kom hit, den är guda god att ha nu. En bra investering för oss som inte gillar att ständigt resa. Men du plocka bär nu, i hettan, ja nu vet jag inte hur varmt ni har där uppe, kanske lite svalare än här, här stod tempen på 41 grader i solen igår och 34 på skuggsidan o då blåste det ganska bra – tack o lov 🙂

  Stackars Torsten, jag har ofta tänk på att hundarna kanske har typ tandvärk men inte kan säga något, men de äter jag ju alltid o ger inga tecken till att de skulle må dåligt men de e ju inte alltid vi människor heller visar när vi mår dåligt, varjefall är jag bra på att dölja de 🙂 Min Ebbha är ganska bra på att spela död, så hon skrämmer matte både då och nu – rävhund 🙂 Hoppas Torsten blir helt okey igen o slipper medicin och lär sig gilla sin gamle husse igen:)

  Kramiz Kramiz

 5. Svara

  "LillaSyster"

  10 juli 2014

  Ååå vad jag lider med Torsten, hoppas att han är piggare snart – lille gubben.

  Det här med mat…… men jag är som du vill ju ha mat i magen, fast det är idétorka på anrättningar.
  Kram

 6. Svara

  E V A

  10 juli 2014

  Så skönt att Torsten är på bättringsvägen.
  Och att den goda maten gör honom så belåten att det ändå går att lirka i honom medicinen 😉

  Vet inte vad det är för fel på mig, för plötsligen så tycker jag om sommaren, och blir inte lika less på värmen…!?!

  Ser riktigt gott ut på din tallrik.

  Kramen Eva

 7. Svara

  Anki

  10 juli 2014

  Skönt att det gick bra med Torsten… hoppas nu han repar sig och slipper ha ont…
  Ja, denna värme… gillar inte dessa svettiga nätter skulle nog också sova gott i det där nättältet / näthängmattan… frågan är bara hur kommer man upp ?
  Mums… ser gott ut det där!
  Kram

 8. Svara

  Anki

  10 juli 2014

  Hej Paula!
  Jag pallar inte heller av att sova nu. Två nätter har jag legat på balkongen. Vi har släpat ut en extrasäng, ställt dit ett parasoll och hängt ett stort myggnät (eg. moskitnät) över. Det funkar bra!

 9. Svara

  Mia

  10 juli 2014

  Härligt att läsa om Torsten, så himla gott att det gått bra med tänderna och nu är han ju värd den där lyxmaten :thumbsup:
  Ja, fyttiattan vad hett det varit men idag (åtminstone än) är det en perfekt sommardag här, molnen kommer och går och det fläktar ute, så himla skönt!!!
  Är blåbären redan mogna hos dig???? Inte illa…. Knott, mygg och broms är det tydligen också, men såna kan även jag skryta med! Otroligt mycket broms uppe i Mårdsele, stora som helikoptrar är dom också!!!!!!!
  Tack för mattipset förresten, kom ihåg att jag har betor i kylen, dags att ta sig an dom nu idag!
  Ha en underbar dag Paula, var rädd om dig…kraaaam! :love: :love:

 10. Svara

  TjockMorsan

  10 juli 2014

  I landet lagom är det sällan just det… Lagom! Än är det för kallt, för blött, för varmt osv. Och jag är inte bättre jag, för jag stämmer själv in i denna klagokör. 😳 :ohno: 😮
  Men lite tokig tycker jag nog allt att du är när du väljer att slåss med elaka flygfän på kalhygget framför för ett svalkande dopp bland sjögräs och näckrosor. 😀

  Stackars din Torsten som fått utstå så mycket lidande. Han förtjänar nog lite smarrig ankleverpastej efter allt detta elände. Hoppas nu att han snart blir helt frisk och smärtfri och blir sitt vanliga gamla katt-jag igen. Då kommer han med all sannolikhet förlåta medicin-Hasse/husse :thumbsup: Skönt att ni kan hjälpas åt när det behövs!

