Bloggen

Första flyttlasset

Av
den
10 september 2012

Denna helg liksom de kommande två går i flyttkarusellens tecken.
Vi hyrde ett släp och ägnade oss åt att gå igenom källaren. Tänk, trots att vi bara bott här i två år, så blev högen med “till återvinningen” lika stor som “till lägenheten”!

Här närmar vi oss Fredriksberg, Säfsens badplats syns till vänster

Medan Hasse slet med kartongerna som skulle bäras antingen till källarförrådet eller upp till lägenheten på tredje våningen gick jag och Blinka ner till udden vid sjön, vårt gamla favoritställe som åter kommer att bli flitigt besökt då det ligger bara ett par hundra meter hemifrån! Byggnaden på andra sidan är Fredriksbergsskolan.

På vintrarna brukade vi åka skidor här på sjön, den tiden är dock förbi, men kanske kan man åka spark här istället?

Det finns gott om lingon- och blåbärsris här nere vid sjön så jag plockade blåbär till morgongröten innan Hasse ringde och sa att han var klar.
En timme i naturen inbringade var sin fästing på hunden och mig. När jag lagade middag kände jag något på ryggen, slängde av mig tröjan och mycket riktigt kunde Hasse plocka bort en gynnare.
Blinka känner också av de små krypen innan de satt sig i skinnet, hon flåsar, försöker bita och slicka bort dem, irrar runt och är omöjlig att hantera så man kunde få gå igenom pälsen på henne.
Igår fick dock Hasse syn på fästingen då den kröp omkring på hennes rygg och lyckades avlägsna den.
Nej nu får det komma ett par riktiga frostnätter som tar kål på dessa otäckingar!

Har man burit tunga flyttkartonger ska man ha mat som anstår en karl, finsk variant av stekt fläsk i löksås, serveras med kokt potatis och rågbröd att doppa i såsen!
Kan meddela att maken inte det senaste året fått njuta av sin favoriträtt mer än en gång…den räknas tyvärr inte in i kategorin “hälsosam smalmat” som övervägande serveras i pörtet numera.

Igår kväll hade vi en riktig tevekväll.
Vi sitter sällan framför teven om vi inte i förväg bestämt oss för att se ett visst program.
Att bara sitta och zappa mellan alla femtielva kanaler roar oss inte nämnvärt och brukar sällan resultera i att man hittar något som fångar intresset.
Annat var det igår då vi efter att ha sett de program vi avsett, dvs. X-factor som nog kräver några fler avsnitt innan jag uttalar någon åsikt om, samt “Akuten” så valde jag att ta fjärrkontrollen och zappa.
Resultatet blev att vi på Animal Planet hittade ett program om heliga djur i Indien och där fastnade vi minsann!
Heliga kor i Indien har man ju hört talas om, men det visade sig att det fanns många andra djurarter som också ansågs heliga. Bland annat tranor, apor och, hör och häpna, råttor!
Maken som har råttfobi såg rätt äcklad ut när det kryllade av råttor som kilade omkring bland människorna på gatorna! Trots att det bevisligen finns en uppenbar smittorisk för sjukdomar så matade man dem och kelade med dem, hu vad hemskt!

Denna eftermiddag ska ägnas åt….just det, rätt gissat…flyttbestyr!

Ha en fin vecka kära vänner!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  10 september 2012

  Skönt att ett lass är kört i alla fall. Snart är ni i ordning i lägenheten.
  Men hur kommer katterna att trivas när de inte får få ut?

  Här sitter jag och funderar på middagsmat… soppa eller nått. har tagit fram kyckling ur frysen… Får se vad det blir.

  Ha det gott nu.
  Kram nabokäringa :mrgreen:

 2. Svara

  Mia

  10 september 2012

  Snart är ni på plats, alltså!! Vad skönt… och sen kan ni njuta av lugnet och fästingfria promenader *L*
  Skrattar gott åt dina bilder =))) Kram på er!

 3. Svara

  TT

  10 september 2012

  Åhå, vad ni står i! Då får man hälsa på på annan ort nästa gång! Men det gör inget för det är så vackra omgivningar där! 😛

 4. Svara

  Herr Nilssons Fru

  10 september 2012

  Jag är så avvundsjuk – jag vill också flytta:( h e m!!!

