Bloggen

Öland del 3

Av
den
22 oktober 2006

Vi har kommit fram till tisdagen. Klockan står på väckning för vi har bestämt att idag ska vi åka in till Borgholm, ca 8 mil söderut.


Det är en gråmulen dag, passar väl för en stadstur men….slottet är helt stängt.
Trodde man i alla fall kunde besöka slottsparken men här byggs det en ny entrébyggnad så vi motades bort av byggjobbarna… Igår såg jag däremot att Postkodmiljonären hade fått komma in, för på slottsgården träffades de som vunnit veckovinsten…
Loppan tittar och tittar…på vad?


Jo på de vilande kossorna!
Precis vid vägkanten utanför slottet ligger dom och myser, Loppan är van vid älg, rådjur, får, men inte kossor!


Bredvid gamla slottet ligger ju också det Kungeliga slottet, men där kom vi inte heller in. Vi kunde inte ens skymta själva slottet från staketet…
Lite misslynta var vi kanske då allting var tillbommat, men vi åt en god lunch på en uteservering och åkte åter norrut.
Vid Djurstad träsk stannar vi och går en promenadslinga. Den slutar vid ett fågeltorn. Jag klättrar halvvägs upp för att ta ett foto, några pippifåglar såg vi inte, det var nog inte rätt säsong.


Nästa stopp sker vid Byrums raukar! Häftigt värre! Ni trodde väl inte att raukar bara fanns på Gotland? Jo det trodde jag….

Vill du ser fler bilder? Klicka nedan


Solen tittar åter fram och vi förundrar oss över landskapet!


Det är svårt att få bilder rakt neråt att se verkliga ut, det stupade ordentligt här! I vattnet bildas som små bassänger där man kan ligga och bada enligt ölänningarna.


Då var vi åter “hemma” och Hasse har satt sig på “vår” altan.


Tog ett par kort på det vackert inredda sovrummet


Här sussar vi på nätterna till fladdermössens vingslag utanför dörren….
Vi har suttit flera kvällar i skymningen på altanen och beundrat “fåglarna” som flugit lågt över våra huvuden….tills vi fick veta att det inte var några fåglar…utan fladdermöss! Det finns hela 15 olika fladdermöss-arter på Öland och dom studeras flitigt av folk från universitetet i Lund

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Anne-Lie

  22 oktober 2006

  Om jag nån gång tar mig till Öland så SKA jag bada i en sån där bassäng i havet. Blir det nån mer del i Ölandesrepotaget eller har resan härmed nått sitt slut?
  /aw, bland snöflingorna.

 2. Svara

  Ninni

  22 oktober 2006

  Ser härligt ut…jag måste nog resa till Öland snart igen det är vackert!

 3. Svara

  Nilla

  22 oktober 2006

  Härliga bilder från Öland, och vilken fin stuga ni bodde i. Fladdermöss, är inte dom lite läskiga. Har hittat några döda i vårt uthus i skåne. Ha en bra vecka. / Kram

 4. Svara

  mariannE

  23 oktober 2006

  Lite synd att både Borgholm och riktiga slottet var stängt! men det betyder kanske att ni tänker resa tillbaka nångång ? Har bara stått utanför grindarna på Kungliga slottet och kikat in *fniss* // Underbara kort på Raukar och stup … och allt annat!
  Ja, Öland är en märklig plats –
  /M

 5. Svara

  Tina

  23 oktober 2006

  Så mysigt inredd stugan var då!!
  Ja, det stängs ganska tidigt på året på Öland tyvärr men det är ju turismen som “bestämmer” under turistsäsongen är det fullsmockat överallt så då ärr det svårt att komma fram pga det.
  Ha en trevlig måndag
  Kram

 6. Svara

  "Ninni"

  26 oktober 2006

  Var det inget stängsel vid kohagen? Nä, jag visste inte att det fanns raukar på Öland. Otroligt fina bilder du tagit där!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 46
 • 575
 • 1 641 902
 • 5 101
 • 65 754
Sök här