Bloggen

Första advent i pörtet

Av
den
2 december 2006

Lagom till första advent har min älskade unge hjälpt mig att vinterpynta på sidan. Tack!
Igår var det pyntardag i pörtet också.
Jag som har julångest och inte brukar pynta alls, bara ta fram julbelysningen…
Är det det trista grå vädret som gör att man behöver pigga upp sig med lite ryschpysch kanske?


Jag har inte hittat en trevlig köksgardin till vettigt pris, så jag hängde girlanger av stjärnor på mormorsgardiner istället. Här i köksfönstret sitter katterna o spanar på fågelbordet, så på fönsterbrädan kan jag inte ha något pynt!


Min häftiga julgardin med kossor syns lite dåligt, men den får mig att småle när jag sitter i min soffhörna!

Har suttit och läst i Naturskyddsföreningens bok “Vilda grannar” och där hittat vad fåglarna helst vill har för delikatesser i vinter:
Blåmesen gillar talg, ister och kokosfett samt hampfrö och jordnötter
Bofinken gillar hampfrö, vildfågelfrö och linfrö
Domherren vill ha hampfrö, solrosfrö och havrekärvar
Talgoxen gillar hampfrö, solrosfrö, talg, ister, späck och kokosfett
Nötväckan vill ha solrosfrö, bokollon och ekollon samt hasselnötter
Nötskrikan gillar ekollon, hasselnötter talg, ister, späck och kokosfett
Sidensvansar gillar frukt som äpple, päron, banan, rönnbär, oxelbär och russin

I trädgården uppskattas en, nyponrosor, hagtorn, rönn, syren och solros.
Rosentry, spärrtry och blåtry är giftiga för människor men är goda för fåglarna!


Även datahörnan i sovrummet har fått en extra mysfaktor med en ljusslinga runt fönstret.
Här sitter jag o stortrivs, fast nu kurrar det i magen så det får bli en matpaus innan jag surfar runt hos er!
Önskar alla en trevlig och myspysig första Advent!
Ta hand om varandra!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  leila

  2 december 2006

  Hej
  vilken mysig datahörna du har, vill också ha en sån. Just nu är jag stationerad vid rumsbordet, hm ingen kul. Ha det så bra du med första advent, kramen leila

 2. Svara

  mariannE

  2 december 2006

  Bravo!
  Det där ser ju mer än trevligt och inbjudande ut … några tomtar har jag inte fåt upp ännu … tar det till Lucia tror jag … men lite typ glitter och girlanger åkte upp idag mest för att jag inte vill ha kartongerna stående med grejjer i … FINT blev det på sidan med isbjörnen och hans pigga ögon// Nån glögg har jag inte smakat än … dels har jag inte råd och dels brukar vi ta det på uppesittarkvällen som en sån där ‘starta-julen-grej’// Jag har inte satt upp nån målsättning när det skall vara 0 … tar det som det kommer så slipper jag bli besviken på mej om det inte går … men jag e nere i 4 nu och väntar bara på en signal ‘från ovan’ att det är dags att slå igen överhuvud taget!! men men som sagt… låter det komma som det kommer … retas du … det lättar bara upp stämningen HAHAHHA … // Lycka till med blomförsäljningen i morgon och såklart håller jag tummarna för bra väder. Här regnar det o regnar så jag blir tokig …
  /M

 3. Svara

  Monica

  2 december 2006

  Massor av ljus i alla former behövs nu om man alls ska fatta att vi närmar oss Jul.