  Antar Ni längtar tills allt är klart och Ni kan sätta ner rumpan i nya hemmet. Flytta tar på krafterna även om de e roligt o roligast när man är klar:)

  Tittar aldrig på TV??? Paula….när de är idrott – vad gör ni då?? :):)

  Jag tittar på TV ibland, försöker komma ihåg Dallas på onsdagar:) och 4400 på vardagar, men de går redan vid 18.00 lite dum tid o lätt bortglömt:)

  Kramiz

 5. Svara

  Sylvia

  10 september 2012

  Man glömmer mellan flyttningarna hur mycket jobb det är. Och tur är väl det!
  Samla på sig grejer går lätt, så lätt att man inte riktigt vet hur det gått till. Men nu har ni bara fräscha och användbara grejer med er på ny-gamla platsen.

 6. Svara

  Kristina

  10 september 2012

  Gogglade på Fredriksberg, så nu vet jag lite mer 😉 2010 bodde där 655 pers. Ja har de inte blivit fler sen dess så blir det 657 nu plus lite fyrfotingar! Vackra omgivningar må jag säga! Hoppas flytten avlöper friktionsfritt, hur nu det ska gå till, för flytt är alltid sååå jobbigt! Såg också X-factor, säger som dig, får se vad man tycker om det. Lycka till med flytt och allt, kram vännen!

 7. Svara

  Lisa

  10 september 2012

  Vilka härliga bilderu lägger ut Paula!! Lite att skratta åt. Kram på dig! O lycka till med flytten! Önskar Lisa.

 8. Svara

  Astrid

  10 september 2012

  Jag såg ett program från Indien där heliga kor inte är så heliga längre som tidigare. Så förändring sker överallt
  Kul att flytta även om det är jobbigt

 9. Svara

  catja

  10 september 2012

  Tillbaka till Fredriksberg förstår jag. Där är ju jättefint. Fläsk med löksås går ju inte av för hackor. Längesedan jag åt det. Tror jag ska ‘beställa’ det av kocken under veckan. 🙂

  kram

 10. Svara

  AprilSus

  10 september 2012

  Låter rätt skönt att kunna ta flytten lite i taget. Mindre trevligt låter de med objudna gäster, som fästingar. Vi har klarat oss undan med bara en fästing på 4fotingen, men vi rör oss inte så mycket i “vildmarken”. Nala gillar att trippa på asfalt, gräs är tillför att uträtta sina behov på, sen återvänder hon helst till fastare underlag. 😉

  Kramis!?

 11. Svara

  Ninni

  10 september 2012

  Så nu är ni igång igen… jag måste beundra er att ni orkar. Men när något bättre finns i sikte så är det alltid lättare. Ni har bott fint där ni bor nu men ni kommer att bo fint dit ni flyttar också vilket glädjer mig för då får jag se många fina naturbilder här på bloggen. 🙂 Men jag undrar ändå om ni inte flyttar till fel ställe… flytta hit till Storsved istället så slipper ni fästingarna. 😉
  Tur att Hasse fick rejälan mat så han orkar med fortsatt flyttande av kartonger. 🙂
  Kramen.

 12. Svara

  Nette Cecilia

  10 september 2012

  😆 Någon som fått en BH till ,ja du hittar nog allt möjligt,Jobbigt det där med flyttning ,kram Nette

 13. Svara

  annette

  10 september 2012

  Ser helt underbart ut med den fina naturen precis i närheten där Ni skall på, ser fram emot höst/vinterbilder, måste vara väldigt fint med skogarna och sjöarna.
  Anar att det här inte är Er sista flytt, tre trappor upp;)
  Var själv och tittade på bostad i helgen , skall inte ta den, på bilden jag sett såg huset ut att stå fritt, men det låg ett hus i vinkel bara två meter ifrån, då har jag ju ingen frihet alls, kan inte ens osedd gå ut på trappen i nattsärken och fika på trappen;)
  Undrar om inte jag finge hyra en långtradare för att köra bort efter rensning 🙄
  Din variant på fläsk med löksås ser väldigt god ut, och att få doppa rågbröd i såsen är inte fy skam!
  Packa ordenligt nu;)

  Kramen!
  annette

 14. Svara

  Malin

  11 september 2012

  Härligt nu är ni på g!

  Konstigt att man alltid har rafs att rensa o slänga, även om man inte tycker att man är ngn stor shoppare, det verkar snarare ha en koppling till ju mer utrymme man har ju mer rafs.

  Kram

 15. Svara

  BrittMarie

  17 september 2012

  Ha, ha. Du hittar så roliga bilder!! 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 128
 • 497
 • 1 652 550
 • 5 119
 • 66 012
Sök här