  Jag blir faktiskt inte alls så hungrig i värmen, men fotot på din tallrik gjorde mig smått sugen fast jag nyligen ätit frukost. 🙄

  Kanske dags att skaffa en fläkt, så du kan sova gott om nätterna? Själv bor jag i ett hus som inte alstrar upp allt för mycket värme och sovrummen har endast morgonsol, så med fönstret lite på glänt och balkongdörren öppen hela nätterna, så har vi det rätt uthärdligt här inne.

  Ha det gott i solvärmen, oavsett vad du nu tycker om den.
  KramKram! :love:

 11. Svara

  Gunnel

  10 juli 2014

  Stackars Torsten! Hoppas det blir bättre nu när de dåliga tänderna är borta. Det är helt omöjligt att sova nu. Visst är det skönt med värme, men det måste vara måtta på allt. Hjälper kanske om man tänker på den kalla vintern som kommer. Kram

 12. Svara

  Agneta

  10 juli 2014

  Lille Torsten då! Skönt om han inte har ont längre.
  Men det där med att plocka bär i värmen, jag har försökt, jag var alldeles knottrig när jag kom in, Det var blinningar, dom elände som var på mig också, jag avskyr dom, man hör dom inte, man känner bara och sen kliar det i månader efteråt, När jag sen gick ut lite senare var det knott och mygg…..men det är väl så det är. Och fästingar ska vi bara inte prata om, dom avskyr jag och är faktiskt lite livrädd för.
  Vilken god mat du gjorde dig, jag blev hungrig när jag såg det!
  Agneta kram

 13. Svara

  BrittMarie

  10 juli 2014

  Mmm, vilken god mat du visar upp. Jag tror banne mig att det är dax för lite kvällsmat :the:! Ja, ja. Det där med kroppsfigur: Jag hittade ett fodral som jag drog över huvudet. Det var lite trångt, men det borde väl gå tänkte jag. Sedan satt plagget fast och kom varken på eller av. Jag höll på att få panik. Kanske det spricker, men jag fick av det och lommade vidare. Det är inte så lätt när man inte är en 38. Till slut hittade jag något som fick duga i en annan affär. Ha det bra och krama Thorsten

 14. Svara

  Soffie

  10 juli 2014

  Men stackars Torsten,hoppa snus det blir helt bra , va fina bilder du visar, må så gott i värmen

 15. Svara

  Ninni

  11 juli 2014

  Takfläkt… det har vi i sovrummet och utan den skulle jag då inte kunna sova i den här värmen. Det hjälper inte att ha persiennen nerfälld hela dygnet och ha dörren stängd. Funerar om jag borde stänga vädringsfönstret… men samtidigt så är det skugga vid sovrumsfönstret hela dan och sol där bara på morgonen.
  Stackars Torsten. Vidrigt att få tänder urdragna. Usch, påminner mig om att jag borde till tandläkarn jag med. :thumbsdown:
  Härlig mat du kommer på att äta i värmen. Vi åt inlagd sill och poteter igår och idag blev det matlådor som sambon tog med från jobbet så jag åt köttgryta och ris medan han åt frukostkorv med senapssås och potatis. Jag är inte så förtjust i korv så han passar på att ta hem matlådor när det är korv så han får sitt korvbegär stillat. 🙂
  Kram.

 16. Svara

  Raija

  13 juli 2014

  Det ser riktigt gott ut, det du har på tallriken. Jag är likadan och är hungrig oavsett vad som händer i mitt liv eller om det är högsommarvärme.
  Försöka plocka blåbär i den här värmen, med en massa broms runt sig….suck…jag hade gett upp direkt :-). Det finns inte mycket som jag avskyr så mycket som broms. De är verkligen otroligt besvärliga och envisa.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 497
 • 1 652 583
 • 5 119
 • 66 012
Sök här