Bloggen Livets glädjeämnen!

Första snön…..och ett jubileum!

Av
den
21 november 2022

Nu lär jag få några hårda kramsnöbollar kastade rakt i nyllet på mig, men jag tar det!

Igår kom hyresvärden med årets julgran, så ståtlig och fin!

Inatt kom snön…

Nu fanns det mycket att nosa på!

Vädra i luften..

Nä nu får du ge dig matte, så kul är det inte…

Nu vill jag in o äta frulle!

Okej okej, då ska jag avsluta med att klappa mig själv på axeln!

Idag firar jag 10 år som rökfri!
Heja mig och så skönt det är…

Sluttramsat för idag…

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  21 november 2022

  Så skönt du äntligen fick snö. Hoppas Daniel ser glädjen med den till slut med. Ingen gran här ännu, men det kommer.
  Grattis till 10 år som rökfri. Bra jobbat. Kram.

  • Svara

   Paula

   24 november 2022

   Heeej, snön smälter med en farlig fart, men så är det ju alltid med den första snön. Hoppas det kommer mera, före julafton! Kram från pörtet

 2. Svara

  LillaSyster

  21 november 2022

  Dubbelt grattis till dig!
  Nu har du fått din efterlängtade snö, har precis varit ute och konstaterat att det kommit minst 7cm sedan jag kom hem och det vräker ner mer. Har skottat två gånger idag och nu var jag ute och skakade jag av massa växter, häcken och persikoträdet. Det är så tungt så att Schersminen låg nästan jämns med marken. Enligt prognosen så fortsätter det att snöa ett tag till. SUCK!
  Stort grattis till ditt 10 års jubileum – bra jobbat!

  • Svara

   Paula

   24 november 2022

   Ja o nu har den smält bort, men jag hade inte räknat med annat. Jag tror inte på solcellsbelysning i granen, det blir nog det gamla vanliga, med hyresvärdens godkännande. För det är ju vi hyresgäster som pyntar, inte han inte…
   Kramen

 3. Svara

  LillaSyster

  21 november 2022

  Ps fin gran ni fått! Lite solcellsbelysningen i den till första advent=)

 4. Svara

  Minton

  21 november 2022

  GRATTIS till 10 år utan giftet. Det är nog 19 år sedan jag slutade. Daniel är så fin i sitt täcke och det är skönt för dom i kylan.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Mia

  21 november 2022

  Det var väl ett härligt trams 🙂 Grattis till snön, det kommer mera….och grattis tilöl firandet av ditt rökfria år, själv håller jag med Mark Twain 🙂
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   24 november 2022

   Att sluta röka är bland det bästa jag gjort, tackar innerligt farbror doktor som jag träffade efter min tia och konstaterade pulsåderbråck. Skrämselpropagandan kan fungera! Om morgondagen vet vi inget….varma nattikramar

 6. Svara

  Ditte

  21 november 2022

  Stort grattis till 10 år som rökfri. Och så mycket pengar du undvikit gå upp i rök- Heja!
  Så fint med en julgran från din hyresvärd. Omtänksamt.
  Vad gäller snön så ligger vi nästan före just nu vad gäller mängden. Men skänker gärna bort en del.
  Kram

 7. Svara

  BP

  22 november 2022

  Hahaha! Nej jag ska inte kasta några snöbollar i nyllet på dig. Vet ju att du skulle hämnas direkt;-)
  Alltså den där julgranen… är hyresvärden aningen snål eller!? Att den är liten är ju okej, men får den inga ljus? Nej, javisst ja. Elen har ju gått upp;-)
  Grattis till 10 rökfria år. Jag trodde jag tagit min sista cigarett den 20 oktober 2020. Slutade tvärt utan minsta problem. Men nu under sommaren tyckte jag att jag var värt några pinnar per dag – max fem stycken…

  PS. Och vad gäller snöeländet så ligger det minst 35 centimeter utan för mina fönster… DS.

 8. Svara

  Anna-Lena

  22 november 2022

  Bra jobbat!
  Har ingen datum..inte ens årtal, då jag tog den sista cigaretten
  Var “feströkare” under de sista åren.
  Så mitt beroende var väl knte så stort. Trots att jag rökte mycket under perioder.
  Tokigt …Var mer ett uttryckssätt än ett beroende..
  Och beroende av vintersnö är jag definitivt inte…
  Ha det gott! Kram

  • Svara

   Paula

   24 november 2022

   Jag hade aldrig fixat att bli feströkare, för mig handlar allt om allt eller inget, mat, sprit, rökning, osv. Tyvärr, det är inte nyttigt alls att vara så här extrem. mHaha, jag vet att du inte är beroende av snö, men det är jag!! Mår skit efter varje dålig vintersäsong…
   Kram

 9. Svara

  Anki

  22 november 2022

  Imponerande vet jag inte, men en gran är det i alla fall! Här i Finspång kom vi lindrigt undan med snön – bara 10-15 cm, vilket är mer än nog. Vet att LillaSyster fått mycket mer, liksom barnbarnsfamiljen.
  Grattis till 10 år som rökfri! Bra jobbat! Jag firade 15 år någon gång i början av oktober, men minns inte vilket datum.
  Kram

  • Svara

   Paula

   24 november 2022

   Du ligger alltså fem år före, i all evighet, jag kan leva med det! Vi är duktiga!

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  22 november 2022

  Härliga snöbilder och en liten Daniel som njuter och hittar nya dofter 😀 Granen är nog riktigt tjusig efter snöandet och kanske ligger det kvar några dagar åtminstone.
  Stort grattis till 10-årsjubiléet. Jag ligger några år efter men nästa sommar är det åtta år sedan jag slutade. Du ska självklart ge dig själv en klapp på axeln och vara glad för att du lyckades 😀
  Kram

 11. Svara

  Kicki

  24 november 2022

  Oj har det gått 10 år sen du slutade röka, Så bra gjort!

  Onödig snö, eftersom den töar och slaskar innan den blir kvar för gott över vintern.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 96
 • 596
 • 1 636 040
 • 5 093
 • 65 655
Sök här