  Huuuu, jag fryser då jag ser isbjörnen, men fin e den *ler*

  Ha en trevlig 1:a advent
  Kram

 4. Svara

  Pia

  2 december 2006

  Oj du vad det blivit fint i Pörtet.. Har du pyntat allt nu inför julen kanske.. en del gör ju så långt i förväg.. den där lulen barar inte så länge jue.
  Jag har bara satt upp ljusstakar/stjärnor i fönstren ännu, men det är så mysigt så.
  Jaha lilla Paula det var min datumruta du menade.. trodde minst du sett snöflingor på mina vinter/julsidor.. då hade det varit mysko för jag ser då inget sånt.. Däremot rinner det lite på en del bilder tövatten eller kanske något annat 🙂
  MARKUS vann och du ska tro jag ringde o röstade. Undras tro vad de samtalen kostade.. skit de samma för han var en värdig vinnare.. har jag tyckt hela tiden.
  Ha de nu så gottis i din mysiga stuga.
  Kram

 5. Svara

  Pialill

  2 december 2006

  Hallå Paula.
  Jättefint här inne och lagom vintrigt. Mysigt hemma hos dig också med ljusslingor och allt. Jag har satt upp ett par adventsstakar ikväll, och tvättat köksfönstret. 😉
  Kram och go´helg.

 6. Svara

  Kicki

  2 december 2006

  Vad fint det blev med isbjörnen.
  Adventstakarna kom fram idag, men jag väntar med pyntandet, det är så mycket som måste städas först, men i morgon ska jag nog göra en krans till dörren.Har i allafall varit i skogen och plockat materialet.
  Ha en lugn helg

 7. Svara

  Lotta

  2 december 2006

  Vad fint det blev! Först såg jag inte förändringen… kom sen på att uppdatera sidan, 🙂
  Visst är det ljusen, levande eller lampor/slingor som gör det julfint. Det är mysigt med ljusen nu i mörka tider. Jag min klant har lånat ut kameran till dottern som är i London, så kort hos mej får vänta. Troligen har hon tagit roligare kort där än vad jag skulle gjort hemma 🙂 Julskyltningen i London ska ju vara något helt fantastiskt. Jag kan ingenting i på spåret längre… tog en stad – venedig. Gissade mej till status men det var allt. Svår allmänbildning.

 8. Svara

  Ninni

  3 december 2006

  Såg mmysigt ut…ha en skön 1:a advent, kram

 9. Svara

  Nilla

  3 december 2006

  Så fint du har fått, både hemma och på din sida. Visst behöer man lite ljus nu i mörkret. Trevlig första advent. Kram

 10. Svara

  Anki

  3 december 2006

  Hej! Så fint du gjort, både hemma och på bloggen. Hos mig blev det lite annorlunda i år. I ett rum har jag t ex satt fast adventsljusstaken med gummisnodd, för att inte katten ska riva ner den när han hoppar upp i fönstret.

 11. Svara

  Pia (Pimli)

  4 december 2006

  Det ser helmysigt ut i ert lilla pörte! Och nog behöver man lite extra mysljus när det är så här.

  Vi har bara lyckats få upp en adventsstjärna och en adventsljusstake, för jag låg med halsont hela dagen igår och ligger idag också. Snyft. Inge kul. Men sambon ska ut och jaga rätt på några nya stjärnor idag och så ska vi försöka få upp ljusslingan i granen utanför. Sen får det räcka ett tag.

  Vilken tur ni har som fått en så kattvårdande inneboende! Trulle vårdar öronen på alla tikar som kommer hit (om de tillåter det), men han skulle aldrig våga sig på att göra det på Mårris ;).

  Jag antar att du hjälper mig att hålla tummarna för att det snart blir snö på riktigt ute. Så man slipper lera och slask. Börjar tröttna på att torka bort leriga kattfötter från diskbänken hela tiden…

  Nu ska jag lyfta bort laptopen från magen och resa mig upp för att göra mig en kopp rooibos-te. Med honung i. Gott både för kropp och själ. (Och tack vare Lidl så kostar teet inte skjortan heller :D)

  Ha det så gott i pörtet!

  /Kramar

 12. Svara

  Pia (Pimli)

  4 december 2006

  Jag igen: Glömde berömma nya layouten. Här är (som vanligt) jättefint. Du får hälsa din dotter det. Hon verkar vara riktigt fena på det här.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 107
 • 497
 • 1 652 529
 • 5 119
 • 66 012
Sök här