Bloggen

Från olika vinklar

Av
den
7 juli 2012

Jag har säkert visat hundratals bilder på “min” å, men nästan alltid sedd från vår tomt.
Här har jag istället gått ut på Janvallen och tittar hemåt, den vita pricken visar var pörtet står.

Även här har jag markerat huset då det syns dåligt i den täta växtligheten.

Min farstubro som jag trivs ypperligt på!
Nuu när vi ska flytta så passar jag på att fota mycket som minne från tiden vi bodde här, det kommer att bli ganska prick två år.
Nog hade jag tänkt mig att bo kvar längre, men är man rotlös så är man!

Idag tog vi en tur till årets begivenhet i Säfsen, nämligen Lions auktion.
Man hade hotat med stora regnmängder och därför hade auktionen flyttats från hembygdsgårdens tun till dansrotundan under tak.
Dessbättre regnade det inte även om himlen var blygrå.
Knotten var talrikare än människorna trots att hela bygden var på plats.
Har man en gång varit med om knottinvasionen på hembygdsgården en midsommar så glömmer man det aldrig!

Vi fyndade inget denna gång, men blev bjudna på kaffe av goda vänner.

Himla tråkiga program på teve ikväll, vi kanske får lov att roa oss själva bäst vi kan!

Tjingeling!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 juli 2012

  Mmmm, det är vackert där ni nu bor, men du har säkert smultronställen dit ni ska flytta också, du har ju bott där förr *L* Visst var det så???
  Stor kram på dig, goa Paula!

 2. Svara

  Kristina

  7 juli 2012

  Ja nog bor du vackert till Paula, vilka fina marker och ett fint vatten.. Men jag har missat nåt, ni ska flytta, vart?? Jag läser vad Mia skriver här ovan, ett ställe där ni bott tidigare, hoppas allt blir till det bästa. Alltid gott när man kan flytta tillbaka till det man vet vad man har. Svårare att flytta in på en plats som man aldrig tidigare mött.. Näe nu spånar jag bara 🙄

 3. Svara

  annette

  7 juli 2012

  Ljuvlig plats som Du ju i grunden tycker mycket om, men nu är det ju som det är och social gemenskap med andra människor är ju oerhört viktigt för välbefinnandet, Du vet vad Du har nu och Du vet vad Du får, bättre kan det ju inte bli och Ni har ju noga övervägt detta!

  Ha en fin kväll från “Solstaden”

  Kramen

 4. Svara

  Sylvia

  8 juli 2012

  Bo nära vatten är en källa till inspiration och även frid. Som du säger, förändras det hela tiden, från spegelblankt till krusningar och småvågor. Färgen speglar himlen och träden runt omkring. Förstår att du kommer att sakna din utsikt, men så är det ju här i livet, man får räkna ihop plus o minus och nu har ni kommit fram att det är mera plus att bo lite närmare andra människor.

 5. Svara

  TT

  8 juli 2012

  Fina bilder… ja som vanligt!!
  Att bo bredvid vatten har alltid varit en dröm men dit kommer jag nog inte… fast…ja vi är ju också lite nomader men jag tror vi blir kvar här.

  Vi hade tänkt åka till stugan idag och fixa gräset men det regnar rejält så det får vi skippa. Stugan blir lite lidande den här sommaren när det är mycket som ska fixas här hemma men sonen ska vara där under vecka 30 och brorsan blir nog också där en del under sin semester.

 6. Svara

  Lisa

  8 juli 2012

  Va fint ni bor. Ta med dig vattnet dit ni flyttar. Fast det blir säkert nya fina vyer o smultronställen.Ha en go söndag. Kram Lisa.

 7. Svara

  Kicki

  8 juli 2012

  Längtar du så mycket till Säfsen att du redan börjat nedräkningen 😉 . Har ni möjlighet att flytta tidigare om huset i Björsjö blir uthyrt?
  Jag kikar också efter de första svamparna.
  Kramen

 8. Svara

  Marketta

  8 juli 2012

  Huuuu, det där är ju hädelse av den ädla drycken mjölken 😯 . Jag börjar bli så less på alkoholhaltiga drycker och dess biverkningar så jag spyr snart. För min del kan systemet gå i konkurs, eller nån kan stoppa en dynamit under bygget. Jag skulle då inte gråta över det 👿 .

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  Malin

  9 juli 2012

  Förstår att du förevigar din underbara å!

  Tyvärr verkar det vara ett riktigt insektsår i år, få se om det blir olidligt i stugan..

 10. Svara

  Ninni

  31 juli 2012

  Jag antar att du kommer att sakna din å. Det är ju himla vackert där du bor men det är ju en bit ifrån “ära och redlighet” och utan bussförbindelser lär det blir rätt jobbigt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 85
 • 497
 • 1 652 507
 • 5 119
 • 66 012
Sök här