Bloggen

Knivar i förskingringen

Av
den
8 september 2012

Viktigast på vår inköpslista igår: svampkniv!

Jag dräller knivar omkring mig i skogarna runt Björsjö och skulle antagligen behöva köpa ett dussin till!
Som syns på bilden får den jäkla kniven inte plats i min fina midjeväska utan en spets eller ett skaft tittar upp och när jag sen ivrigt böjer mig ner för att undersöka och eventuellt plocka upp någon svamp så ramlar kniven ut.
När jag väl märker att kniven är borta har jag gått en stund och även om jag någon gång bestämt mig för att vända och gå tillbaka och leta så har jag aldrig lyckats hitta någon!

Ett i-landsproblem, javisst, men lagom irriterande ändå!

Men ilsk kan man ju inte vara när varje liten promenad ger några fina exemplar att torka och förvara för senare användning.
Gulisar vill jag dock inte ha längre, kommer inte att ha plats i min lilla frys i nya hemmet!

Denna helg börjar vår flytt på allvar, vi har hyrt släp och ska tömma källaren på grejer. Det känns riktigt bra att äntligen vara på G!

Tog en bild igår på de sista tappra blommorna som ännu lyser upp naturen (nej,det är inte min trädgård, hihi utan allmänning!) men snart kommer ju alla granna höstlöv istället.

Jisses, är klockan redan halv tolv, hög tid att ta tag i dagen!

Med denna varning önskar jag er en trevlig helg!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  8 september 2012

  Kanske bättre du köper dig en ny midjeväska så du får behålla knivarna 😉

  Lycka till med flytten 🙂

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  8 september 2012

  Kniv får man väl igentligen inte bära på sig?? även om man ska till svamskogen, eller?? Hur som, dina knivar verkar leva sitt egna liv:) o ge sig av för att aldrig återkomma hem. Köp en väska med lås:)

  Kramiz

 3. Svara

  Menageriet

  8 september 2012

  Tur att Du inte får kniven i magen när Du böjer Dig ner! Skaffa en Morakniv och en knivslida att ha i bältet. En liten borste kan Du ju ta med i väskan. Eller så får Du skaffa större midjeväska! :mrgreen:
  Du har väl inte glömt att anmäla bredbandsflytten, så jag måste vänta i flera veckor på rapporter ❓
  Med min sista flytt i minne, så avundas jag Dig INTE flyttningen. Men det blir spännande att läsa om den sen. Flyttviruset har jag inte blivit smittad av än och inte det dom skriver om på sista bilden, heller. Däremot tar jag gärna emot råd om choklad ❗ 😉
  Ta det nu lugnt med flytten Du och låt andra som orkar göra jobbet.
  F.ö. får Ni ha en bra helg! Kramar

 4. Svara

  Nette Cecilia

  8 september 2012

  😐 Här köps det också knivar i parti o minut .Jag äter mycket frukter framför TV och sedan hamnar dom med skalet i avfallet hoppas inga maskiner gått sönder på avfallsplatsen med alla mina knivar . 😆 Borde städa idag men jag tittade på din bild den var bra ,Nette 😎

 5. Svara

  annette

  8 september 2012

  I-landsproblem, ja visst men jag har förlorat ännu en svampkniv idag, helt nyinköpt och använd för första gången, har min i korgen men lägger tydligen ifrån mej den, varför jag gör det förstår jag inte, den används ju när jag plockar;)
  Här är det torka i skogarna nu, verkar totalt ha avstannat med svampen, fanns bara lite torra gulingar idag, skall se om jag hinner ta mej ut på ett annat ställe imorgon!
  Var och tittade på hus att hyra idag, inte alls som jag tänkt mej, låg i vinkel med ett annat hus, alltså ingen frihet alls och så vill jag inte ha det;) ´
  Lycka till med flyttbestyren!
  Kramen

 6. Svara

  Mia

  8 september 2012

  Men vännen! Går det inte att förvara kniven så den INTE ramlar ur???? 😛
  Kram på dig!!!!

 7. Svara

  Ninni

  8 september 2012

  Svampknivar verkar ha en tendens att försvinna…. tror de har egna ben att gå på. 🙂

  Avundas er inte det ni har framför er – flytten. Hua vad jobbigt. Glad jag slipper. Men kommer gärna och kollar in ert nya pörte när ni flyttat klart.
  Kramen.

 8. Svara

  Marketta

  8 september 2012

  Här är det pennor som försvinner. Inte länge sen jag köpte ett stort paket pennor från Jula, och inte en enda penna finns och hitta när man behöver den 🙄 .

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  BrittMarie

  9 september 2012

  Nu kom jag på en idé: Varför inte ha en s k senilsnodd på kniven, precis som många har på sina glasögon. Aldrig mer en tappad svampkniv, skulle jag tro 😉
  Jag förstår det är svårt att hålla reda på alla födelsedagar för er. Det går an när man bara har ett barnbarn 🙂
  Kram

 10. Svara

  Helen

  9 september 2012

  Hej
  mycket svamp hittar du 🙂 jag plockar bara gulingar jag.. är inte så förtjust i svamp.
  hoppas flytten kommer att gå bra 🙂

  kram

 11. Svara

  Mia

  9 september 2012

  Det blev lite antiklimax här, jag började frysa och må illa, så vinet var bara att glömma, däremot lockar sängen trots den tidiga timman *L*
  Kram på dig!

 12. Svara

  TT

  9 september 2012

  Jag glömmr kniven hemma varje gång så det är ingen risk att jag tappar bort den!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 471
 • 499
 • 1 641 162
 • 5 101
 • 65 747
Sök här