Bloggen

Fredagkväll i pörtet…då svänger det!

Av
den
21 oktober 2006

Gårdagen blev inte riktigt som planerad!
Istället för att få hem gubben så ringde han och berättade att han omöjligt kunde köra hem i ovädret!
40 cm blötsnö hade kommit senaste dygnet i Östersund, träd och grenar bågnade och knäcktes som tändstickor över vägarna. Då kör man inte med sommardäck….
Istället blev han “tvungen” att tillbringa ytterligare minst ett dygn med två 19-åriga tjejkolleger…javisst är det synd om honom, tzzzzzz!!!!

Istället fann jag mig alltså ensam och övergiven….men tanten rockade fett med Idolerna !!!
Hmmm, vem är det som säger att programmet endast ses av 13-åriga tjejer????
Det finns MÅNGA 40+ tjejer här på nätet som jag med bestämdhet vet inte missar ett program!!!

Skogens alla djur måste ha hukat sig under trädgrenarna när jag satt med en pilsner och whisky och ljudvolymen på HÖGSTA nivå (jodu Tette, trot eller ej!)
Tyckte dom var SÅÅ duktiga allihopa igår, nu är det jättesvårt att gissa vem som åker ut!
Att Snäckan gjorde det igår kanske beror på att han är den minst mångsidiga?
Och det var härligt med lite GIRLPOWER, ett tag trodde jag att tjejerna skulle åka ut en efter en, men igår LEVERERADE dom, som juryn så fint säger, hihi!!

Samtidigt roade jag mig med att plocka ytterligare 6 stycken fästingar på stackars Loppan!!
Nu hittade jag även “nya” som fortfarande kröp omkring i pälsen…kan knappast vara Ölandsfästingar… dom sprakade och brann så fint i mina tända stearinljus!

Nu ska jag sluta babbla och istället dra något gammalt över mig (dvs. klä på mig..) men avslutar med att visa att vi minsann också har fina bönder!!!


Bilden är lånad från DD (Dalademokraten) och visar en bonde som visar upp sig i Bonde-kalendern!

TAGS

22 oktober 2006

9 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  21 oktober 2006

  Wowww vilken Ek – Trolleken käns som ett passande namn.

  Ja, nu är vintern på G, kanske får vi lika mycket snö som förra vintern. Jag kollar också på Idol och vissts är de duktiga.

  Här regnar det och är gråväder i dag så jag håller mig nog inomhus. Ha en fin helg.

  Kram

 2. Svara

  Ninni

  21 oktober 2006

  Fästingar fortfarande?? Otäcka djur. Vilken stilig bonde, och ett gulligt barn!

  Det blir gött för dig att få hem maken, men du verkade ju inte fara illa igår kväll heller.
  jag följer faktiskt inte Idol, verkar vara en av de få.

  Ha en skön lördag…jag har tänt brasan, mysigt i höstrusket!

 3. Svara

  Pia (Pimli)

  21 oktober 2006

  Har tittat på Ölandsresan del 2. Underbart! Längtar till havet. Skulle vilja vara på någon klippig kust/ö när höststormarna dundrar in. Måste vara helt fantastiskt!
  Jag har faktiskt bott vid Böda sand i ett tidigare liv. Och vandrat i Trollskogen. Härlig semester var det, med otroligt varmt och vackert väder. Ett gott minne att ha.

  Trist för dig att inte få hem ‘gubben’ till helgen. Tur att du kan syssla med fästingplockning som tröst ;).

  Själv ska jag syssla lite med mina lagrade foton, rensa och indexera. Blir förståss inte klart idag, men jag får sträva på. Kommer att känna mig mycket nöjd när det är klart. Alla nya foton jag läser in ska rensas och indexeras på en gång! Från och med nu.

  Önskar dig en skön helg i regnet. Trevligt att ha en anledning till att grotta lite 🙂

  /Kramar

 4. Svara

  Lotta

  21 oktober 2006

  Jag rockade också med idolerna igår. I ungar hemma att skylla på 🙂
  Här i sydsverige har fästingarna i fastnat på ett tag…
  kan vara att vi har busväder utan snö.
  Snön där uppe påminde oss om att, nu är det dags för vinterdäck.

 5. Svara

  Anki

  21 oktober 2006

  Men hallå, fanns de må inga goa små 19-åriga killar där i skogskanten som kunde underhåll dig då. Klart du hade ju dem på TV o de kan väl/nog/förmodligen räcka..haha…Vad då 13-åriga flickor?? Jag tycker var o varannan människa följer Idol, de e ju bra, jag såg “nästan” hela, de är duktiga. Gottade mig också med en liten stark, var lite smått tjurig som en vrångstyrigt vildsvin- ja jag fick ju inte titta på min gård ju..snyft..
  Nu ska jag snart, nja si så där om 3 timmar på födelsedagsfest i city. Se upp stan, här kommer jag.
  Jo du. Vi har ingen snö här, du skulle stannat på Öland hade du sluppit de där så tidigt. snön alltså. Hoppas dock du får hem gubben snart!!
  Kram Anki

 6. Svara

  Anne-Lie

  21 oktober 2006

  Jag rockade också fett igår, men utan pilsner och wirre. Jag får inte glömma att se reprisen på “Bonde söker fru” i morron, missade det i onsdags. På tal om det så gillar jag kalenderbilden på bonden. Såg du kalenderflickorna på morrontv4 i veckan… tycker det är coolt med vanligt folk på kalendrar. Min bror skulle ha varit med i brandmännens kalender för några år sen, men då hade vi planerat fjälltur så han valde fjällen… nåt han ångrat…hihi…
  Ha en skön kväll å hoppas din gubbe kommit hem… /aw 😀

 7. Svara

  Kajsa

  21 oktober 2006

  Jag måste villigt erkänna att jag missar inte ett enda avsnitt av Idol, och jag är 40+:are. Skulle jag mot all förmodan vara borta en fredagkväll så spelar jag in det, japp jag erkänner. = )

 8. Svara

  Pia

  22 oktober 2006

  * Visst rockade det fett igår kväll.. det var så TV-n nästan brann här. Klart som korvaspa att det är många av oss “kääääringar” som sitter och klappar takten o stampar i golvet, då det öser.. Bara bevis på att vi är de däringa ungdommarna som aldrig blir riktigt gamla i alla fall inte inombords hi, hi..
  Marcus är min favvis.. tror han tar hem hela potten, men håller med dej att alla var riktigt bra igår. Snäckan, ja han var väl den i så fall om man nu var tvungen att rösta så… Lite synd ändå för jag gillar honom oxså..
  Ha nu en skön söndag på dej Paula

 9. Svara

  "Ninni"

  26 oktober 2006

  Jag hör inte till Idoltittarna men var en trogen tittare då Fame Factory gick, på 3:an tror jag det var. Nä, fredagkvällarna blir det mest bara slötittande på tv:n. Zappar fram och åter och pratar och myser och sitter nära… mmmm… 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 349
 • 450
 • 1 638 516
 • 5 097
 • 65 701
Sök här