Fem en fredag

Fem-en-fredag # 28 Ledigt

Av
den
14 juli 2023

# 28 Ledigt

Vad gör du när du är som mest lat om sommaren?

Då tar jag vovven på en kort promenad ner till sjön, sätter mig på en parkbänk och bara glor! Alternativ sätter mig på balkongen med en bok i knäet
Hur spenderar du en aktiv sommardag?

Då träffar jag gärna familjen och åker på uflykt, som här igår då vi åkte buss till Lilltorpet och Dikarbacken
Vad väntar du med tills september kommer?
Jag älskar hösten, men har inte ett dugg bråttom dit, lever här och nu
Vad har du ännu inte gjort som du brukar på sommaren?

Jag upptäckte igår på vår utflykt att blåbären är mogna! Det var jag inte alls beredd på, nu planerar jag in en skogstur med bärplockning närmaste veckan.
Hur är dina sommarkänslor just nu?

Min sommarkänsla är god, jag fortsätter utforska hemstaden, göra små utflykter, gå långa promenader och bada när vädret är varmt!
Flera deltagare till fredagstemat hittar du hos Elisa som nu tar ett par veckors välförtjänt semester och återkommer igen i augusti.


Jag önskar dig som tittar in en skön sommarhelg!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 juli 2023

  Underbara bilder! Barnbarnen har hittat lite blåbär.

 2. Svara

  LillaSyster

  14 juli 2023

  Söta Noelle =)
  Behagliga dagar hos dig.
  Trevlig helg!

 3. Svara

  Minton

  14 juli 2023

  Du lever livet på rätt sätt. Noelle är duktig på bärplockning. Gillar Daniel bären? Settern vi hade älskade dom och plockade från buskarna eller stal från min spann.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Jenny

  14 juli 2023

  De säger ju att de som har barnbarn lever längre, så det är bra att du får träffa dom och umgås.

  Tänkte på blåbärspaj och vaniljsås….

 5. Svara

  Anna-Lena

  14 juli 2023

  Sådana fina pilfinkar. Och fin doterdotterdotter. förstås. Hos oss har vi inga pilfinkar. Beror på att vi bor i skogen. Framme i byn ( en km) finns det både pilfinkar, gråsparvar och starar. Där finns det öppna fält för dem. Ganska otroligt att det kan skilja så myckt på den korta sträckan.
  September? Jo, det är en fn månad. Men sen går det utför ända framtill mars. God eftermiddag!

 6. Svara

  Mia

  14 juli 2023

  Hoppas du får en skön sommar också <3 mums med blåbär, det ska vi kolla nästa vecka men hjortrona är det illa ställt med i år, först var det frost vid blomningen sen torkan på det…..ack ack fast det är inget bär som är så himla viktigt och sylt samt en del fryst har jag sen i fjol. Självplock på jordgubbar har satt igång nu så det ska vi nog plocka lite. Kram på're

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  14 juli 2023

  fina bilder som vanligt. har hört flera som överraskats av blåbär. september kan vara en fin månad men det är inte så bråttom dit. vill gärna ha lång sommar. titta på folk är väldigt roligt. och läsa ute är väldigt härligt. jag ska också göra utflykt med barnbarnen. det känns att det är nyttigt

 8. Svara

  Jenny Nodén

  14 juli 2023

  Tack för din kommentar. Jag är bara tjänstledigt från Filmarkivet, men jag är en av dom som kommer att bli uppsagd pga arbetsbrist. Så jag hoppas jag får fortsätta på kommunen efter den 12 december.

 9. Svara

  BP

  14 juli 2023

  Ett härligt bidrag till temat. Noelle blir sötare och sötare för varje dag som går. Hon är en riktigt “liten vuxen” tycker jag.
  I ditt nya hem verkar du ha nära till precis allt – vatten, skog och innerstad. Perfekt!
  Sista bilden är en höjdare:-) Fåglarna ser ut att bo i en skyskrapa där de tittar ut genom fönstren:-)

 10. Svara

  Karin

  14 juli 2023

  Japp, blåbären är mogna, insåg jag när det var blålila fågelbajs på min terrass. Undrar hur de blivit, denna torra soliga sommar. Små och söta, kanske.

 11. Svara

  Susjos

  14 juli 2023

  Måste kolla här på landet om blåbären är mogna, har inte hunnit det ännu!
  Fina bilder, inte minst på Noelle!
  Lilltorpet, där han man dansat runt midsommarstången när det begav sig i barndomen!
  Kram från stugan på landet!

 12. Svara

  Anna i Portugal

  15 juli 2023

  Fina bilder som vanligt! Och det låter som du har en skön och ledig sommar.

 13. Svara

  Anki

  15 juli 2023

  Trivsamma sommardagar hos dig och härliga bilder!
  Blåbären är mogna även här, men tillgången väldigt ojämn. Massor p en del platser och inget på andra … men jag bryr mig inte så mycket, för bärplockning är inte min grej direkt!
  Ha en fortsatt fin elg!
  Kram

 14. Svara

  Ingrid

  15 juli 2023

  Jag var och kollade våra blåbär och visst är de mogna nu, men pyttesmå. Vi har ju inte haft något regn sedan tidigt i våras. 6 maj fick vi 6 mm och 6 juli 5 mm och där emellan någon skvätt på en eller ett par mm. Inte mycket för blåbären att suga åt sig.
  Ha en fin fortsättning på sommaren!
  /Ingrid

 15. Svara

  Violen

  15 juli 2023

  Fina bilder på barnbarnet! Härligt att blåbären är mogna, det trodde jag inte. Ha det gott och njut av sommaren! Hösten är fin men den kan hålla sig borta ett tag till!

 16. Svara

  Birgit

  16 juli 2023

  Jag sitter mest med näsan i en bok på lata sommardagar. Aktiva, då tränar jag, fixar hemma eller är och hälsar på folk.
  Just nu är det mest lata dagar ?!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här